Betalen met beltegoed, hoe kan dat?
Heb jij een herlaadkaart, en wil je met je beltegoed betalen? Tegenwoordig is dat mogelijk. Betalen met beltegoed is iets wat niet direct iedereen zal doen, maar waar nog altijd vaak genoeg interesse in is. Toch is het niet voor iedereen even duidelijk hoe betalen met je beltegoed nou precies werkt. Daarom geven wij in dit artikel hier meer informatie over.
Betalen met beltegoed
Het betalen met beltegoed is vooral relevant voor mensen met een herlaadkaart. Voor personen met een abonnement wordt namelijk vaak gesproken van betalen via je telefoonrekening of je factuur. Wil je echt betalen met prepaid beltegoed, dan heb je een aantal mogelijkheden:
- Betalen met SMS beltegoed
- App aankopen
Betalen met SMS beltegoed
Toch wel een van de populairste (maar ook gevaarlijke) manieren om te betalen met je beltegoed: via SMS. Vaak gaat dit via betaalde sms diensten. Je stuurt een SMS naar een bepaald nummer om gebruik te kunnen maken van de dienst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stemmen bij bepaalde tv-programma’s, betalen voor een ringtone of een bepaalde chatdienst.
Het risico van betalen met SMS beltegoed is vooral dat het niet altijd veilig is. Zo zijn er vaak kleine lettertjes en sluit je soms, zonder dat je het weet, een abonnement af. Let hier dus goed op en vul niet altijd zomaar je telefoonnummer in of stuur niet zomaar een SMS.
App aankopen
Bij sommige providers is het mogelijk om met je beltegoed app-aankopen te doen, ook met prepaid. Dit zijn vaak games,, muziek of andere apps die te vinden zijn in bijvoorbeeld de App Store. Soms zijn dit niet direct app aankopen, maar in-app aankopen.
Waarom betalen met prepaid beltegoed?
Er wordt vooral voor gekozen om te balen met prepaid beltegoed, omdat iemand op deze manier eenvoudig en snel gebruik kan maken van een bepaalde dienst. Wil je bijvoorbeeld stemmen bij een tv-programma, of een ringtone kopen, dan kan dat gemakkelijk met beltegoed. Dit is echter niet altijd even verstandig. Lees hieronder verder voor meer informatie over de nadelen.
Zijn er nadelen verbonden aan het betalen met beltegoed?
Het is aangeraden om voorzichtig te zijn bij het betalen met (prepaid) beltegoed. Weet je niet goed hoe het allemaal werkt, dan kun je zomaar vastzitten aan een abonnement en hier pas later achter komen. Dat is toch wel het belangrijkste nadeel.
Vaak zijn de kosten van betalen met beltegoed ook vrij hoog. Je betaalt in veel gevallen vrij hoge kosten, dus ook dit is iets om goed rekening mee te houden.
Betalen met beltegoed stopzetten, kan dat?
Bij sommige providers staan betaalde sms-diensten standaard geblokkeerd. Je zult dan contact moeten opnemen met de klantenservice voor het deblokkeren. Hier kunnen voorwaarden aan verbonden zijn.
Wil je zeker weten hoe het zit met sms-diensten bij jouw provider? Neem dan contact op met jouw provider en vraag hiernaar. Zo weet je zeker dat je goed zit.