Written by Donat Berisha

Anonieme bellers blokkeren? Lees hier hoe!

Word je wel eens ongewenst door een anoniem nummer gebeld? Dat is natuurlijk vervelend. In de meeste gevallen zijn dit bedrijven, zoals callcenters, die je iets proberen te verkopen. Wil je weten hoe anonieme bellers blokkeren werkt? Lees dan nu deze blog!

Hoe blokkeer je anonieme bellers?

Anonieme bellers blokkeren is mogelijk voor zowel een Android als een IOS apparaat. We leggen hieronder daarom een stappenplan voor om anoniem bellen blokkeren te activeren. Het maakt niet uit of je een herlaadkaart of abonnement hebt. Let op! Wanneer je dit activeert kan geen enkele anonieme beller je meer bellen. Houd daar rekening mee.

Anoniem bellen blokkeren voor Android

 1. Ga als eerst naar de Telefoon-app.
 2. Klik dan op de drie puntjes rechtsboven in je scherm.
 3. Druk vervolgens op Instellingen.
 4. Klik daarna op nummers blokkeren en schuif het filter naar rechts.
 5. Je hebt nu anonieme bellers geblokkeerd.

Anonieme telefoontjes blokkeren voor IOS

 1. Open als eerst de Instellingen-app.
 2. Scroll naar ‘Telefoon’.
 3. Schakel de optie ‘Houd onbekende bellers stil’ in.
 4. Onbekende nummers en anonieme bellers worden direct geblokkeerd.

Een anoniem nummer blokkeren? Volg deze tips!

Wanneer iemand je anoniem belt, dan belt diegene zonder nummerherkenning. Je ziet dus altijd ‘privé-nummer’ staan. Er zijn verschillende manieren om ongewenste anonieme telefoontjes tegen te gaan. Lees de onderstaande drie tips om een anoniem nummer te blokkeren.

 • Schrijf je in bij het Bel-me-niet Register
 • Apps tegen anonieme bellers
 • Vul niet zomaar overal je telefoonnummer in

Inschrijven in het Bel-me-niet Register

Heb je last van anonieme telefoontjes door bedrijven die je iets willen verkopen? Onze eerste tip om deze anonieme telefoontjes te blokkeren, is door je in te schrijven in het Bel-me-niet Register. Bedrijven mogen je dan namelijk niet bellen wanneer je op deze lijst staat. Bedrijven mogen je echter wel bellen als je hier zelf om vraagt of wanneer je klant bent van een bepaald bedrijf.

Apps om onbekende bellers te blokkeren

Onze tweede tip is het installeren van een app om anoniem bellen blokkeren mogelijk te maken. Er zijn hier verschillende apps voor. Let er wel op dat je voor een veilige app kiest.

Houd je telefoonnummer voor jezelf

Wanneer je je telefoonnummer aan veel bedrijven geeft, wordt de kans groter dat je ook gebeld gaat worden. Bijvoorbeeld als je staat ingeschreven in de KvK. Op deze manier krijgen veel organisaties beschikking over je (prepaid) nummer. Door onze eerste tip over anonieme bellers blokkeren te volgen kun je dit voorkomen. Verder zijn er ook veel sites die wel is om je telefoonnummer vragen voor toegang tot (bepaalde delen van) de site. Bedenk daarom goed van tevoren of deze toegang het ook echt waard is.

Kun je een anonieme beller achterhalen?

Kun je naast het blokkeren van een anonieme nummer, ook een anonieme beller achterhalen? Dit kan, alleen zul je er zelf niet achter komen wie het was. Wanneer je lastiggevallen wordt door een anoniem nummer dan kun je bij jouw provider terecht om daar iets aan te gaan doen. Daarbij vul je een onderzoeksformulier in van de provider en zij zullen vervolgens op zoek gaan naar de anonieme beller. Hier hangt wel de voorwaarde aan dat je minstens drie keer de betreffende anonieme oproep hebt opgenomen.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *