Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Android-gebruikers overwegen iPhone vanwege beveiliging

Android-gebruikers zijn bereid om over te stappen naar iOS, omdat steeds meer mensen de voorkeur aan iPhones geven wanneer het aankomt op beveiliging en privacy. Uit een recente Amerikaanse onderzoek blijkt dat bijna de helft (49 procent) van de mensen met een Android-smartphone overweegt over te stappen op een iPhone.

Betere beveiliging

In totaal namen meer dan duizend Amerikanen deel aan een enquête van Beyond Identity, waarvan 505 consumenten met een Android en 498 iPhone-gebruikers. De meest opvallende uitkomst is dat bijna de helft van de Android-gebruikers dus overweegt over te stappen naar een iPhone. Dit komt vanwege de perceptie dat iOS een betere beveiliging heeft dan Android.

Apple heeft zich recentelijk steeds meer gefocust op privacy en beveiliging. De komst van iOS 16 helpt dan ook mee in de perceptie die smartphonegebruikers van iPhones hebben. Het nieuwe besturingssysteem richt zich op beveiliging en blijkt dan ook grote beveiliging features te hebben.

Problemen op het gebied van privacy en security lijken dan ook vaker voor te komen bij Android dan bij iPhone. Een van de mogelijke verklaringen hiervoor is dat Apple-bezitters voorzichtiger met hun informatie zijn en bijvoorbeeld sterkere wachtwoorden gebruiken.

Veiligheidsmaatregelen

Verder valt op dat Android-gebruikers hun smartphone anders beschermen dan iPhone-gebruikers:

  • Android-bezitters gebruiker vaker een pincode dan iPhone-bezitters (53 procent ten opzichte van 43 procent).
  • iPhone-bezitters kiezen juist vaker voor gezichtsherkenning: 37 procent tegenover 28 procent.
  • Android-gebruikers kiezen vaker voor ontgrendeling met een vingerafdruk of een patroon.

Vertrouwen in veiligheidsdiensten

Wanneer bepaalde Android en iPhone apps & diensten worden vergeleken op het gebied van vertrouwen door consumenten, zijn er ook verschillen te zien:

  • 54 procent van alle iPhone-gebruikers hebben ‘veel tot zeer veel vertrouwen’ in Apples wachtwoordmanager, tegenover 47 procent voor Googles wachtwoordmanager.
  • Het vertrouwen in iCloud (62 procent) is hoger dan het vertrouwen in Googles clouddienst (58 procent).

Conclusie

De perceptie in Amerika is dat Apple het beter doet wanneer het aankomt op beveiliging en privacy. Nieuwe updates lijken deze perceptie dan ook te bevestigen. Het blijkt ook dat dit invloed heeft op de overweging tussen Android en iPhone voor huidige Android-gebruikers. Wel valt het op dat iPhone-bezitters hun telefoon anders gebruiken voor veiligheidsmaatregelen, en dat het mogelijk is dat deze consumenten voorzichtiger met hun informatie omgaan.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *