Written by Donat Berisha

Prepaid of GSM abonnement voor je kind?

Het is eindelijk zover: Je kind krijgt zijn of haar eerste telefoon en je wilt daarbij natuurlijk je kind kunnen bereiken, wanneer hij of zij bij een vriendje is, op school is of ergens anders van huis is. Hierbij heb je de keuze tussen een herlaadkaart of een GSM abonnement voor je kind. Wat de beste keus is voor jou, dat bespreken we in deze blog. We zullen alle voor- en nadelen toelichten van prepaid of GSM abonnement voor kinderen. Lees dus gauw verder!

Welke vorm van mobiel tegoed voor je kind kiezen: Prepaid of GSM abonnement?

Elke vorm van mobiel tegoed heeft zo z’n voor- en nadelen. De keuze tussen prepaid of een GSM abonnement voor je kind is daarom erg lastig. Naar onze mening vinden wij prepaid toch de meest geschikte abonnementsvorm. Waarom? Een GSM abonnement is dan vaak wel goedkoper, aangezien je achteraf betaalt voor je abonnement. Echter is het grootste nadeel van een GSM abonnement voor kinderen, dat er snel buiten de bundel wordt getreden. Dit brengt erg hoge en onnodige kosten met zich mee. Uiteraard zijn hier wel oplossingen voor! Dat lees je verder in dit artikel. Lees hieronder in welke gevallen jij kunt kiezen voor een GSM abonnement en wanneer voor een prepaid kaart.

Waarom prepaid kiezen voor je kind?

Met prepaid betaal je vooraf, waardoor je meestal wel wat duurder uit bent. Wanneer je tegoed op is, kun je niet meer bellen, sms’en of internetten. Wat zijn de voordelen van prepaid voor je kind?

  • Met prepaid heb je altijd controle over je telefoonkosten van je kind. Je kind kan niet buiten zijn of haar bundel treden.
  • Prepaid tegoed is onbeperkt houdbaar. Houd je tegoed over in een maand, dan behoud je dat tegoed in tegenstelling tot een GSM abonnement.
  • Prepaid is een goed begin voor je kind om hem of haar te laten wennen aan het gebruik van tegoed.

Maakt je kind weinig gebruik van bellen, sms’en en internet en gebruikt je kind tegoed alleen om echt bereikbaar te kunnen zijn? Dan raden wij zeker aan om voor een herlaadkaart te kiezen! Hieronder hebben we een tabel opgesteld met de beste prepaid simkaarten op het moment. Klik op de bestelknoppen om een herlaadkaart te bestellen.


Prepaid Provider

BellenSMSPer MB 
Mobile Vikings
€25,- herladen= 3GB - 3000 sms - 200 min)

0,1250,0083 (0,8 cent)0,0083 (0,8 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 2000 sms - 100 min)

0,150,0075 (0,7 cent)0,0075 (0,7 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€10,- herladen= 500MB - 500 sms - 50 min)

0,200,02 (2 cent)0,02 (2 cent) Bestellen
Ello Mobile
Alle winst gaat 100% naar goede doelen!
0,140,080,009/MB (per 1GB bundel)
0,14 MB (zonder bundel)
Bestellen

Let op! Wanneer je door je prepaid tegoed heen bent, kan je kind nog wel gebeld worden. Ideaal dus om je kind altijd bereikbaar te kunnen laten zijn voor jezelf en anderen!

Is een GSM abonnement voor me kind geschikt?

GSM abonnementen voor kinderen zijn super populair om altijd bereikbaar te blijven en het is lekker goedkoop. Wilt je kind veel gebruik gaan maken van het internet, zoals sociale media of online spelletjes? Dan is een GSM abonnement zeer geschikt voor je kind. Zijn dit de enige voordelen? Zeker niet! Lees hieronder alle voordelen!

  • Een GSM abonnement is vaak goedkoper, wanneer je regelmatig het internet gebruikt.
  • Je kunt kiezen voor maandelijks opzegbare en aanpasbare abonnementen.
  • Met een GSM abonnement kun je bij sommige providers blijven internetten met een lage internetsnelheid, zonder extra kosten.

Denk jij nu dat een GSM abonnement voor je kind de beste keus is? Bekijk deze pagina en vergelijk alle GSM abonnementen. Je kunt filteren op onder andere prijs, provider, bundel en abonnementsduur.

Zoals we eerder al benoemden, loop je het risico dat je kind buiten de bundel treedt. Hiervoor kun je het volgende doen:

  • Houd inzicht in het verbruik van je kind. Bij veel providers kun je tegenwoordig een bel- en/of dataplafond instellen. Dit voorkomt extra kosten.
  • Kies voor een onbeperkt abonnement. Hierdoor voorkom je buiten je bundel kosten, maar betaal je maandelijks wel wat meer voor je abonnement.

Wat kies jij? Prepaid of GSM abonnement voor je kind?

Prepaid of GSM abonnement voor je kind kiezen? Nu we alle voor- en nadelen hebben benoemd is de keuze is helemaal aan jou. Om eerst even je kind kennis te laten maken met mobiele tegoed, is prepaid super handig. Je kunt vervolgens altijd overstappen. Wilt je kind veel gebruik maken van het internet en niet zoveel bellen en sms’en? Dan raden wij aan om voor een GSM abonnement te kiezen.

Gerelateerde berichten:
Prepaid voor kind

Rate this post

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 13 =