Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Nano simkaart

In deze post leggen we uit wat een nano simkaart is, wat het verschil is met de andere simkaarten en in welke telefoons een nano simkaart gaat.

Wat is een nano simkaart?

Een nano simkaart is het kleinste formaat simkaart, 40% kleiner dan de micro sim, en wordt met name gebruikt in de producten van Apple. Je ziet de nano simkaart daarom in de iPhone en de iPad, maar ook andere (nieuwe) smartphones hebben een nano simkaart.

Telefoons met nano simkaart

Onderstaand een aantal smartphones met nano simkaart:

  • Samsung Galaxy S6 (edge)
  • HTC One M8
  • Nokia Lumia 930
  • Motorola Moto X

Wat is het verschil met de standaard- en micro simkaart

De drie formaten simkaarten die nu op de markt zijn, hebben natuurlijk allemaal dezelfde functie. Het belangrijkste verschil is het formaat. SIM staat voor Subscriber Identity Module en is een chip dat bestaat uit twee nummers. Een uniek referentienummer en het IMSI nummer dat gekoppeld is aan het telefoonnummer(s) en de gegevens van de gebruiker. Voor zo ver dit mogelijk is, want bij prepaid kan de gebruiker natuurlijk ook anoniem zijn. De chip bestaat verder uit een toegankelijk en een beveiligd geheugen. Omdat de simkaart steeds kleiner wordt, omdat de smartphones uiteraard ook kleiner worden, is er meer ruimte voor nieuwe technieken.

Mogelijkheden

Tegenwoordig hebben veel providers ook de 3-in-1 simkaart, of je kunt bij een nieuwe simkaart het juiste formaat kiezen. Er zijn ook nog andere mogelijkheden! Dit zijn namelijk; het laten knippen van je simkaart, zelf handmatig knippen of een speciale simkaart knipper gebruiken om het juiste formaat simkaart te krijgen. Wil je toch je nano simkaart in je oude toestel gebruiken (waar alleen een standaard simkaart in kan) dan kan dit door middel van een adapter.

Rate this post

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

negentien − achttien =