Written by Donat Berisha

Prepaid simkaart alleen internet

Herlaadkaarten worden nog altijd volop gebruikt door velen. Niet iedereen gebruikt een simkaart echter om mee te bellen en sms’en. Tegenwoordig worden prepaid simkaarten namelijk ook gebruikt als internet-oplossing. Je kunt dan gebruik maken van mobiel internet, zonder te hoeven bellen of sms’en. Hier zijn met prepaid meerdere mogelijkheden voor. Heb je interesse in een herlaadkaart voor alleen internet? Lees dan verder voor meer informatie!

Prepaid simkaart alleen internet aanschaffen?

Wil je alleen mobiel internet via prepaid, dan heb je twee mogelijkheden:

 1. Je kiest voor een prepaid data simkaart
 2. Je koopt een traditionele herlaadkaart met of zonder bundel

Heb je alleen interesse in mobiele data, dan is de meest populaire keuze een data simkaart. Hieronder worden beide mogelijkheden voor prepaid data toegelicht.

1. Een prepaid data simkaart

Een precieze oplossing voor een herlaadkaart waarmee je alleen kunt internetten, is een data simkaart. Enkele specificaties van deze simkaart zijn:

 • De simkaart maakt gebruik van een sterk netwerk, waardoor je in heel België snel 4G-internet hebt. In het buitenland maakt de simkaart gebruik van een voorkeursprovider.
 • Wil je alleen mobiele data via prepaid, dan is een data simkaart de goedkoopste oplossing. Het is namelijk al voor 0,55 cent per MB mogelijk om te prepaid internetten.
 • Je kunt je data op deze simkaart nooit kwijtraken. Ook is de data sim onbeperkt houdbaar. Deze twee specificaties maakt de data simkaart uniek tegenover normale herlaadkaarten en abonnementen.
 • Je ontvangt bij ons gratis data wanneer je een prepaid data sim bestelt.
 • De data simkaart wordt vaak gebruikt in apparaten als MiFi-routers en trackers. Natuurlijk kan de simkaart ook gewoon in je telefoon.

Is een prepaid data sim geschikt voor mij?

Of een dergelijke kaart voor jou geschikt is, hangt af van waar je naar op zoek bent. Ben je niet op zoek naar een oplossing voor bellen en sms’en? En hoef je geen telefoonnummer te ontvangen? De voordelen van een data sim zijn dan dat je goedkoper uitkomt, je je data nooit kwijtraakt en dat je simkaart nooit wordt afgesloten. Om die redenen worden data simkaarten ook veel gebruikt als oplossing apparaten als MiFi-routers. Als deze voordelen je aanspreken, is deze simkaart geschikt voor jou.

Data sim bestellen?

Heb je interesse in een prepaid data simkaart? Je kunt onze pagina over deze simkaart bekijken voor meer informatie, of hieronder direct naar de productpagina gaan. Je kunt kiezen tussen een Europese en wereldwijde simkaart.

2. Traditionele herlaadkaart

Natuurlijk is er ook nog de traditionele herlaadkaart / prepaid simkaart. Hiermee kun je bellen, sms’en en internetten. Ook ontvang je uiteraard een telefoonnummer. Voor mensen die een simkaart voor in hun mobiele telefoon willen, is een normale prepaid sim dus ook een goede oplossing. Aangezien je met prepaid je tegoed vooraf opwaardeert, kun je zelf kiezen of je je herlaadkaart alleen voor internet gebruikt. Je hebt hiervoor twee opties:

 • Opwaarderen en per MB betalen
 • Gebruik maken van een prepaid internetbundel

De goedkoopste van bovenstaande twee opties is de internetbundel. Het is hierbij wel van belang er rekening mee te houden dat een bundel slechts voor een bepaalde periode (meestal 1 maand) geldig is, waarna je eventueel overgebleven data kwijtraakt.

Interesse in een traditionele prepaid kaart? Hieronder zie je de beste simkaarten van dit moment:


Prepaid Provider

BellenSMSPer MB
Mobile Vikings
€25,- herladen= 3GB - 4000 sms - 200 min)

0,1250,0063 (0,6 cent)0,0063 (0,6 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 4000 sms - 100 min)

0,150,004 (0,4 cent)0,0075 (0,7 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€10,- herladen= 500MB - 4000 sms - 50 min)

0,200,0025 (0,25 cent)0,02 (2 cent) Bestellen

Waarom wordt gekozen voor een prepaid simkaart met alleen data?

Een ‘herlaadkaart alleen internet’, waarom wordt hier eigenlijk voor gekozen?

 • Je kunt mobiel internetten, zonder hier een abonnement voor hoeven af te sluiten.
 • Door alleen prepaid data te gebruiken kom je goedkoper uit dan wanneer je ook zou bellen en sms’en.
 • Een herlaadkaart met alleen internet is handig als oplossing voor meerdere apparaten. Je hoeft het dus niet te beperken tot je telefoon. Een dergelijke simkaart kan in ieder apparaat dat er ondersteuning voor biedt.
 • Je kunt in de hele EU (of met een wereldwijde data simkaart zelf wereldwijd) prepaid internetten. Dit is handig voor onderweg of op vakantie. Bovendien maak je gebruik van een veiliger netwerk dan een openbaar WiFi-netwerk.
 • Wanneer je voor een data sim kiest, heb je een lange termijn oplossing (aangezien de simkaart nooit wordt afgesloten).
Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *