Written by Donat Berisha

Citymesh komt met mobiel aanbod

België krijgt er een nieuwe mobiele provider bij. Citymesh introduceert namelijk een mobiel aanbod voor consumenten. Dit laat Citymesh zelf weten. Eerder toonde Citymesh ook al interesse in het meedoen aan de 5G-veilingen. Uiteindelijk wilt Citymesh dan ook gsm-operator (met eigen mobiele netwerk) worden. Het bedrijf begint echter als MVNO. Lees verder voor meer informatie over Citymesh als mobiele provider.

Nieuwe mobiele provider

Citymesh geeft aan ernaar te streven medio september een mobiel aanbod te lanceren. Vanaf september zou men dus bij Citymesh terecht kunnen voor een abonnement of prepaid op hun mobiele telefoon.

De nieuwe aanbieder zal beginnen als MVNO en maakt hierbij gebruik van het Proximus netwerk. Proximus is de grootste mobiele operator in België en geeft Citymesh dus toestemming om gebruik te maken van hun netwerk.

Eigen mobiele netwerk

Uiteindelijk is het doel van Citymesh om een eigen mobiele netwerk op te richten. Hiermee wilt Citymesh dus de vierde gsm-operator in België worden na Proximus, BASE en Orange.

Een aantal maanden geleden liet Citymesh dan ook weten graag mee te willen bieden op het 5G-spectrum. De reden daarvoor is om zo een serieuze speler op de markt te kunnen worden en een toekomstige eigen 5G mobiele netwerk te kunnen uitrollen. Dat is nu echter nog niet de situatie, aangezien Citymesh dus begint als MVNO op het Proximus-netwerk.

Agressieve prijsstelling

Er is verder nog niet veel bekend over de strategie van Citymesh. Wel geeft CEO Mitch de Geest aan dat er sprake is van een agressieve prijsstelling. De verwacht is dan ook dat Citymesh, vooral als MVNO, zal proberen te concurreren op prijs. Op die manier zou het klanten naar zich toe kunnen trekken.

De eerste fase als MVNO is een goede voorbereiding voor het Citymesh, aangezien het aanbod uiteindelijk zal worden uitgebreid wanneer het bedrijf met hun eigen mobiele netwerk begint.

Abonnementen of prepaid?

Tot op heden is het niet bekend wat voor producten Citymesh precies gaat aanbieden. Zo is het niet duidelijk of het bedrijf voor zowel gsm-abonnementen als prepaid kiest of dat er voor één van de twee wordt gekozen.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *