Written by Donat Berisha

Anoniem bellen met de vaste lijn

Net zoals met je mobiele telefoon, is het ook mogelijk om met je huistelefoon / vaste telefoon anoniem een telefoonoproep te doen. Wel stel je dit anders in dan bij een mobiel toestel. Ben je benieuwd naar hoe anoniem bellen met de vaste lijn werkt? Kom er direct achter in dit artikel!

Anoniem bellen vaste lijn

Afgeschermd bellen met de vaste lijn doe je met variaties van de code *31*. Je toetst altijd *31* of *31 in vóór het telefoonnummer dat je wilt bellen.

De precieze combinatie verschilt per vaste provider. Meestal is de combinatie *31*telefoonnummer of *31telefoonnummer. Soms dient er echter nog een haakje (#) achter het telefoonnummer te staan.

We raden aan om altijd eerst even te testen of het werkt door naar je eigen mobiele nummer te bellen met je huistelefoon. Zo weet je zeker of het goed werkt. Let er verder op dat je hiermee eenmalig anoniem belt met de vaste lijn. Bij het volgende gesprek wordt je nummer weer getoond (tenzij je opnieuw *31 / *31* gebruikt).

Anoniem bellen met vaste lijn per provider

Wanneer je vast belt, maak je gebruik van het netwerk van een telecomaanbieder. Hoe je eenmalig anoniem belt, is afhankelijk van je provider.

Meerdere Belgische providers hebben laten weten hoe het privé bellen naar een vaste lijn bij hun werkt. Lees hieronder over anoniem vast bellen bij:

  • Proximus: *31*telefoonnummer#
  • Telenet: *31telefoonnummer
  • Scarlet: *31*telefoonnummer#

Standaard anoniem bellen met de huistelefoon

Tot nu toe is er uitgelegd hoe je eenmalig anoniem een telefoonoproep doet. Het is echter ook mogelijk om standaard nummerweergave uit te zetten. Hierdoor is je vaste nummer altijd afgeschermd.

Standaard anoniem bellen met je huistelefoon doe je door contact op te nemen met de klantenservice van je vaste provider. Vervolgens regelt je aanbieder dat je afgeschermd kunt bellen. Dit gaat dan standaard en automatisch, en hoef je verder niets voor te doen.

Anoniem bellen uitschakelen vaste telefoon

Probeer je juist anoniem bellen uitschakelen, omdat anderen je nummer niet kunnen zien wanneer je met de vaste telefoon belt? In dat geval dien je contact op te nemen met je vaste provider. Deze kan in de meeste gevallen snel je probleem oplossen en ervoor zorgen dat je nummer weer zichtbaar wordt.

Anoniem met je mobiel bellen?

Hierboven hebben we beschreven hoe je anoniem belt met een vaste telefoon. Het is echter ook mogelijk dat je met een gsm-nummer anoniem wilt bellen. Dit proces is, net zoals met de huistelefoon, eenvoudig. Wel dien je een iets andere combinatie in te toetsen. Bekijk ons artikel ‘hoe anoniem bellen’ om erachter te komen hoe je met je mobiele telefoon anoniem belt.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *