prepaid esim Het is vanaf september 2021 mogelijk om prepaid eSIM in België te gebruiken. In andere landen was het al even aanwezig, maar sinds 2021 dus ook in België. Het is dus niet meer verplicht om een herlaadkaart voor prepaid te gebruiken.

De verwachting is dat in de toekomst eSIM over de hele wereld steeds populairder zal worden. Momenteel weten velen echter nog niet wat de voordelen van eSIM zijn en waarom prepaid eSIM een goede keuze is. Daarom kun je hier alles lezen over de eSIM prepaid mogelijkheden en verwachtingen voor de toekomst!

Wat houdt eSIM in?

Voordat er informatie over prepaid e-sim wordt gegeven, is het belangrijk vast te stellen wat eSIM zelf eigenlijk is. Met eSIM heb je geen simkaart meer nodig, omdat het in je telefoon zelf verwerkt is, vaak in de vorm van een chip. Alles werkt verder digitaal, waardoor eSIM ook wel de ‘digitale simkaart’ wordt genoemd. Je ontvangt dus geen simkaart met nummer; met eSIM krijg je je nummer digitaal. Hoewel eSIM vrij nieuw is, vooral voor consumenten, is het vanwege de voordelen al vrij populair. De verwachting is dat die populariteit alleen maar zal stijgen. Een belangrijke reden hiervoor is dat onder andere Apple er veel mee bezig is, en andere merken waarschijnlijk snel zullen volgen.

Wat houdt eSIM Prepaid in?

Je kunt eSIM op verschillende manieren gebruiken. In de telecom houdt dat in dat je zowel voor een eSIM met abonnement als voor een prepaid e-sim kunt kiezen. Het werkt eigenlijk hetzelfde als met een simkaart. Als je dus liever prepaid gebruikt, dan kun je voor prepaid eSIM kiezen. Hoewel het aanbod voor prepaid eSIM momenteel laag is, kan er verwacht worden dat, met de stijgende populariteit van eSIM, er ook meer aandacht voor eSIM prepaid zal zijn.

Prepaid eSIM kopen?

Wil je voor eSIM via prepaid kiezen, dan heb je twee opties:

 1. Standaard prepaid (bellen, sms’en, internetten)
 2. Data only prepaid (alleen internet)

1. Standaard prepaid eSIM

Omdat het vrij nieuw is, is de kans groot dat je niet weet wat goede bundels en acties of aanbiedingen voor eSIM prepaid zijn. Om je daarmee te helpen hebben we een tabel voor je opgesteld, die je hieronder kunt zien. Mobile Vikings is op dit moment de enige Belgische aanbieder van prepaid eSIM (standaard prepaid). Als je direct prepaid eSIM wilt kopen, kun je op de bestelknop klikken. Je kunt gewoon prepaid bestellen zoals je dat normaal zou doen. Tijdens het bestellen kies je voor eSIM.

Prepaid ProviderBellenSMSPer MB
1)Mobile Vikings
0,1250,0083
(0,8 cent)
0,0083
(0,8 cent)
Bestellen

In plaats van een herlaadkaart kopen voor prepaid gebruik, kun je dit dus vervangen door voor eSIM te kiezen.
Voor alle prepaid e-sim mogelijkheden in Nederland kunt u deze pagina bekijken met het esim aanbod in Nederland: https://www.prepaidsimkaarten.nl/esim-prepaid.

2. eSIM alleen internet (prepaid)
Ben je alleen op zoek naar internet, dan is een data only oplossing het voordeligst. Met een prepaid data only eSIM kun je alleen internetten, maar heb je wel de voordeligste prepaid tarieven.

Hieronder zie je onze eSIM alleen internet producten. Alle data is 1 jaar houdbaar (+ altijd mee te nemen door minstens eenmalig per jaar op te waarderen).

De voordelen van prepaid eSIM

Natuurlijk is het belangrijk dat je weet wat de voordelen van prepaid eSIM zijn. We hebben de voordelen daarom op een rijtje gezet:

 • Dual sim is mogelijk, wat zowel zakelijk, in het buitenland of als je prepaid en een abonnement gescheiden wilt houden handig is.
 • Wachten op een simkaart is niet nodig.
 • Controle over je beltegoed. Opwaarderen & gebruik heb je zelf in de hand
 • Een lange houdbaarheid van je beltegoed. Gemiddeld 6 maanden
 • Een andere bundel of nummer? Dit gebeurt online en kun je snel en direct doen.
 • Geen simkaart meer, wat handiger is. Bovendien is er zo meer ruimte in telefoons om andere specificaties te verbeteren.
 • Het gebruik van eSIM is gunstig voor het milieu.

Heeft eSIM ook nadelen?

Hoewel er vele voordelen verbonden zijn aan eSIM, kan het ook enkele nadelen hebben. Deze lees je hieronder.

 • Omdat een simkaart niet meer nodig is, zou hacken een groter gevaar dan normaal kunnen vormen. Simkaart of eSIM, beveilig jezelf daardoor te allen tijde. Belangrijke maatregelen die je kunt nemen is een sterkere wachtwoord maken en voor tweestapsverificatie te kiezen.
 • Moet je telefoon gerepareerd worden? Dan kun je niet even je simkaart eruit halen en in een andere telefoon gebruiken. Als er iets mis is met je simkaart, kun je die ook vrij eenvoudig vervangen. Doen de eSIM functionaliteiten het niet, dan is het probleem wat groter. In deze gevallen duurt het met eSIM dus even wat langer.

Prepaid eSIM activeren

Het is makkelijk om prepaid eSIM te activeren. Hier zijn een aantal stappen voor:

 1. Kies voor een prepaid provider.
 2. Maak vervolgens de keuze tussen beschikbare prepaid bundels.
 3. Bestel prepaid zoals je dat normaal zou doen. Kies tijdens het bestellen voor eSIM.
 4. Volg de instructies van je provider. Je krijgt een e-mail met meer informatie over het activeren. Meestal werkt dit via het scannen van een persoonlijke QR-code.

Met welke providers en telefoons kun je eSIM prepaid gebruiken?

Het aanbod van eSIM prepaid is beperkt. Dit geldt voor zowel het aanbod van telecomproviders als telefoons die eSIM ondersteunen. Momenteel kun je prepaid eSIM in België namelijk alleen bij Mobile Vikings krijgen. Er zijn wel providers die eSIM aanbieden (zoals Orange en Proximus), maar bij deze providers is er (nog) geen eSIM prepaid.

Oudere telefoons ondersteunen geen eSIM, omdat het vrij nieuw is. Heb je een nieuwere iPhone? Dan is prepaid e-sim wel mogelijk. Een aantal Android telefoons maken ook gebruik van eSIM. Bekijk hieronder het volledige overzicht.

Apple

 • iPhone Xs en iPhone Xs Max
 • iPhone 11 en hoger
 • iPhone SE
 • iPhone Xr

Android

 • Samsung Galaxy Z Flip
 • Samsung Galaxy S20 en hogere modellen
 • Google Pixel 3 en 4 (alle modellen)
 • Motorola Razr

Naarmate de populariteit van eSIM stijgt, zullen meer providers en telefoons gebruik maken van eSIM en heb je meer keuze voor prepaid eSIM.