Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Herlaadkaart / prepaid kaart werkt niet

Balen, je herlaadkaart werkt niet meer. Een groot probleem, wat je kunt nu niet meer bellen, internetten of SMS’en. Het belangrijkste voor jou is nu waarschijnlijk dat je je simkaart zo snel mogelijk weer aan de praat krijgt. Hiervoor zullen we eerst moeten zoeken naar de oorzaak van het feit dat je prepaid kaart niet meer werkt. In dit artikel geven we je meerdere oorzaken en oplossingen, waardoor jij jouw herlaadkaart wellicht weer kunt gebruiken.

Nieuwe herlaadkaart bestellen

Heb je geen zin of tijd over om te onderzoeken waarom jouw herlaadkaart niet meer werkt? Dan kun je er ook voor kiezen een nieuwe prepaid kaart te bestellen. Hieronder zie je de top 3 prepaid kaarten van dit moment.

Prepaid ProviderBellenSMSPer MB
1)Mobile Vikings
0,1250,0083
(0,8 cent)
0,0083
(0,8 cent)
Bestellen

Je herlaadkaart werkt niet meer, of ligt het aan iets anders?

Voordat je kunt onderzoeken wat de oorzaak is van het niet meer werken van je herlaadkaart, zal je wel zeker moeten weten dat je simkaart de oorzaak van het probleem is. Dit kun je ontdekken door je simkaart in een andere telefoon te stoppen. Als je vervolgens probeert te bellen weet je direct hoe laat het is. Kun je gewoon bellen? Dan ligt de oorzaak niet bij je herlaadkaart. Lukt dit niet (en weet je zeker dat de telefoon waar je je simkaart in hebt gestopt simlock vrij is), dan werkt je prepaid kaart niet meer.

Geeft je telefoon de melding dat hij niet gelezen kan worden? Dan weet je ook zeker dat je simkaart niet werkt.

Prepaid kaart werkt niet; de oorzaken op een rijtje

Er zijn veel verschillende oorzaken voor het feit dat je herlaadkaart het niet meer doet. Zo kan hij fysiek beschadigd zijn door bijvoorbeeld water of vocht, maar kan het ook een technische fout zijn. Of is hij misschien geblokkeerd door je provider? Hieronder geven we je de meest voorkomende oorzaken met tips om het op te lossen.

Is je telefoon wel simlock vrij?
Sommige telefoons bevatten een simlock. Deze telefoons zijn uitgegeven door een bepaalde provider en de simlock zorgt ervoor dat je enkel met een simkaart van de uitgevende partij gebruik kunt maken van de smartphone / mobiele telefoon. Na een jaar kun je deze simlock gratis laten opheffen.

Je herlaadkaart werkt niet door blokkade van de provider
Wanneer je een abonnement hebt, maar deze bent vergeten te betalen, kan jouw provider je voor het netwerk afsluiten. Jij kunt je prepaid simkaart niet gebruiken totdat je de rekening hebt betaald.

Je bent overgestapt en hebt nummerbehoud aangevraagd
Zodra je nummer op je nieuwe herlaadkaart wordt overgezet. Is je huidige kaart niet meer bruikbaar. Bij het aanvragen van nummerbehoud heb je een datum doorgegeven, waarop dit zou moeten gebeuren. Raadpleeg dus even je aanvraag om te checken of het hieraan ligt dat je herlaadkaart niet werkt.

Er kunnen ook werkzaamheden worden verricht aan het netwerk van jouw provider
Hierdoor kun je mogelijk geen netwerk hebben. Echter zijn deze werkzaamheden vaak wel gepland en zullen ze daarom ook vooraf gemeld worden.

Jouw provider heeft momenteel last van een storing
Denk je dat jouw provider last heeft van een storing? Dat kun je vaak terugvinden op haar website. Is dit het geval, dan zul je moeten wachten tot de storing verholpen is. Je kunt hier niets aan doen.

De chip op je prepaid simkaart is beschadigd
Heb je geprobeerd om je simkaart op maat te knippen? Bijvoorbeeld omdat je een micro simkaart nodig hebt in plaats van een nano sim? Als je door de chip heen hebt geknipt is de simkaart beschadigd geraakt en zul je een nieuwe moeten kopen.

Is je telefoon nat geworden of in het water gevallen?
Dan zou het goed kunnen dat je herlaadkaart niet meer werkt.

Je simkaartlezer is stuk
Het apparaatje wat jouw prepaid kaart verbindt met je telefoon, kan het hebben begeven. Dit kan gebeuren wanneer je je herlaadkaart heel vaak in en uit je telefoon haalt. Echter is dit geen veelvoorkomend probleem. Denk je dat dit wel het geval is, dan kun je je telefoon laten controleren bij de fabrikant/reparateur.

Zit de simkaart op de juiste manier in de simkaartlezer?
De simkaart wordt gelezen via de goudkleurige chip. Check even of deze wel op de juiste manier in je telefoon zit. De chip moet tegen de simkaartlezer aanzitten.

3.5/5 - (2 stemmen)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *