Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Duitsland wilt anonieme herlaadkaart verbieden

Na de terroristische aanslagen op het vliegveld in België wilt Duitsland gelijk een wettelijke verplichting op registratie van alle herlaadkaarten leggen. Dit betekent dat het per wet verboden wordt om ongeregistreerde prepaid simkaarten / herlaadkaarten in omloop te brengen. Mede omdat ook bij deze aanslag er gebruik is gemaakt van ongeregistreerde prepaid simkaarten.

Niet alle prepaid providers zijn er blij mee want er is ook een grote groep mensen die gewoon lekker anoniem een herlaadkaardt willen aanschaffen. De meeste mensen die de simkaarten niet voor criminele doeleinden gebruikt, gebruiken prepaid kaarten voor bijvoorbeeld erotische diensten, games, alarmsystemen, gps trackers etc. Niet iedereen zit te wachten op een verplichte registratie. Echter wanneer dit eventueel een nieuwe aanslag kan voorkomen, waarom dan niet? Het kan notabene mensen levens schelen toch!?

De coalitie heeft deze maatregel wat onderdeel is van een groter aantal maatregelen in één al geaccepteerd. De invoering zal dus zo snel mogelijk van start gaan. De regering wilt hiermee voorkomen dat terroristen anoniem kunnen communiceren. Zowel mobiele providers als winkeliers worden verplicht om iedereen om een geldig ID bewijs te tonen + een adres waar men woonachtig is.

De vraag is alleen: zal dit echt helpen?

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *