Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

eSIM providers: Alle Belgische providers

eSIM providers
Al sinds 2020 is het mogelijk om in België gebruik te maken van eSIM. Intussen is het aantal providers dat eSIM aanbiedt groter geworden, en zijn er steeds meer apparaten die eSIM ondersteunen. Bij welke providers kun je nu kiezen voor eSIM? Op deze pagina zie je alle eSIM providers!

eSIM providers België

Er is een verschil in aanbod op basis van de soort aansluitingen. Er zijn namelijk twee mogelijkheden:

  1. Prepaid eSIM
  2. eSIM via abonnement

Op basis van de soort mobiele aansluiting waar je in geïnteresseerd bent, verschilt het aantal aanbieders dat eSIM ondersteunt. Hieronder lees je per aansluiting meer informatie.

Providers die eSIM prepaid aanbieden

Momenteel is er één actieve prepaid eSIM provider in België:

  • Mobile Vikings

Het is niet bekend waarom de andere mobiele providers geen eSIM-ondersteuning voor hun prepaid aanbod implementeren. Wij verwachten dat meerdere providers dit in de toekomst wel zullen doen. Wil je gebruik maken van eSIM prepaid, dan kun je voor nu dus alleen voor Mobile Vikings kiezen.

Prepaid ProviderBellenSMSPer MB
1)Mobile Vikings
0,1250,0083
(0,8 cent)
0,0083
(0,8 cent)
Bestellen

Aanbieders met eSIM ondersteuning voor mobiele abonnementen

Welke providers ondersteunen eSIM voor abonnementen? Zie hieronder de volledige lijst:

  • Proximus
  • Orange
  • Mobile Vikings

De andere Belgische aanbieders hebben echter nog geen optie voor eSIM. Waarom dat zo is, wordt meestal niet gecommuniceerd. Het zal tot nu toe dus geen prioriteit hebben gehad. Uiteindelijk zullen de meeste aanbieders de mogelijkheid voor eSIM wel toevoegen.

Wat is de beste eSIM provider?

Wanneer je graag gebruik wilt maken van eSIM via prepaid, is er slechts één keuze in België en kan er daarom niet worden vergeleken.

Aanbieders van mobiele abonnementen kun je wel vergelijken. Wat de beste eSIM provider is, hangt af van wat je eigen wensen en behoeften zijn. Alle Belgische providers bieden praktisch dezelfde SIM-functionaliteit aan. Zolang je toestel dit ondersteunt, kun je er gebruik van maken. Wij raden daarom aan providers te vergelijken op basis van abonnementsfactoren. Denk hierbij onder andere aan bundelprijzen, abonnementsduur, eventuele telefoonkosten, en meer. Zo kun je jouw favoriete aanbieder en abonnement vinden.

Conclusie

Er is momenteel één Belgische eSIM provider op het gebied van prepaid: Mobile Vikings. Drie aanbieders ondersteunen momenteel eSIM voor mobiele abonnementen: Proximus, Orange en Mobile Vikings. Voor beide aansluitingen verwachten we dat de lijst aanbieders zal groeien naarmate de interesse naar eSIM over het algemeen stijgt en meer telefoons dit ondersteunen. Doordat oudere telefoons nog geen eSIM-mogelijkheden hebben, duurt het nog even voordat de meesten de mogelijkheid hebben om voor eSIM te kiezen.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *