Written by Donat Berisha

Hoe kan je anoniem bellen?

Wil je niet dat degene die jij gaat bellen jouw telefoonnummer kan zien? Door anoniem te bellen, is dat mogelijk. Anoniem bellen wordt vaak ingezet door bedrijven die iets willen verkopen en niet teruggebeld willen worden. Maar ook jij kunt zonder nummerherkenning bellen. Lees hieronder meteen hoe anoniem bellen in zijn werk gaat!

Hoe kan je anoniem bellen met mobiel?

Anoniem bellen is bellen zonder nummerherkenning. Wil je niet dat iemand je telefoonnummer te zien krijgt, dan is anoniem bellen de ideale oplossing. Degene die jij namelijk belt kan dan niet je nummer zien. Dit kan zowel met een Android als iPhone apparaat. Er zijn verschillende manieren om anoniem te bellen, namelijk eenmalig of altijd.

Onbekend bellen werkt niet via Whatsapp of andere bel-apps, maar alleen via de belfunctie van je telefoon.

Hoe kun je eenmalig privé bellen?

Hoe bel je privé? Simpel! Hiervoor hoef je helemaal geen instellingen in je telefoon aan te passen. Eén keertje privé bellen werkt als volgt:

 1. Open eerst de bel-app op je mobiel.
 2. Vul vervolgens ‘#31#’ in.
 3. Toets nu het telefoonnummer in dat je anoniem wilt bellen.
 4. Nu bel je eenmalig privé.

Elke keer dat je anoniem wilt bellen, vul je eerst ‘#31#’ in.

Anoniem bellen als standaard instellen?

Elke keer anoniem bellen door ‘#31#’ in te vullen kost wat gedoe en kan ook vaak vergeten worden. Als jij vaak anoniem wilt of moet bellen dan kun je dit automatisch instellen in je telefoon. Hoe? Lees het onderstaande stappenplan voor hoe anoniem bellen als standaard instellen in zijn werk gaat, voor zowel Android als iPhone.

Anoniem bellen Android

Anoniem bellen instellen met een een Samsung of Huawei gaat allemaal via verschillende functies. Vind hieronder een algemeen stappenplan voor privé bellen dat voor de meeste Android toestellen werkt.

 1. Open eerst de bel-app.
 2. Klik op de drie bolletjes (vaak rechtsboven).
 3. Klik dan op het instellingenmenu.
 4. Druk op aanvullende instellingen/services.
 5. Druk vervolgens op ‘Beller-id weergeven’ en klik dan op ‘nummer verbergen’.
 6. Je hebt nu standaard privé bellen ingeschakeld.

Privé bellen iPhone

Het inschakelen van privé bellen werkt net zo simpel bij een IOS als bij een Android. Lees hieronder het stappenplan.

 1. Ga als eerst naar de instellingen-app en scroll naar beneden, totdat je het kopje ‘telefoon’ tegenkomt. Klik hierop.
 2. Klik vervolgens op ‘nummerherkenning’.
 3. Schuif de groen gekleurde schuifknop naar links om voortaan anoniem te bellen.

In welke gevallen is anoniem bellen geschikt?

Voor veel bedrijven die klanten willen helpen kan anoniem bellen zeer geschikt zijn als je niet terug gebeld wilt worden op je privé-nummer. Ook kan het zo zijn dat je je telefoonnummer voor jezelf wilt houden en niet herkend wilt worden.

Gebruik anoniem bellen niet om iemand lastig te vallen. Echter, al wil je eenmalig via de telefoon een grap uithalen bij een vriend(in), dan zien we dat door de vingers.

Heeft privé bellen ook nadelen?

Er zijn een aantal nadelen verbonden aan privé bellen. Als degene die je belt niet opneemt, kan die persoon je ook niet terugbellen. Is het echt een belangrijk telefoontje? Bel dan niet met een anoniem nummer. Soms nemen mensen ook niet op als er anoniem gebeld wordt, omdat mensen dit tegenwoordig niet meer zo fijn vinden.

Anoniem bellen met een herlaadkaart?

Sinds 2016 is er een verbod op de anonieme simkaart in België. Dat betekent dat het niet mogelijk is om anoniem een herlaadkaart aan te schaffen.

Uiteraard kun je wel gewoon een geregistreerde herlaadkaart aanschaffen. Vervolgens kun je de instructies in dit artikel volgen om anoniem te bellen.

Anoniem bellen met je vaste telefoon

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je met je mobiele telefoon anoniem kunt bellen. Het is echter ook mogelijk om met je vaste telefoon / huistelefoon een anonieme oproep te doen. Hoe je dit precies doet, verschilt per provider. Meer informatie over lees je in ons artikel over anoniem bellen met de vaste lijn.


Gerelateerde berichten
Anonieme bellers blokkeren
Verbod op anonieme simkaart

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *