Written by Donat Berisha

Voordelig bellen, wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn tegenwoordig een aantal manieren voor prepaid bellen. Voor elke situatie kan een andere manier weer voordeliger zijn. In deze blog behandelen we de verschillende manieren en geven we aan wanneer ze voordelig kunnen zijn. Na het lezen van dit artikel weet jij dus hoe je voordelig bellen kunt. Lees dus snel verder!

Wat zijn de mogelijkheden?

De volgende manieren voor voordelig bellen worden in dit artikel behandeld:

  • Bellen via beltegoed
  • Bellen via prepaid bundel
  • Bellen via sim only abonnement
  • Alternatief: (video)bellen met een data simkaart

Bellen via beltegoed

Het idee van een herlaadkaart is het vooraf opwaarderen van beltegoed. Dit tegoed kun je vervolgens gebruiken om te sms’en, bellen of internetten. Elke provider hanteert andere tarieven voor het bellen via beltegoed. Omdat je de belminuten als het ware op kleine schaal inkoopt, zullen deze tarieven wat hoger uitvallen. Deze manier van voordelig bellen is ideaal voor mensen die minder dan een uur per maand bellen. Je zit namelijk niet vast aan een abonnement en bundel, waardoor je nooit meer zal betalen dan je daadwerkelijk verbruikt. Let bij prepaid bellen wel op het starttarief. Dit kan ervoor zorgen dat de belkosten alsnog hoger uitvallen dan nodig is. Hieronder hebben wij verschillende herlaadkaarten voor je verzameld. Hierbij staan de bel- en starttarieven van de providers.


Prepaid Provider

BellenSMSPer MB 
Mobile Vikings
€25,- herladen= 3GB - 3000 sms - 200 min)

0,1250,0083 (0,8 cent)0,0083 (0,8 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 2000 sms - 100 min)

0,150,0075 (0,7 cent)0,0075 (0,7 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€10,- herladen= 500MB - 500 sms - 50 min)

0,200,02 (2 cent)0,02 (2 cent) Bestellen
Ello Mobile
Alle winst gaat 100% naar goede doelen!
0,140,080,009/MB (per 1GB bundel)
0,14 MB (zonder bundel)
Bestellen

Bellen via prepaid bundel

Wanneer je tussen 60 en 200 minuten per maand belt, worden prepaid bundels de beste manier voor voordelig bellen. Bij deze prepaid bundels krijg je voor een vooraf betaald vast bedrag, een bepaalde hoeveelheid belminuten. Doordat je deze belminuten vooraf koopt, vallen de prepaid tarieven een stuk lager uit. Ook hier verschillen de tarieven per provider. Prepaid bundels zijn een maand geldig. Overgebleven belminuten worden hier dus niet meegenomen naar de volgende maand. Wel zijn deze bundels elke maand te wijzigen, te activeren en stop te zetten.

Bellen via GSM abonnement

Een GSM abonnement is voor de echte grootverbruiker van belminuten het meest voordelig. Onbeperkt bellen kan via deze manier namelijk al vanaf 4 euro per maand. Met deze manier kun je dus erg voordelig bellen als grootverbruiker. Hier krijg je ook nog eens de nodige data en sms berichten bij. Het nadeel van deze abonnementen is wel dat je er voor een langere tijd aan vast zit en ook moet betalen voor niet gebruikte belminuten en data. Indien je interesse hebt in een sim only abonnement, kun je er hier meer over lezen.

Wat is de beste optie voor voordelig bellen?

Zoals hierboven eigenlijk al is besproken, hangt de voordeligste optie af van het belgedrag. Wanneer je weinig belt is bellen via beltegoed de voordeligste optie om te bellen. De tarieven liggen hier wel het hoogst, maar je zult nooit meer betalen dan je verbruikt. Wanneer je een gemiddelde beller bent, dan zal een prepaid bundel de beste optie zijn. De tarieven zullen een stuk lager liggen, waardoor je per MB een stuk minder betaald. Voor de mensen die veel belminuten per maand verbruiken is een sim only abonnement de voordeligste manier van bellen. Je zou zelfs kunnen kiezen voor een abonnement met onbeperkt bellen.

Alternatief: Voordelig (video)bellen met een data simkaart

Een goed alternatief is bellen via internetverbinding. Dit kan tegenwoordig gemakkelijk via apps als Whatsapp, Facetime en Skype. Hier is enkel een WiFi verbinding of mobiel internet voor nodig. Wij adviseren hierin om een data simkaart te nemen. Dit is de goedkoopste manier voor (internationaal) mobiel internet op een snel 4G-netwerk. Een bijkomend voordeel is dat je ook kunt videobellen! Bekijk deze pagina voor meer informatie over onze data simkaart.

Rate this post

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twintig − tien =