Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Simkaart knipper

simkaart knipper
Veel mensen hebben nog een oude simkaart maar willen een nieuw toestel gebruiken waar hun simkaart niet in past. Je kunt dan een aantal dingen doen.

  1. Zelf knippen met een schaar aan de hand van een sjabloon.
  2. Een speciale simkaartknipper gebruiken.
  3. Bij een telefoonwinkel je simkaart laten knippen, hier kunnen wel kosten aan verbonden zitten.
  4. Een nieuwe simkaart bestellen.

In deze post leggen we uit hoe je een simkaart knipper kunt gebruiken.

Oude simkaart naar micro-simkaart knippen

Een simkaartknipper kun je online kopen voor gemiddeld €15,- via verschillende websites. Met de simkaart knipper weet je zeker dat je goed knipt, in tegenstelling tot het handmatig knippen met een sjabloon. Je legt de simkaart op de juiste manier in de knipper en vervolgens transformeer je jouw oude simkaart naar een micro-simkaart. De simkaart knipper gebruiken is erg eenvoudig en ideaal omdat je niet naar een winkel hoeft en je wellicht thuis, of voor vrienden, nog andere simkaarten naar het juiste formaat kunt knippen.

Van micro-simkaart naar nano-simkaart knippen

Wil je jouw simkaart knippen naar het formaat van een nano-simkaart dan is dit ook mogelijk met een speciale knipper. Dit werkt hetzelfde als bovenstaande, alleen knip je naar een kleiner formaat. Er is ook een duo simkaart knipper te koop waarmee je naar micro- en naar nano formaat kunt knippen.

Nadeel van het bestellen van een nieuwe simkaart

Het is vaak erg gemakkelijk om via je provider een nieuwe simkaart aan te vragen en hier zijn zelfs weinig tot geen extra kosten aan verbonden. Ook kun je jouw huidige nummer behouden. Het enige nadeel is wel dat er gegevens / informatie verloren kunnen gaan, zoals sms’jes en contacten die je op je simkaart hebt opgeslagen. Je kunt gegevens wel overzetten van de ene simkaart naar de andere maar dit vergt naast tijd ook het risico dat er iets mis kan gaan.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *