Written by Donat Berisha

Apple SIM stopt

Na 8 jaar haalt Apple de stekker uit ‘Apple SIM’. Deze simkaart, die werd geïntroduceerd in 2014, was speciaal ontwikkeld voor iPads en zorgde ervoor dat gebruikers mobiele data met hun iPad kunnen gebruiken. Nu heeft Apple echter aangegeven dat deze technologie niet langer beschikbaar is.

Apple SIM gestopt per 1 oktober

Op 1 oktober 2022 communiceerde Apple via hun eigen website het nieuws. De ondersteuning is dan ook per direct gestopt, want vanaf 1 oktober is Apple SIM dus niet meer beschikbaar voor het activeren van nieuwe mobiele data abonnementen op een iPad.

Allereerst ging het letterlijk om een fysieke simkaart die gebruikers de mogelijkheid gaf een data-abonnement af te sluiten. Deze was geschikt voor verschillende iPad-modellen (die mobiele data ondersteunen): de iPad 5 & 6, Air 2, mini 3 & 4, en 12.9 inch Pro. In deze iPads is een simkaartslot aanwezig, en de Apple SIM werd standaard meegeleverd.

Later verdween de fysieke Apple SIM en werd deze vervangen met een eSIM. Dit geldt voor de 9.7 inch en 10.5 inch iPad Pro & de tweede generatie 12.9 inch iPad Pro. De simkaartslot werd dus niet meer gebruikt voor de Apple SIM.

Alternatieven voor de Apple SIM

Alle bovengenoemde iPad-modellen hebben een simkaartslot. Dat betekent dat je nog altijd mobiel internet via een simkaart kunt gebruiken om overal verbonden te blijven. Hiervoor bestaan de volgende alternatieven:

  • Herlaadkaart: Met prepaid betaal je alleen wanneer je daadwerkelijk verbruikt. Dit maakt het een interessante keuze voor een iPad, gezien je ten eerste niet betaalt voor bellen en sms’en (omdat er geen belminuten en sms’jes worden verbruikt), en ten tweede mobiele data op de iPad vaak minder regelmatig gebruikt wordt (met prepaid zijn er geen vaste kosten).
  • Sim only abonnement: Wil je nog steeds gebruik maken van een abonnement, dan is een sim only abonnement een goed alternatief. Hiermee betaal je wel voor belminuten en sms’jes (ook als je deze niet gebruikt), maar de kosten hiervoor kunnen relatief laag worden gehouden door voor een kleine belbundel te kiezen.
  • Data only simkaart: De enige soortgelijke ‘data-only’ alternatief is een data simkaart. Hiermee heb je alleen internet tegen voordelige tarieven per MB.

Data only alternatief

Met Apple SIM werd alleen van mobiel internet gebruik gemaakt; bellen en sms’en is voor een iPad niet relevant. Hoewel herlaadkaarten en sim only abonnementen goede alternatieven zijn, lijkt een data only simkaart het meeste op de Apple SIM.

Dit is een prepaid data simkaart waarmee je dus alleen kunt internetten. Door middel van lang geldige prepaid databundels maak je gebruik van mobiel internet. Er is geen telefoonnummer aanwezig, en dit is dus ook niet nodig voor een data-only sim.

Meer over deze oplossing lezen? Bekijk onze data only simkaart pagina voor meer informatie.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *