Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Simkaart voor een Smartwatch met GPS

Heb je een smartwatch met een simkaart ingang? Dan kun jij deze smartwatch ook gebruiken zonder hierbij een smartphone bij de hand te hebben. Smartwatches zonder mogelijkheid van een simkaart kunnen geen gebruik maken van het besturingssysteem van Android of Apple zonder verbonden te zijn aan je smartphone. Je smartwatch met GPS waaraan een simkaart is toegevoegd kan ook tracken op het moment dat hij niet verbonden is met een smartphone. Daarnaast krijg je bij een smartwatch met simkaart gewoon je berichten binnen op het moment dat je telefoon niet in de buurt is.

De aankoop van een simkaart voor je smart horloge

Bij het kiezen van de juiste simkaart voor een smartwatch met GPS komen een aantal zaken om de hoek kijken. Allereerst is het belangrijk te weten welk formaat simkaart in je smartwatch kan worden gezet. Vaak zal dat een simkaart zijn in Micro of Nano formaat. Een smart horloge zal een simkaart nodig hebben om te kunnen bellen, voice berichten achter te laten of om verbinding te maken met een tracker. Veel mensen sluiten een abonnement af voor hun smartwatch terwijl dit eigenlijk niet nodig is. Een smartwatch met GPS zal minder gebruikt worden als een mobiele telefoon waardoor je goedkoper uit bent met een herlaadkaart. Met de aanschaf van een herlaadkaart zul je niet vastzitten aan maandelijkse abonnementskosten en bepaal je zelf wanneer je gebruik maakt van de simkaart. Als je alleen gebruik maakt van de tracker die om de 60 sec je locatie zal bepalen verbruik je ongeveer maar 1,5 MB per dag. Dit betekend per maand een verbruik van 45 MB. Met een herlaadkaart ben je dan veel voordeliger uit als met een Sim Only abonnement.


Prepaid Provider

BellenSMSPer MB
Mobile Vikings
€25,- herladen= 4GB - 4000 sms - 200 min)

0,1250,0063 (0,6 cent)0,0063 (0,6 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 4000 sms - 100 min)

0,150,004 (0,4 cent)0,0075 (0,7 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€10,- herladen= 500MB - 4000 sms - 50 min)

0,200,0025 (0,25 cent)0,02 (2 cent) Bestellen
Data simkaart - Europa


n.v.t.n.v.t.0,006 / MB (vanaf 0,6 cent) Bestellen
Data simkaart - Wereld


n.v.t.n.v.t.0,018 / MB (vanaf 1,8 cent) Bestellen

Voor wie is een simkaart in een smartwatch geschikt?

Een smartwatch met een simkaart erin maakt GPS mogelijk zonder dat het een verbinding nodig heeft via een mobiele telefoon. Hierdoor is een simkaart in je smartwatch zeer geschikt voor kinderen. Zo kun je je kind volgen terwijl hij of zij buiten speelt zonder dat daarbij een smartphone nodig is. Verder is een smartwatch met simkaart ook erg geschikt voor sporters. Bijvoorbeeld tijdens het hardlopen of wielrennen kan de tracker je precies vertellen waar je hebt gelopen, je snelheid en de afstand die je hebt afgelegd. Op deze manier kun je gemakkelijk je training analyseren.

Wat zijn de voordelen van een simkaart in een smartwatch?

Om jullie een overzicht te geven van de voordelen van een simkaart in een smartwatch zal je hieronder de voordelen zien opgesomd. We zullen hieronder de voordelen voor zowel de kinderen als voor de ouders benoemen.

De 3 belangrijkste voordelen

 • Een smartwatch met GPS kan een handig hulpmiddel zijn tijdens het sporten. Zo kan het bij het hardlopen tracken waar je bent geweest, hoeveel kilometers je hebt gelopen en hoe snel je hebt gelopen. Dit kun je na afloop analyseren en vervolgens je volgende training erop aanpassen. Ook tijdens het fitnessen kan het een handige tool zijn. Met een activity tracker op de smartwatch wordt elke beweging geregistreerd.
 • Een smartwatch is een leuke gadget. Naast dat een smartwatch met GPS jou een gerust hart geeft, is het ook nog eens een leuk speeltje/gadget. Aan de hand van een smartwatch kun je op een leuke en ongedwongen manier kennis maken met de digitale wereld. Daarnaast zijn veel smartwatches uitgerust met allemaal leuke spelletje zoals zeeslag, snake, en zijn ze uitgerust met verschillende leuke functies. Ook is het mogelijk het nieuws te bekijken of je social media te checken
 • Je kunt bellen en berichten ontvanger zonder dat je telefoon in de buurt is. Hierdoor kun je contact houden op momenten dat het minder handig is je telefoon bij de hand te hebben.
 • Hoe werkt een simkaart in een smartwatch?

  Er zijn verschillende smartwatches op de markt die zonder een connectie met een smartphone verbonden kunnen zijn met het internet. In deze simkaarten is een ingang gemaakt voor een simkaart. Door een simkaart toe te voegen aan de smartwatch zal het beschikking krijgen over het internet. Het toevoegen van een simkaart aan de smartwatch is vrij eenvoudig. Bij de meeste smartwatches kun je de herlaadkaart toevoegen door het achterkantje los te schroeven, accu’tje eruit te halen en de simkaart op zijn plek te leggen.


  Welke simkaart gebruik jij voor je Smartwatch met GPS?
  Laat het ons weten via een berichtje hieronder!

  2.7/5 - (3 stemmen)

  Geef een reactie

  Your email address will not be published. Required fields are marked *