Written by Donat Berisha

Beltegoed overzetten, hoe werkt dat?

Ben je van plan een nieuwe herlaadkaart aan te schaffen (of heb je er al één), een GSM abonnement af te sluiten of over te gaan stappen van provider? Dan is het in de meeste gevallen mogelijk om beltegoed dat nog op je oude herlaadkaart staat over te zetten. Lees in dit artikel precies hoe het beltegoed overzetten naar een andere herlaadkaart of een GSM abonnement werkt.

Bij welke providers kan ik prepaid tegoed overzetten?

Prepaid tegoed overzetten is slechts mogelijk bij enkele prepaid aanbieders. We hebben hieronder alle prepaid providers gezet. Vervolgens leggen we per provider uit of het mogelijk is om je krediet om te zetten en hoe het beltegoed overzetten in zijn werking gaat. Het overzetten van je prepaid tegoed is mogelijk naar zowel een nieuwe herlaadkaart als GSM abonnement bij sommige providers. Lees snel verder of dit bij jouw provider mogelijk is!

  • Mobile Vikings
  • Lycamobile
  • Proximus
  • Base
  • Orange

Mobile Vikings

Bij Mobile Vikings is het niet mogelijk om je beltegoed over te zetten van je oude nummer naar een ander nieuw nummer. Dit betekent dat het slim is om eerst je resterende krediet op te maken, voordat je al nieuw tegoed gaat aanschaffen voor je nieuwe herlaadkaart.

Lycamobile

Net als bij Mobile Vikings is het bij Lycamobile ook niet mogelijk om je krediet van je ene Lycamobile simkaart naar een ander Lycamobile-nummer om te zetten.

Andere Belgische providers

We hebben geprobeerd contact op te nemen met de andere Belgisch providers. Deze namen niet op of het was niet duidelijk of het nou mogelijk was. We adviseren daarom om zelf even te bellen naar Proximus, Base of Orange als je beltegoed wilt overzetten.

Kan ik belwaarde overzetten naar een andere provider?

Nee. Het is niet mogelijk om belwaarde direct over te zetten wanneer je overstapt naar een andere provider. Providers zetten je beltegoed alleen over wanneer je een herlaadkaart bestelt of een sim only afsluit bij dezelfde provider. Ons advies is daarom ook om eerst je beltegoed op je prepaid kaart op te maken, voordat je een prepaid of abonnement neemt bij een andere provider. Vanaf 2023 is het in België wel mogelijk om resterend beltegoed terug te vragen.

Wil je overstappen naar een andere provider, of heb je nog geen geschikte herlaadkaart of GSM abonnement kunnen vinden om je beltegoed over te zetten? Check dan in de onderstaande prepaid tabel de beste simkaarten van dit moment. Klik voor informatie op de bestelknoppen!


Prepaid Provider

BellenSMSPer MB
Mobile Vikings
€25,- herladen= 3GB - 3000 sms - 200 min)

0,1250,0083 (0,8 cent)0,0083 (0,8 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 2000 sms - 100 min)

0,150,0075 (0,7 cent)0,0075 (0,7 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€10,- herladen= 500MB - 500 sms - 50 min)

0,200,02 (2 cent)0,02 (2 cent) Bestellen
Ello Mobile
Alle winst gaat 100% naar goede doelen!
0,140,080,009/MB (per 1GB bundel)
0,14 MB (zonder bundel)
Bestellen
Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *