VikingCo is de operator van Mobile Vikings die herlaadkaarten, maar sinds kort ook abonnementen aanbiedt. Het is een provider die het anders aanpakt dan de meeste providers in België en ziet zichzelf veel meer als een community dan een provider die mobiele diensten aanbiedt. Andere producten van VikingCo zijn Viking Talk; bellen via internet, Viking Lab; beoordelen van nieuwe apps en diensten en Viking Deals; punten waardoor je korting ontvangt bij een herlading. Mobile Vikings bestaat al enige tijd, maar heeft de laatste jaren een metamorfose ondergaan waardoor er vooral gefocust wordt op de community.

VikingCo

Mobile Vikings is onderdeel van VikingCo, met als kernactiviteit telecom. Het bedrijf doet meer, ze hebben een eigen softwareplatform ontwikkeld voor bijkomende diensten. Het zegt zelf op hun website dat zij “de bestaande businessmodellen in de telecom op hun kop zet”. Het is een community die een eigen ecosysteem bouwt. Medialaan is de eigenaar van de MVNO. Dit jaar heeft de community 250.000 leden oftewel Vikings (zoals ze door Mobile Vikings genoemd worden).

Prepaid ProviderBellenSMSPer MB 
Mobile Vikings

(€10,- herladen= 500MB - 500 sms - 50 minuten)
0,200,02
(2 cent)
0,02
(2 cent)
Bestellen
Mobile Vikings

(€15,- herladen= 2GB - 2000 sms - 100 minuten)
0,150,0075
(0,7 cent)
0,0075
(0,7 cent)
Bestellen
Mobile Vikings

(€25,- herladen= 3GB - 3000 sms - 200 minuten)
0,1250,0083
(0,8 cent)
0,0083
(0,8 cent)
Bestellen
Mobile Vikings

(€50,- herladen= 5GB - 5000 sms - 1000 minuten)
Bestellen

Herlaadkaarten

Bij de keuze voor een herlaadkaart leg je als klant de focus op bellen of internet. Er zijn herlaadkaarten van 10, 15, 25 en 50 euro die elk uit een specifieke bundel bestaan. Bij het herladen van de simkaart kun je uiteraard weer kiezen voor een andere bundel. De bundels zijn een maand geldig. Daarnaast bestaat er ook nog een data-only simkaart voor €15,- . Buiten de bundel gelden andere tarieven en betaal je €0,20 p/m, €0,10 per sms en €0,10 per MB. Met de speciale Viking app kun je zien hoeveel je hebt verbruikt en ben je altijd op de hoogte van je tegoed.

Viking Voordeel

Wat betekent Viking Voordeel? Dit houdt in dat je als Belgische gebruiker elke maand gratis 1800 minuten 9000 sms’jes bovenop je bundel ontvangt. Bel of sms je naar een andere Viking dan kost je dit dus niks. Er is wel een Fair Use-beleid op dit voordeel van toepassing met 300 sms’jes en 60 minuten per dag. De eerste minuut betaal je volledig, maar na deze minuut wordt er afgerekend per seconde.

Vikingpunten

Met Vikingpunten krijg je korting bij het herladen. Je kunt punten verdienen door bijvoorbeeld iemand anders klant te maken. Ook wanneer je bij de partners van Mobile Vikings iets koopt verdien je Vikingpunten.

Simkaart aanvragen

Een simkaart vraag je online op de website van Mobile Vikings aan.

Simkaart herladen

Om je simkaart te kunnen herladen moet je aangemeld zijn als Viking op de website van Mobile Vikings. Je dient eerst een account aan te maken waarna je vervolgens kunt inloggen en je simkaart kunt herladen.

4G internet

Als Viking maak je gebruik van het 4G netwerk. Maak je veel gebruik van mobiel internet dan is deze provider zeker de overweging waard met de interessante tarieven.

Helpdesk

Heb je een vraag dan kun je deze stellen via social media. Mobile Vikings is op bijna alle platformen actief, waaronder Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat. Zij zijn uiteraard ook bereikbaar via e-mail en telefoon, via het 1976 nummer is dit gratis voor Mobile Vinkings-simkaarten.

Mobile Vikings heeft een overzichtelijke website en bij vragen kun je op vele manieren in contact komen met medewerkers. De operator doet het verder leuk met speciale aanbiedingen en voordelen voor Vikings. Deze provider is vooral interessant wanneer je belt of sms’t naar andere Mobile Viking nummers. De operator is niet de goedkoopste op de Belgische telecommarkt maar zeker interessant te noemen, met name voor fervente internet gebruikers.

19 thoughts on “Mobile Vikings herlaadkaart (prepaid)

 1. Ik vind dat met een herlaadkaart je niet elke maand zou moeten herladen, wat is dan het verschil nog tussen een abonnement? Met een herlaadkaart zou je vrij moeten kunnen zijn wanneer je herlaad, eigenlijk alleen als het krediet op is, toch? En als je herlaadt zou ook hetgeen er nog opstond, moeten bijgeteld worden. Dat vind ik en dat zoek ik eigenlijk.
  Gewoon goede tarieven voor een herlaadkaart die je bijlaadt gewoon wanneer je wil of wanneer het krediet op is.

  1. Beste Sonya,

   Herlaadkaarten hoef je niet iedere maand op te laden. Afhankelijk is het beltegoed/belwaarde tussen de 6 en 12 maanden houdbaar. Dit doet een provider om te voorkomen dat er ongebruikte herlaadkaarten blijven liggen, die mobiele nummers bezet houden.
   Je hebt gelijk: Anders zou er een stuk minder verschil zijn tussen een herlaadkaart en een abonnement. Gelukkig heb je met een herlaadkaart nog altijd meer grip op je kosten.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaarten.BE

 2. Ik kan Sonya’s vraag goed verstaan, want je moet meestal ver zoeken (ook op jullie website) om te weten te komen wat de geldigheidsduur van een herlaadbeurt (of de belwaarde) is. Bij Mobile Vikings is dat 6 maand, bij Orange is dat 12 maanden.

 3. Als ik het dus goed voor heb, kan je bij Mobile Vikings een herlaadkaart aankopen (10 Euro) ( die 6 maanden geldig is) en waarbij je voor het bellen 0,20, voor SMS 0,02 en voor MB 0,02 betaalt. Klopt dit?

  1. Beste Diane,
   Dit tarief geldt wanneer je voor €10,- een bundel activeert. Hiervoor krijg je namelijk 50 belminuten, 500 sms en 500 MB,
   wat omgerekend op de tarieven uitkomt die jij noemt. Deze bundel is een maand geldig.
   Als je geen bundel activeert bel je voor €0,20 per minuut, sms je voor €0,10 per bericht en internet je voor €0,10 per MB.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaarten.BE

 4. Kan ik gewoon een herlaadkaart kopen voor 10 euro,deze is dan 6 maanden geldig zonder te haerladen.Wanneer ik tussenin,vb 2 maanden op internet wil,moet ik dan een bundel aanvragen?

  1. Beste Patricia,

   De belwaarde op je herlaadkaart is inderdaad 6 maanden houdbaar, zonder dat je hem tussendoor hoeft te herladen.
   Als je gebruik wilt maken van internet is het inderdaad het best om een bundel te activeren voor die maand.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaarten.BE

 5. Hallo, krijg je dan niet 50 minuten OF 500sms OF 500 mb?
  Als ik het goed begrijp heb je dan deze tarieven ( bellen 0,20, voor SMS 0,02 en voor MB 0,02) gedurende een maand, maar als je dan 500mb verbruikt : 500 x 0.02 = 10€ is het krediet op niet?
  Dus niet EN ,maar OF, OF een combinatie.
  Groeten

  1. Beste Steven,

   Even om toch een antwoord te geven op je vraag :
   Zodra dat je de gratis bundel opgebruikt (gratis SMS en MB) dan surf of sms je met je bundel van 10 euro aan de welbekende tarieven. Dat betekent ook dat je dan minder kunt bellen. Hetzelfde gebeurt als je gratis bundel niet meer geldig is (is maar 1 maand geldig).

   Kortom, sms’jes en MB’s zijn maar 1 maand gratis, welke tariefplan dat je ook kiest!

   Met vriendelijke groeten,
   Tevreden Mobile Viking klant

 6. De vraag van Sonya blijft pertinent. Waar is de herlaadkaart waarmee je tegen een gunstig tarief kan surfen (max. 1 cent per MB), waarvan het gunstig tarief NIET binnen de maand vervalt ? Waarom moet je met ALLE herlaadkaarten van ALLE providers ELKE maand gaan herladen om van het gunstige surftarief te genieten ? Waarom hanteren ALLE providers voor mobiele data een ronduit schandalige tariefstijging van 1000% én méér (!!!) na die eerste maand ?

  Of nog: waar BLIJFT de herlaadkaart van bv. 50€ met 5GB gedurende 12 maanden ? Is die 5GB na 3 maanden op, dan herlaad je na 3 maanden, is ze na 6 maanden op, dan na 6 maanden. Als dat voor belminuten kan, waarom dan niet voor data ??? Dat een dergelijke mogelijkheid al jaren uitblijft, begint sterk te lijken op een kartelafspraak tussen providers.

  1. Hoi Tinne,

   Dat kan. In de tabel op de homepage kun je een provider kiezen. Vervolgens word je dan naar hun pagina geleid en daar kun je voor nummerbehoud kiezen. Dit houdt in dat je je nummer meeneemt naar je nieuwe provider & simkaart.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaarten.BE

  1. Beste Ilse,

   De geldigheid van jouw tegoed is 6 maanden bij Mobile Vikings. Dit geldt voor internet, bellen als SMS’en.
   We hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

   Met vriendelijke groet,
   Team PrepaidSimkaarten.BE

  1. Beste Mark,

   Dit klopt! Bij Mobile Vikings heb je 6 maanden te tijd om je herlaadkaart te herhalen. Doe je dit niet binnen die termijn? Dan vervalt je resterende beltegoed van je simkaart & je mobiele nummer.

   Met vriendelijke groet,
   Team PrepaidSimkaarten.BE

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + dertien =