Written by Mo Maghsoudi

Contactloos betalen met een prepaid simkaart?

Op steeds meer plaatsen in Europa is het mogelijk om contactloos te betalen. Dit kan door middel van een mobiele telefoon, smartwatch of ouderwets met de pinpas. De zogeheten NFC-chip maakt het mogelijk dat u door het in de buurt komen van een betalingsautomaat met het gewenste object de betaling kunt voltooien.
Maar hoe zit het nou precies als u beschikt over een herlaadkaart? Wij leggen het je uit!

NFC: wat is het?

NFC staat voor Near Field Communication. Onder Near Field wordt een afstaan verstaan van 10 centimeter, waarin draadloos en veilig versturen. Het klinkt misschien niet veilig, maar door de kleine afstand is het moeilijk om de uitgewisselde informatie te onderscheppen.

Voorwaarden contactloos mobiel betalen

Om contactloze betalingen uit te voeren dien je beschikking te hebben over;

  • Een simkaart die NFC ondersteund of
  • Een mobiele apparaat die NFC ondersteund
  • Een app van de aanbieder die de contactloze dienst aanbiedt

Nu we weten dat je of een simkaart of mobiel apparaat met ondersteuning met NFC nodig hebt kijken we of prepaid simkaarten gebruikt kunnen worden voor contactloze betalingen.

Contactloos betalen met prepaid simkaart

Prepaid simkaarten zijn niet uitgerust met een NFC-chip. Contactloze betalingen verrichten met een herlaadkaart is dus niet mogelijk.

Niet getreurd beschikt u wel over een mobiel apparaat met ingebouwde NFC kunt u wel contactloze betalingen verrichten. Mocht u ook geen mobiel apparaat hebben die NFC ondersteund, maar wilt u per se contactloos betalen? Misschien is een sim only abonnement dan wat voor jou?

Contactloos betalen met mobiele telefoon

Een herlaadkaart, maar wel een mobiele telefoon met ingebouwde NFC-chip? U kunt gewoon met uw mobiele apparaat betalen. De meeste nieuwe smartphones zijn standaard uitgerust met een NFC-Chip. Heeft u dus recent een nieuwe mobiel aangeschaft maakt u dan geen zorgen. Maakt u zich wel zorgen omdat u een ouder model bezit? Maak gebruik van de zoekfunctie bij instellingen. Vul zoekopdracht NFC in, komt u bij het instellen van NFC voor uw mobiel dan is hij geschikt voor contactloos betalen.

Belangrijk om te weten
De app die voor u de verwerking van betalingen voldoet kan extra eisen stellen aan je toestel. Dit heeft te maken met een zo veilig mogelijke verwerking van de betaling. De betalingsapp zal u een notificatie sturen met de stappen die uitgevoerd moeten worden om de betalingsapp te gebruiken. In vele gevallen zal het gaan om het doen van een update.

Rate this post

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dertien − dertien =