Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

E-sim als vervanger van de standaard simkaart?

De traditionele prepaid simkaart / herlaadkaart is niet meer weg te denken uit de wereld van smartphones en draadloos internet. Zou je denken. Deze standaard simkaart is namelijk aan vernieuwing onderhevig, wat ertoe leidt dat we op korte duur de E-simkaart of e-SIM verwachten. Een elektronische simkaart is een ingebouwde simkaart welke al verwerkt zit in de smartphone. Je hoeft dus nooit van simkaart te wisselen!

Waarom is er behoefte aan de E-sim?

De prepaid kaart wordt steeds kleiner. Waar de simkaart haar intrede deed met een standaard mini simkaart, is deze door de jaren heen al verkleind tot de micro simkaart en de allerkleinste nano simkaart. Simkaarten worden steeds kleiner, zodat er meer plaats in de telefoon is voor de meest high-end technologieën. De E-simkaart is nog kleiner dan de allerkleinste simkaart. Daarnaast is het super gemakkelijk is gebruik, want wanneer jij een nieuwe smartphone koopt, hoef je er niet eerst een simkaart in te stoppen voordat je hem kunt gebruiken! Hij zit er namelijk al in. De e-sim zal naar verwachting in de toekomst ook verwerkt worden in andere slimme apparaten, zoals de smartwatch, GPS apparaten en bijvoorbeeld alarmsystemen.

Gemakkelijk overstappen van prepaid provider

Ook overstappen van provider wordt heel makkelijk, je bent namelijk niet verbonden aan één prepaid provider. Het schijnt dat wanneer de E-sim geïntroduceerd wordt, dat je van alle netwerken gebruik kunt maken! Heb je ergens geen goed bereik met je huidige netwerk? Dan switch je gewoon van netwerk en kun je vervolgens weer gewoon bellen of internetten. Dit geldt ook voor de mobiele diensten in het buitenland. Met de E-sim, welke universeel is, maak je gemakkelijk verbinding met een buitenlands netwerk waardoor je de extra hoge kosten kunt voorkomen.
Hoe dit precies tot uiting zal komen, zullen we moeten afwachten. Wij zijn in elk geval heel benieuwd!

Nadeel van de E-simkaart

Alles wat in je smartphone zit, kan helaas stukgaan. Bijvoorbeeld door waterschade, technische problemen of doordat hij op een andere manier schade oploopt. Dit is dan wel een dure grap. Met de standaard prepaid simkaart haal je een kaartje dat het niet doet gemakkelijk uit je telefoon en stop je er een nieuwe in. Kosten: maximaal €10,-. Bij een ingebouwde simkaart zul je deze moeten laten repareren door een specialist.

Kunnen we de E-sim snel verwachten?

Apple is al sinds 2014 bezig met het ontwikkelen en implementeren van hun eigen e-sim. De nieuwste Apple Watch (Serie 3) is zelfs al uitgerust met een e-sim. Belgische providers staan echter nog niet helemaal te springen, maar geven wel aan deze technologie te gaan ondersteunen. Momenteel bekijken de grootste providers hoe en wanneer ze dit kunnen aanpakken. Tot dat moment doen we het dus gewoon nog even met een standaard simkaartje!

3/5 - (5 stemmen)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *