Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Losse simkaart kopen voor je smartphone

Ben je op zoek naar een losse simkaart voor je mobiele telefoon of nieuwe smartphone? Dan kunnen wij je helpen! Een losse simkaart zorgt er namelijk voor dat je heel flexibel bent en grip hebt op je uitgaven. Is je abonnement verlopen, maar kan je telefoon nog prima een ronde mee? Kies dan voor een goedkope losse simkaart! Ook is een losse simkaart een prima oplossing voor je nieuwe smartphone! Jij bepaalt zelf wat je uitgeeft.

Waarom een losse simkaart?

Er zijn twee belangrijke redenen waarom je een losse simkaart zou willen kopen:

  • Met de prepaid bundels kun je goedkoop bellen en internetten
  • De vrijheid die het je oplevert

Prepaid was de eerste manier om je belkosten mee af te rekenen, voordat het mobiele abonnement op de markt kwam. Prepaid lijkt dan soms wat ouderwets en niet meer aan te sluiten bij ons huidige belgedrag, maar door de goedkope prepaid bundels heeft prepaid haar herintrede gedaan!

Hiermee ben je vaak zelfs erg goedkoop uit. Dat komt voornamelijk door de flexibiliteit van een losse simkaart. Afhankelijk van hoeveel je sms’t, belt en internet kies je ervoor om losse diensten af te rekenen of te kiezen voor een prepaid bundel. Prepaid bundels van losse simkaarten zijn al heel snel een erg goedkope oplossing! Ze zijn eigenlijk vergelijkbaar met een sim only abonnement, alleen dan zit je nergens aan vast. Ook kun je de bundel niet overschrijden en krijg je nooit achteraf een rekening! Afhankelijk van de provider heb je bijvoorbeeld goedkope databundels, belbundels of combinatiebundels!

Soorten losse simkaarten

Als je een losse simkaart koopt, kun je voor twee verschillende simkaarten kiezen:

  • Een prepaid simkaart
  • Een simkaart met sim only abonnement

Losse simkaarten in plaats van een abonnement inclusief mobiele telefoon zijn de laatste maanden een stuk populairder geworden. Wij verwachten dan ook dat ze een nog groter deel van de markt overnemen. Zowel als prepaid simkaart als sim only abonnement. Weet jij al waarvoor je kiest? Hieronder een aantal handvaten om je keuze te kunnen maken.

Welke losse simkaart kopen?

Wij houden constant de markt rondom losse prepaid herlaadkaarten in de gaten om voor jou te beoordelen welke prepaid providers en simkaarten de beste diensten leveren en de goedkoopste tarieven!

Losse prepaid simkaart

Wil je een losse simkaart kopen waarbij je veel vrijheid wilt? als je de ene maand meer tegoed gebruikt dan een andere maand, kies je voor een prepaid simkaart. Met een losse simkaart kun je hier snel op inspelen, doordat je goedkope prepaid bundels iedere maand kunt activeren of stopzetten. Daarnaast heb je met een prepaid losse simkaart altijd grip op je uitgaven en zit je nergens aan vast. De beste prepaid simkaart zijn door ons als volgt beoordeeld:


Prepaid Provider

BellenSMSPer MB
Mobile Vikings
€25,- herladen= 4GB - 4000 sms - 200 min)

0,1250,0063 (0,6 cent)0,0063 (0,6 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 4000 sms - 100 min)

0,150,004 (0,4 cent)0,0075 (0,7 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€10,- herladen= 500MB - 4000 sms - 50 min)

0,200,0025 (0,25 cent)0,02 (2 cent) Bestellen
Data simkaart - Europa


n.v.t.n.v.t.0,006 / MB (vanaf 0,6 cent) Bestellen
Data simkaart - Wereld


n.v.t.n.v.t.0,018 / MB (vanaf 1,8 cent) Bestellen

Sim only abonnement

Een losse simkaart met een sim only abonnement kies je als je iedere maand ongeveer hetzelfde patroon hebt in je gebruik van belminuten en data. Als je ongeveer weet wat je gebruikt, kun je een goedkoop sim only abonnement afsluiten om zeker te zijn van lage kosten. Tegenwoordig kun je vaak zelf kiezen hoelang je wilt vastzitten aan een bepaalde provider. Abonnementen sluit je vaak af tegen een éénjarig of tweejarig abonnement en een enkeling is maandelijks opzegbaar.

3.1/5 - (8 stemmen)

One thought on “Losse simkaart kopen voor je smartphone

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *