Written by Donat Berisha

M2M Simkaart: Kopen, Uitleg & Tarieven

Dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van het internet, is geen geheim. Het internet wordt echter niet alleen gebruikt op laptops en mobiele telefoons, maar ook andere apparaten. Via M2M (machine-to-machine) kunnen apparaten, via het internet, met elkaar communiceren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een M2M simkaart. Wil je een M2M simkaart kopen, of wil je hier eerst meer over weten? Lees dan nu dit artikel!

M2M simkaart kopen

Weet je al wat M2M is, en ben je op zoek naar een data oplossing voor jouw apparaat? Dan kun je bij ons direct een M2M simkaart kopen. Wij bieden een unieke oplossing voor M2M aan: een prepaid data-only simkaart die zowel met 2G, 3G, als 4G werkt. Hieronder kun je direct een machine to machine simkaart aanschaffen:

De aanschaf gaat volledig online, waarna je je simkaart thuis krijgt bezorgd. Het is ook mogelijk om meerdere simkaarten tegelijk aan te schaffen, bijvoorbeeld voor zakelijk gebruik.

Wat is een M2M simkaart?

Indien je nog niet helemaal bekend bent met M2M, is het natuurlijk handig om te weten wat een M2M simkaart is.

Een M2M simkaart is een kaart die ervoor zorgt dat apparaten verbinding kunnen maken met het internet, zodat er met deze apparaten kan worden gecommuniceerd. Je plaatst deze simkaart in een apparaat, waarna communicatie met het apparaat via mobiele data (2G, 3G of 4G) mogelijk is.

Enkele voorbeelden van de toepassing van een M2M simkaart:

 • In een GPS tracker, waarna signalen via een app of programma kunnen worden ontvangen.
 • In een MiFi-router. Dit is een portable router, waar je een M2M sim in kunt plaatsen om meerdere apparaten te laten verbinden met het internet, waar je ook bent.
 • Als back-up voor wanneer vast internet uitvalt, zowel particulier (thuis) als zakelijk (tijdens een evenement of in een winkel).

Natuurlijk moet het apparaat waar de simkaart in wordt geplaatst wel connectiviteit via het internet ondersteunen.

Onze prepaid data kaart als M2M sim

Onze prepaid data simkaart is volledig geschikt en inzetbaar als M2M simkaart. Of het nu voor particulier of zakelijk gebruik is; deze data sim is plug & play en werkt super eenvoudig met geschikte apparaten.

Verder heeft deze simkaart de volgende voordelen:

 • Je raakt je data nooit kwijt, ook al is de kaart een tijdje inactief.
 • De simkaart werkt zowel met 2G, 3G, als 4G apparaten.
 • Ook in het buitenland kun je gewoon tegen dezelfde tarieven als in Nederland gebruik maken van de data simkaart.
 • Lage prepaid tarieven.
 • Er staat al gratis data op onze kaart, waardoor deze direct kan worden gebruikt.

M2M simkaart prepaid

Hierboven wordt gesproken over een prepaid kaart (een alleen data herlaadkaart). Meestal zijn M2M simkaarten dan ook herlaadkaarten. Dat men voor een M2M simkaart prepaid als oplossing gebruikt in plaats van een abonnement, heeft de volgende drie hoofdredenen:

 • Meer kostencontrole: je bepaalt zelf wanneer je opwaardeert wanneer je M2M via prepaid gebruikt.
 • Bij laag of onregelmatig gebruik is prepaid voordeliger dan een abonnement. Voor meerdere M2M-apparaten is dit relevant.
 • Wil je de kaart een tijdje niet gebruiken, dan maak je geen kosten. Met een abonnement betaal je sowieso, ongeacht of je de simkaart gebruikt of niet.

M2M simkaart tarieven

De tarieven van een M2M sim zijn afhankelijk van waar je voor kiest: prepaid of een abonnement? Ook is de provider of leverancier en de grootte van je bundel van belang. Wil je een M2M simkaart kopen, bekijk dan hieronder eerst de tarieven.

Prepaid M2M simkaart tarieven:
Kies je voor onze prepaid data-only simkaart, dan betaal je tussen de 0,52 cent per MB (100 GB bundel) en 0,7 cent per MB (1 GB bundel) met de Europese simkaart & tussen de 0,8 cent per MB (25 GB bundel) en 2,5 cent per MB (100 MB bundel) met de wereldwijde simkaart. Hierbij geldt: hoe groter de prepaid bundel, hoe lager de tarieven.

M2M simkaart tarieven voor een abonnement:
Kies je voor een abonnement, dan zijn de tarieven heel verschillend en volledig afhankelijk van je bundel. Het beste is om bij de desbetreffende provider te kijken hoeveel je betaalt.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *