Written by Donat Berisha

Mobiel terug naar fabrieksinstellingen?

Wil jij een frisse start tegemoet gaan met je telefoon of ga je je mobiele telefoon verkopen? Dan wil je uiteraard wel al je persoonlijke gegevens van je telefoon wissen. Dit kan door je mobiel terug naar fabrieksinstellingen te zetten! Zo kun jij al je persoonlijke data verwijderen en je iPhone of Samsung resetten. Wil je weten hoe dit werkt? Lees dan snel verder in dit artikel!

Hoe zet je je telefoon terug naar fabrieksinstellingen?

De fabrieksinstellingen zijn de standaard instellingen van je telefoon. Dit is een nieuwe telefoon wanneer je hem voor eerst opstart. Je telefoon terugzetten naar fabrieksinstellingen is simpel wanneer je gebruik maakt van ons eenvoudige stappenplan. Mobiel naar fabrieksinstellingen is voor zowel IOS als Android mogelijk.

Android resetten? Terug naar de fabrieksinstellingen

Een frisse start maken of je telefoon verkopen? Reset dan je telefoon door de volgende stappen te doorlopen:

 • Open als eerste het instellingen menu op je mobiel
 • Druk dan op het kopje ‘systeem’
 • Druk vervolgens op: ‘opties voor resetten’
 • Klik dan op alle gegevens wissen (=terugzetten naar fabrieksinstellingen)
 • Druk op ‘telefoon resetten’
 • Voer als laatste je ontgrendelingscode in

Je hebt nu je GSM volledig gereset. Het proces kan nog wel eventjes duren, voordat het helemaal gelukt is. Staan er bijvoorbeeld veel apps en/of grote bestanden op je telefoon? Dan duurt het even om dit te verwijderen. Net als berichten, gegevens en instellingen die op je telefoon staan. Zodra de fabrieksinstellingen zijn hersteld is je telefoon gereset.

iPhone resetten? Zo reset je je IOS-toestel

Je GSM terug naar fabrieksinstellingen gaat bij een iPhone zo goed als hetzelfde als een Android apparaat.

 • Open het instellingenmenu
 • Druk op het kopje ‘Algemeen’
 • Kies vervolgens voor ‘Stel opnieuw in’
 • Druk dan op ‘Wis alle inhoud en instellingen’
 • Druk op ‘Wis nu’
 • Voer als laatste weer je ontgrendelingscode in

Waarom je GSM terugzetten naar fabrieksinstellingen?

Door je mobiel naar fabrieksinstellingen terug te zetten, verwijder je al je gegevens van je telefoon. Denk dus echt goed na of je nog belangrijke berichten, bestanden of foto’s wilt behouden. Hiervan een back-up maken is dus altijd een slim idee om belangrijke informatie te bewaren. Sla dit dan op via iCloud of Google Drive, afhankelijk van de telefoon die je hebt. Het resetten van je telefoon is in een paar gevallen handig:

✓ Je telefoon is aan de trage kant en werkt niet goed meer door de vele apps en instellingen die verkeerd staan ingesteld. Een goede reden om je telefoon te resetten en terug te zetten naar fabrieksinstellingen voor een frisse start.
✓ Maak je gebruik van een sim only abonnement? Dan kun je gewoon ‘switchen’ van telefoon zonder dat je voor het andere toestel hoeft te betalen. Je kunt op elk moment je telefoon resetten en dus verkopen! Hoe handig is dat?

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *