Uitgekeken op je oude smartphone of is je huidige GSM echt aan vervanging toe? Dan is het goed dat je eens rondkijkt op deze pagina! Een nieuwe GSM kopen doe je nadat je eerst zorgvuldig heb gekeken naar wat jij eigenlijk zoekt in een nieuwe GSM, of wil je liever een superdeluxe smartphone? Leg de functionaliteiten naast elkaar en maak een weloverwogen keuze! Wij helpen je hierbij.

GSM vergelijken

Weet je al precies wat jouw nieuwe GSM zou moeten kunnen en hoe deze eruit zou moeten zien? Gebruik dan de onderstaande GSM vergelijker om jouw ideale smartphone te vinden. Met de filters aan de zijkant kun je gericht zoeken naar een GSM die aan jouw wensen en eisen voldoet.

Redenen waarom je een nieuwe GSM zou kopen

Soms is je GSM nog helemaal niet perse aan vervanging toe, omdat hij het nog prima doet, maar het kan heel goed zo zijn dat je hem zat bent. De technologie rondom de mobiele telefonie gaat supersnel vooruit, waardoor het kopen van een nieuwe GSM je veel gemak kan opleveren. Wil je bijvoorbeeld je laptop aan je GSM koppelen? Dan moet je GSM wel de software kunnen dragen om dat mogelijk te maken. Ook kan het besturingssysteem van je GSM verouderd raken, waardoor het niet meer ondersteunt wordt om nieuwe updates door te voeren. Je kunt dan het beste een nieuwe GSM kopen, omdat je anders uiteindelijk helemaal geen apps meer kunt gebruiken.

GSM of smartphone kopen?

GSM is de eerste benaming geweest voor de mobiele telefoon met uitsluitend alle basisfunctionaliteiten. Met deze ‘simpele’ telefoontjes kun je dus prima bellen en sms’en, maar ze zijn eigenlijk niet geschikt voor internetten en hebben ook geen goede camera en touchscreen. De Nokia 3310 is eigenlijk een perfect voorbeeld van een GSM.
Sinds enkele jaren is er zo veel ontwikkeling geweest op het gebied van techniek van de GSM, dat de smartphone is geboren. Deze smartphone kennen we allemaal en is eigenlijk een soort ‘zakcomputer’. Wil jij een GSM kopen of wil je een smartphone kopen? Dat is de eerste keuze die je zal moeten maken.

GSM met abonnement

Heb je besloten of je een smartphone of een GSM wilt kopen? Voor het gemak zullen we het op de rest van de pagina hebben over de GSM als verzamelnaam voor alle soorten mobiele telefoons, omdat er nog weinig interesse is in de oude GSM zoals we hem vroeger konden.
Je kunt een GSM kopen, deze direct afrekenen en voor je gebruik een losse prepaid simkaart aanschaffen, maar je kunt je GSM ook kopen in combinatie met een GSM abonnement. Het voordeel is dan dat je de GSM gedurende de contractperiode kunt afbetalen. Deze duurt vaak 1 of 2 jaar. Daarnaast heb je ook direct een abonnement, zodat je iedere maand automatisch tegoed op je simkaart hebt staan!

Het is niet altijd goedkoper om een GSM met abonnement aan te schaffen ten opzichte van een losse GSM, maar het is wel een manier om een mooie smartphone aan te schaffen die je gedurende 12 of 24 maanden kunt afbetalen. Daarnaast is het in sommige gevallen wel goedkoper om een GSM met abonnement te kopen in plaats van een losse GSM en hier een prepaid simkaart los bij te kopen. Check dus even wat voor jou het voordeligst uitpakt. Ook heb je bij een GSM met abonnement een duidelijk maandbedrag dat je kwijt bent aan je totale maandelijkse telefoonkosten, wat zorgt voor een duidelijk overzicht.

Goedkope smartphone

Smartphones en GSM’s zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. Waar vroeger de goedkope smartphone eigenlijk nog vrij slecht waren, is dat tegenwoordig niet meer zo. Destijds kocht je dan een smartphone voor €100,- waarvan het touchscreen niet goed reageerde, de GSM constant vastliep en je een camera had van 2 megapixel. Tegenwoordig zijn ook goedkope smartphones zeer stabiel. Het touchscreen en de snelheid van het toestel zullen niet voor problemen zorgen. Wat de camera betreft wordt deze vaak wel beter als je in het duurdere segment gaat kijken. Maar de vraag is of je wel zo’n goede camera wilt / nodig hebt.

Op deze manier kun je alle functionaliteiten van de smartphone overwegen en bepalen in welke mate je dit belangrijk vindt. In de filters van vergelijker kun je je voorkeuren aangeven, zodat er alleen maar GSM’s overblijven die aan jouw wensen voldoet.

Stappenplan GSM kopen en vergelijken

Wat moet je nou precies doen als je een GSM koopt? We hebben een duidelijk stappenplan opgezet voor jou, zodat je geen zaken over het hoofd ziet. Bekijk het hieronder.

  1. Wil je een simpele GSM of een uitgebreidere smartphone?
  2. Wil je een losse GSM kopen of eentje met een abonnement?
  3. Wat moet jouw GSM kunnen? Oftewel: Van welke functies wil je gebruik maken? Vink deze aan in de filters van de vergelijker op deze pagina
  4. Wat heb jij maximaal voor je GSM over ?