Written by Donat Berisha

Prepaid eSIM zowel in België als Nederland bij één provider

Zowel België als Nederland kent maar één provider die eSIM voor prepaid ondersteunt. Hoewel in beide landen eSIM met mobiele telefoons gebruiken al even mogelijk is (sinds eind 2019 in Nederland en sinds begin 2020 in België), geldt voor zowel Belgische als Nederlandse consumenten dat het aanbod prepaid eSIM beperkt is. In dit artikel lees je meer over de huidige situatie van eSIM voor prepaid in beide landen.

eSIM voor prepaid in België

Momenteel is Mobile Vikings de enige Belgische aanbieder die eSIM voor prepaid in plaats van een fysieke herlaadkaart mogelijk maakt. Tijdens het bestellen van een herlaadkaart kun je simpelweg aangeven dat je gebruik wilt maken van eSIM. Klik op onderstaande knop om direct prepaid van Mobile Vikings aan te schaffen.


Prepaid Provider

BellenSMSPer MB
Mobile Vikings
€25,- herladen= 3GB - 4000 sms - 200 min)

0,1250,0063 (0,6 cent)0,0063 (0,6 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 4000 sms - 100 min)

0,150,004 (0,4 cent)0,0075 (0,7 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€10,- herladen= 500MB - 4000 sms - 50 min)

0,200,0025 (0,25 cent)0,02 (2 cent) Bestellen

Aanbieder Mobile Vikings heeft op meerdere platformen bevestigd dat prepaid eSIM bij hen mogelijk is. Zo staat op hun website bijvoorbeeld: ‘Bestel je herlaadkaart met een eSIM’, en: ‘Voor je herlaadkaart kun je ook een eSIM bestellen, een digitale simkaart’. Dit heeft de provider ook op X (Twitter) gecommuniceerd.

eSIM voor prepaid in Nederland

In Nederland is er momenteel ook slechts één provider die eSIM voor prepaid aanbiedt: Simyo. Andere providers (waaronder T-Mobile, Vodafone en KPN) bieden geen ondersteuning voor prepaid eSIM.

Ben je op zoek naar een eSIM-oplossing voor prepaid in Nederland, bekijk dan hier onze Nederlandse Simyo pagina.

Gaan andere providers eSIM prepaid aanbieden?

Tot op heden hebben andere Belgische providers geen concrete plannen, of hebben ze deze in ieder geval niet gecommuniceerd.

Op hun artikel over eSIM geeft Orange wel aan dat klanten met een herlaadkaart ‘nog eventjes geduld zullen moeten hebben’. Dit wijst erop dat de kans dat Orange (uiteindelijk) prepaid eSIM gaat aanbieden groot is.

Verder is er bij andere providers dus geen duidelijkheid over het aanbieden van eSIM voor prepaid.

Waarom eSIM in plaats van een simkaart?

Er zijn meerdere redenen om over te stappen naar eSIM wanneer je een herlaadkaart hebt. Ten eerste heb je geen fysieke simkaart meer nodig. Alles gaat digitaal, wat het proces van het gebruiken van de (digitale) sim ook wat sneller maakt.

Daarnaast kun je met ondersteunde telefoons, zoals een iPhone, dual sim gebruiken. Hierdoor kun je twee telefoonnummers op één telefoon gebruiken.

Verder is eSIM beter voor het milieu. Er wordt namelijk geen plastic gebruikt, wat de vervuiling vermindert.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *