Written by Donat Berisha

Gratis bellen en sms’en van en naar Oekraïne

Meerdere Belgische mobiele providers hebben deze week laten weten dat er tijdelijk gratis gebruik kan worden gemaakt van hun mobiele netwerk om in contact te blijven met mensen in Oekraïne. Dit vanwege de huidige situatie in Oekraïne. In dit artikel vatten we samen wat er is gecommuniceerd per aanbieder.

Proximus

Mobiele aanbieder Proximus wilt communicatie tussen Oekraïne en België zoveel mogelijk ondersteunen. Daarom zijn alle gesprekken (zowel mobiel als vast) en sms berichten van en naar Oekraïne tot eind maart gratis. Daarnaast kunnen klanten die zich in Oekraïne bevinden gratis roamen (bellen, sms’en en internetten).

Proximus communiceerde dit op 26 februari. Alle communicatie die werd aangerekend sinds 24 februari wordt gecrediteerd door de aanbieder.

Telenet & BASE

Vanaf eergisteren (dinsdag 1 maart) tot in ieder geval eind maart kunnen Telenet- en BASE-klanten gratis bellen en sms’en vanuit en naar Oekraïne. Dit zodat de mensen in getroffen gebieden meer dan ooit verbonden blijven met hun familie en vrienden in België.

Zowel met de vaste als mobiele telefoon is bellen gratis. Klanten in Oekraïne kunnen gratis bellen naar andere Oekraïense nummers en naar alle EU-landen.

Dit geldt voor zowel residentiële als business-klanten, en zowel voor klanten met een herlaadkaart als klanten met een abonnement.

Orange

Provider Orange laat weten Oekraïners in België te helpen verbonden te blijven. Vanaf maandag 28 februari kunnen klanten met een mobiel abonnement en business-klanten gratis bellen naar vaste & mobiele nummers in Oekraïne.

Mobile Vikings

Prepaid provider Mobile Vikings geeft aan te begrijpen hoe belangrijk het is om in contact te kunnen blijven met vrienden en familie in deze tijd. Daarom heeft de aanbieder bellen en sms’en naar Oekraïense nummers gratis gemaakt. Ook is roaming voor Mobile Vikings-klanten in Oekraïne gratis.

Het bovenstaande geldt tot in ieder geval eind maart.

Gratis naar Oekraïne bellen en sms’en met een herlaadkaart?

Telenet & BASE laten specifiek weten dat er ook met een herlaadkaart gratis naar Oekraïne kan worden gebeld en ge-smst. Proximus en Mobile Vikings noemen niets specifieks, waardoor we kunnen aannemen dat ook deze providers het gratis bellen en sms’en beschikbaar hebben gemaakt voor herlaadkaarten.

Orange noemt wel alleen mobiele abonnementen.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *