Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Gesprekken opnemen via Android telefoon?

Google overweegt om het voor Android apparaten mogelijk te maken om telefoongesprekken op te nemen. Naast deze mogelijkheid voor het opnemen van gesprekken is Google ook bezig met het mogelijk maken van het doorsturen van telefoongesprekken naar een andere simkaart. Lees hier meer over wat beide nieuwe ontwikkelingen inhouden en de voor- en nadelen ervan.

De opnamefunctie van Google

Google denkt erover na om een opname functie voor Android telefoons te ontwikkelen. XDA developers ontdekte dit nadat een gebruiker van Android Q-beta een aanvraag voor deze feature had gedaan. Google reageerde hier positief op en vertelde het toevoegen van opname-api al op hun planning te hebben staan. Google geeft aan dat het nog niet toegevoegd kan worden aan de nieuwste versie Android Q vanwege beveiligings- en privacybezwaren. Het is de vraag wanneer Google wel met deze update gaat komen. Er zitten veel voor en nadelen aan gesprekken opnemen waardoor er veel kansen maar ook bezwaren tegen liggen.

De voor- en nadelen van gesprekken opnemen

Het grote voordeel van gespreksopname is natuurlijk dat je gesprekken kunt terugluisteren om op die manier mogelijk vergeten informatie weer op te halen. Bijvoorbeeld bij een belangrijk telefoongesprek waarbij veel informatie wordt uitgewisseld kan het handig zijn het gesprek terug te luisteren om nog eens de informatie tot je te nemen. Ook is gespreksopname handig voor het nagaan van afspraken en het bevestigen hiervan. Ook zitten er natuurlijk nadelen verbonden aan het gesprekken opnemen. Mocht jij je een keer emotioneel laten gaan via de telefoon en dingen zeggen die tegen jou werken dan kunnen de opnames tegen jou gebruikt worden. Ook gesprekken met zogenaamde call centers worden vaak opgenomen. Als jij dan onder druk wordt gezet en instemt met het aanbod kunnen de opnames hiervoor bewijs leveren.

De doorschakelfunctie van Android

Naast de functie voor gespreksopname is Google ook bezig geweest met het ontwikkelen van een nieuwe doorschakelfunctie voor Android telefoons. Deze nieuwe functie houdt in dat wanneer er gebeld wordt naar een simkaart zonder bereik, het belletje wordt doorgeschakeld naar een simkaart met beter bereik. Ook kan het voorkomen dat een netwerk van de ene simkaart niet bereikbaar is waardoor er doorgeschakeld moet worden naar de andere simkaart. Hiervoor moeten er wel 2 simkaarten in een mobiele telefoon zitten en is het dus belangrijk dat je een telefoon hebt met een dual sim mogelijkheid.

Wanneer komen de gespreksfuncties?

Wanneer de nieuwe functies voor het gesprekken opnemen en doorschakelen beschikbaar komen voor Android apparaten is nog niet bekend. Wel weet Android dat het deze functies nog niet zal toevoegen aan de nieuwste versie Android Q. Als Google deze ontwikkelingen doorzet zullen ze in een van de toekomstige Android versies terecht komen.

4/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *