Written by Donat Berisha

BIPT: Vergelijk providers om te besparen

Het BIPT, de Belgische regelgever op het gebied van post en telecommunicatie, geeft aan dat consumenten aanzienlijk kunnen besparen door telecomproviders te vergelijken. Dit zegt het BIPT in hun eigen vergelijkende studie van de telecom prijzen op nationaal niveau voor 2021. Lees verder voor meer informatie over deze studie en wat het bovenstaande betekent voor consumenten.

Mobiele diensten vergelijken om te besparen

Het BIPT stelt voor mobiele diensten vast dat er ‘flink bespaard kan worden door alle beschikbare aanbiedingen te vergelijken en door de concurrentie meer te laten spelen’. Mobiele diensten in de telecommarkt zijn prepaid diensten (herlaadkaarten) en gsm-abonnementen.

Een groot deel van de consumenten betaalt momenteel teveel. Proximus, Orange en BASE bezitten bijna 90% van het mobiele klantenbestand van België. Dit zijn over het algemeen de duurdere providers. Door voor een kleinere / virtuele provider te kiezen (welke net iets meer dan 10% van het totale Belgische mobiele klantenbestand in handen hebben), kan er dus aanzienlijk bespaard worden.

België nog altijd hoge telecomprijzen

De Belgische telecom prijzen zijn nog altijd hoog in vergelijking met buurlanden. Ook dit zegt het BIPT in hun studie. Dat betekent dat de Belgische consument over het algemeen meer betaald dan consumenten in buurlanden.

Hoewel de Belgische telecom prijzen hoog liggen, kan men dus, zoals uit de studie van het BIPT blijkt, wel flink besparen op mobiele telecomdiensten.

Prepaid vergelijken en besparen

Ook met prepaid simkaarten / herlaadkaarten valt er ongetwijfeld te besparen door prepaid providers te vergelijken. Hierbij gaat het dan voornamelijk om de tarieven per MB, belminuut en verstuurde sms. Verder is bij het vergelijken van prepaid providers van belang om te kijken naar of er al tegoed op een simkaart staat bij levering. Je bespaart namelijk al flink wanneer er meer tegoed staat op de herlaadkaart dan de kosten van de kaart zelf.

Prepaid valt onder de mobiele telecommarkt, en het vergelijken van aanbieders is een goede manier om goedkoper uit te komen. Ook hierbij geldt: Virtuele providers zoals Mobile Vikings zijn over het algemeen goedkoper.

Prepaid vergelijken doe je eenvoudig op onze homepage.

Rate this post

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 5 =