Written by Donat Berisha

Simkaart te groot, wat te doen?

Als je van toestel verandert, kan het zijn dat je een ander formaat simkaart nodig zult hebben. Niets is vervelender dan een simkaart die niet past. Toch is het formaat van een simkaart aanpassen niet zo moeilijk als je misschien denkt. In deze blog leggen we je uit wat je moet doen als je simkaart te groot is. Lees dus snel verder!

Verschillende opties

Wanneer je herlaadkaart te groot is heb je verschillende opties om tot een kleinere simkaart te komen. De volgende opties zijn er:

  • Simkaart knippen
  • Nieuwe simkaart aanvragen

Simkaart knippen

Is je herlaadkaart te groot en past deze niet in je telefoon? Het is mogelijk om simkaarten kleiner te knippen. Dit kun je in een gespecialiseerde winkel laten doen of je kunt het zelf doen met een simkaart knipper. Met de simkaart knipper weet je zeker dat je goed knipt, in tegenstelling tot het handmatig knippen. Wij raden dan ook af om een simkaart handmatig te knippen. Je kunt de simkaart beschadigen en daardoor alsnog een nieuwe simkaart moeten aanvragen. Ook kan de simkaart te groot of te klein worden geknipt, waardoor de simkaart niet meer uit het toestel te halen is. Is je simkaart juist te klein voor je nieuwe smartphone? Dan is een simkaart-adapter een goed hulpmiddel. Dit is een simkaart behuizing waarin je de kleinere simkaart plaatst. Deze behuizing vergroot als het ware het formaat van je te kleine simkaart.

Simkaart formaten

Je herlaadkaart is te groot, maar je weet niet welk formaat simkaart je nu hebt en welk formaat je nodig hebt. Om je daarmee te helpen bespreken wij in deze blog elk formaat even kort. Een reden waarom de simkaarten steeds kleiner worden gemaakt, is om ervoor te zorgen dat er in de binnenkant van je smartphone meer ruimte voor de fabrikant overblijft. Zo kan de fabrikant bijvoorbeeld een grotere accu in de toestellen plaatsen. Er zijn op dit moment drie verschillende formaten simkaarten. Deze formaten zijn:

  • Standaard simkaart
  • Micro-simkaart
  • Nano-simkaart

Standaard simkaart

Dit is de oudste en daarmee ook gelijk de grootste simkaart. Er is een grote kans dat dat standaard simkaart te groot is voor je toestel. Dit formaat past eigenlijk alleen nog maar in toestellen van flink wat jaren terug. Een voorbeeld hiervan is de Samsung Galaxy Sll uit 2011.

Micro-simkaart

Een stuk nieuwe en dus ook een stukje kleiner is de micro-simkaart. Ook deze simkaart zal vaak te groot zijn voor de nieuwste toestellen. Een aantal jaar terug zat deze simkaart nog wel in de toenmalige toptoestellen, zoals de iPhone 4 en Samsung Galaxy S5.

Nano-simkaart

De nano-simkaart is de simkaart die momenteel het meest gebruikt wordt. Dit is de kleinst mogelijke simkaart. Hij past in vrijwel alle nieuwe telefoons, zoals de iPhone 11 en de Samsung Galaxy S20. De nieuwste variant van simkaarten is de eSIM. Deze hebben we niet meegenomen in deze blog, omdat dit een digitale simkaart is. Daardoor kan het niet zo zijn dat deze simkaart te groot is.

Nieuwe simkaart aanvragen

Wanneer je herlaadkaart te groot is, kun je bij de provider ook vaak een nieuwe simkaart aanvragen. Dit gaat tegenwoordig erg gemakkelijk en is vaak kosteloos. Je zult ook nog eens je eigen nummer behouden als je dat wilt. Het kan wel zo zijn dat de gegevens op de oude simkaart verloren zullen gaan. Denk hierbij aan opgeslagen nummers en berichten. Het is wel mogelijk dit over te zetten naar je nieuwe simkaart, maar daar zal wel wat tijd in gaan zitten. Indien je op zoek bent naar een nieuwe simkaart, is het een goed idee om eens te kijken of je voordeliger uitkomt bij een andere provider. Hieronder vind je de beste herlaadkaarten. Bestellen gaat gemakkelijk via de bestelknop.


Prepaid Provider

BellenSMSPer MB
Mobile Vikings
€25,- herladen= 4GB - 4000 sms - 200 min)

0,1250,0063 (0,6 cent)0,0063 (0,6 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 4000 sms - 100 min)

0,150,004 (0,4 cent)0,0075 (0,7 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€10,- herladen= 500MB - 4000 sms - 50 min)

0,200,0025 (0,25 cent)0,02 (2 cent) Bestellen
Data simkaart - Europa


n.v.t.n.v.t.0,006 / MB (vanaf 0,6 cent) Bestellen
Data simkaart - Wereld


n.v.t.n.v.t.0,018 / MB (vanaf 1,8 cent) Bestellen
Ello Mobile
Alle winst gaat 100% naar goede doelen!
0,140,080,009/MB (per 1GB bundel)
0,14 MB (zonder bundel)
Bestellen

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *