proximus-logoProximus heeft net als Base en Mobistar een eigen netwerk. De telecomprovider heeft verschillende verkooppunten in België en een uitgebreide website. Proximus biedt mobiele diensten aan in de vorm van abonnementen en prepaid. Op deze pagina geven wij informatie over de prepaidkaarten van Proximus.

Proximus tarieven

Slide / Swipe / Scrol naar rechts op mobiel

Provider

BellenSMSPer MB 
Pay & Go Easy

0,270,120,50Bestellen niet mogelijk
Pay & Go Smart

0,500,120,50Bestellen niet mogelijk
Pay & Go Max

0,300,120,50Bestellen niet mogelijk
LET OP: ONS ADVIES is Mobile Vikings
Mobile Vikings
(€25,- herladen= 3GB - 3000 sms - 200 minuten)
0,1250,0083 (0,8 cent)0,0083 (0,8 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 2000 sms - 100 minuten)
0,150,0075 (0,7 cent)0,0075 (0,7 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€10,- herladen= 500MB - 500 sms - 50 minuten)
0,200,02 (2 cent)0,02 (2 cent) Bestellen

Na de eerste minuut betaal je per seconde. Vergelijk hier andere prepaid providers met de Proximus herlaadkaart.

Proximus Pay and Go

Net als meer providers in België, waaronder Mobistar, bestaat een herlaadkaart van Proximus uit een bundel en kun je voor het bedrag waar je mee opwaardeert bellen, sms’en en internetten. De Pay & Go kost eenmalig €10,-. Afhankelijk van je persoonlijke verbruik kun je dan de juiste prepaidkaart aanschaffen. Het is belangrijk om vooraf te bepalen waar je veel gebruik van wil maken, wil je veel bellen, sms’en of internetten?

Pay & Go Easy

Pay & Go Easy is een prepaidkaart met €10,- belkrediet voor klanten die vooral bellen. Bij elke opwaardering ontvang je een herlaadbonus die bestaat uit een x aantal minuten gratis bellen. Met die minuten betaal je ook een lager tarief per minuut / sms / MMS / Internet.
Bellen €0,27/min
Sms’en € 0,12/SMS
Mms’en €0,25/MMS
Internet € 0,50/MB

Pay & Go Smart

Pay & Go Smart is een prepaidkaart met €10,- belkrediet voor mensen die minder bellen en vooral sms’jes versturen of van mobiel internet gebruik maken. Bij elke herlaadbeurt krijg je bij deze prepaidkaart namelijk gratis of zelfs onbeperkt sms’en en een x aantal MB’s. Verder wordt er bij deze prepaidkaart verschil gemaakt tussen piekuren en daluren. Je ziet dan dat er tijdens de piekuren een hoger tarief voor het bellen wordt gerekend. Daarom is deze prepaidkaart niet erg voordelig als je regelmatig/veel belt tijdens kantoortijden.

Piekuren zijn: maandag t/m vrijdag tussen 7 uur en 16 uur.
Bellen €0,50/min
Sms’en € 0,12/SMS
Mms’en €0,25/MMS
Internet € 0,50/MB

Daluren zijn: na 16 uur en in het weekend en op feestdagen.
Bellen €0,25/min
Sms’en € 0,08/SMS
Mms’en €0,25/MMS
Internet € 0,50/MB

Pay & Go Max

Op deze simkaart staat €15,- krediet waarmee je (31 dagen) 90 minuten kan bellen, onbeperkt kan sms’en en 500 MB aan data kan verbruiken. Met de Pay & Go Max heb je een prepaidkaart waarmee je kunt bellen, sms’en en internetten. Bij elke herlaadbeurt ontvang je onbeperkt sms en gratis MB’s.
Bellen €0,30/min
Sms’en € 0,12/SMS
Mms’en €0,25/MMS
Internet € 0,50/MB

Hoe lang is de Pay&Go kaart geldig?

De prepaid kaart is 12 maanden geldig, wanneer je de kaart met €5,- herlaad wordt de geldigheidsperiode met 1 maand verlengd en wanneer je boven de €10,- opwaardeert wordt de geldigheidsperiode met 12 maanden verlengd. In de laatste 5 dagen van de geldigheid ontvang je een waarschuwingsberichtje dat je prepaidkaart bijna verlopen is. Na de vervaldag heb je nog 7 dagen de tijd om te herladen. Let op: De bonus bij de herlaadbeurten is slechts 31 dagen geldig.

Wat is mijn belkrediet

Je kunt er op meerdere manieren achterkomen hoeveel krediet er nog op je herlaadkaart staat.

 • Door #121# te bellen;
 • Door gratis 1911 te bellen;
 • Check je belkrediet in de MyProximus-app;
 • Inloggen in je persoonlijke account op de website van Proximus.

Extra dienst

Tussen 2 herlaadbeurten is het mogelijk om maximaal 10 gratis sms’jes te versturen met de tekst “Mijn belkrediet is op, bel mij terug” wanneer je belkrediet minder dan €1,- is. Dit doe je door de code #111*Telefoonnummer# te bellen.

Proximus herladen

Je kunt de prepaid Pay & Go herlaadkaart op drie manieren herladen. Hieronder bespreken wij de mogelijkheden.
1. Online herladen: log in met je gsm-nummer, selecteer het gewenste bedrag en kies de betaalwijze (creditcard of bankkaart);
2. Herladen via smartphone: via de mobiele applicatie MyProximus;
3. Automatisch herladen: kies het bedrag en de datum van herladen via de website van Proximus.

Proximus internet

Met de prepaidkaarten van Proximus is het niet mogelijk om een aparte internet bundel aan te schaffen. Je hebt uitsluitend de keuze tussen de drie prepaidkaarten die hierboven beschreven worden. De prepaidkaart biedt wel 4G aan mits je in een gebied met 4G netwerkbereik bent en een compatibel toestel heeft.

Contact

Contact opnemen met Proximus kan via het gratis 0800 nummer, je kunt ze mailen via het contactformulier en Proximus heeft verschillende verkooppunten.

Tot slot

De tarieven van Proximus zijn niet heel laag, de tarieven zijn vergelijkbaar met Base en Mobistar. Ook de diensten zijn vergelijkbaar met eerdergenoemde providers. Proximus biedt namelijk een soort abonnement aan op de herlaadkaart door middel van de bonus, met een geldigheid van 31 dagen, bij elke herlaadbeurt.

14 thoughts on “Proximus herlaadkaart (prepaid)

 1. Beste
  Mijn zoon laad maandelijks voor 15€ op , hij kan dan wel terug sms-en of bellen maar als hij naar zijn belwaarde gaat zien via#121# dan blijft dit op 0 € staan .

  Kan u ons hier info over geven aub ?

  groeten

  dirk papanikitas

  1. Beste Dirk,

   Omdat wij alleen een vergelijkingssite en webshop zijn van prepaid simkaarten, hebben wij helaas geen inzicht in dit soort zaken.
   Daarom wil ik je adviseren om even contact op te nemen met de klantenservice van Proximus.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaarten.BE

   1. als je de pay ando go max neemt is dit een ander nummer geloof ik daj moet toetsen!!! is dit dan niet #123# ??? ik weet et nie meer, mo heb da vroeger wel nog had!!!

    1. Beste Caroline,

     Je kunt je beltegoed bij Proximus voor Pay and Go opvragen door #121# te vormen en dan te drukken op de beltoets, of door te bellen naar 1911.

     Met vriendelijke groet,

     Team PrepaidSimkaarten.BE

  1. Beste Ger,

   Je zou gewoon een Nederlandse prepaid simkaart kunnen kopen, omdat je tegenwoordig in België en Nederland tegen hetzelfde tarief kunt bellen, sms’en en internetten. Met enkele dagen per maand in België is dit ideaal, want dan hoef je ook niet van simkaart te wisselen.
   Je kunt dit regelen door een Nederlandse simkaart te kopen en deze te activeren.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaarten.BE

 2. Beste, ben op zoek naar een prepaid kaart waarvan de bundel niet vervalt na 1 maand. Bestaat dit? Indien ja, bij welke provider?

  1. Beste Daniël Arnoys,

   Hangt er vanaf waar het voor gebruikt wordt. Wilt u af en toe bellen? Dan kunt u het beste Mobilevikings nemen als provider.
   Anders is een goede keuze als u Dommel (Schedom) als provider neemt.

   Met vriendelijke groet,
   Team PrepaidSimkaarten.BE

 3. Hallo,
  Wanneer men een simkaart(pay and go) wil gebruiken in een gps systeem. Zijn er dan bepaalde instellingen die je moet aanpassen ? Zoals het vragen naar de code ?
  Mvg Paul

  1. Beste Paul,

   Ja dat kan, mits er een simkaart-slot in jouw GPS systeem zit. Uiteraard moet je zelf de instellingen via je GPS systeem instellen zodat je gebruik kunt maken van de simkaart.
   Dit verschilt alleen per GPS systeem.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaarten.BE

 4. Als ik de prepaid kaart van 10€ neem, hoeveel belkrediet heb ik dan?
  Bel wel meestal met m’n vaste lijn, stuur eerder sms, 3 GB is ruim voldoende, ga nu over van gewone gsm naar smartphone, heb hem al in m’n bezit, maar zal een andere Sim kaart moeten halen?
  Vriendelijke groeten

  1. Beste Monique,

   Bij Mobile Vikings betaal je 0,20 cent per belminuut.

   Je zou met 10 euro dus 50 minuten kunnen bellen.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaarten.BE

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

zeventien − acht =