Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Beltegoed opvragen en herladen

Hoe kom je erachter hoeveel beltegoed je nog hebt en op welke manieren je jouw herlaadkaart kunt herladen? In onderstaand bericht leggen wij het uit.

Beltegoed opvragen

De meeste providers hebben een speciale code die je kunt intikken op je mobiel waardoor je resterende beltegoed in beeld verschijnt. De code is afhankelijk van je provider. Ook kan het zijn dat je naar een specifiek nummer moet bellen om je beltegoed op te vragen. Daarnaast is het vaak mogelijk om je tegoed in te zien op je persoonlijke account (nadat je deze hebt aangemaakt) bij de provider, of via een speciale app.

Herladen

Het herladen van je prepaidkaart kan meestal op verschillende manieren. Hieronder bespreken wij de opties die het meest voorkomen. Let op dat niet alle opties die wij noemen bij elke provider mogelijk zijn!

Online herladen

Tegenwoordig is het bijna bij elke provider mogelijk om via de website van de provider je beltegoed op te waarderen. De betaling via online herladen loopt via homebanking of een kredietkaart.

Met je bankkaart

Het is bij sommige providers, waaronder Mobistar, mogelijk om via een geldautomaat je simkaart te herladen. Moet je geld pinnen? Dan kun je dus meteen je herlaadkaart opwaarderen.

Herlaadtickets

Er zijn ook herlaadtickets verkrijgbaar bij verschillende verkooppunten, check de verkooppunten van de provider op de website van je provider.

Automatisch herladen

Het is tegenwoordig bij veel providers mogelijk om ‘automatisch herladen’ te activeren. Je kunt dan zelf instellen wanneer er een bepaald bedrag bijgeschreven moet worden. Vervolgens wordt dit automatisch van je rekening afgeschreven. Zo kom je nooit meer zonder tegoed te zitten.

Herladen via app

Een aantal providers, zoals Simyo, heeft een app waarmee je alles kunt regelen. Zoals het inzien van je krediet en het herladen van je simkaart. Lyca heeft een aparte service, genaamd Alphacomm waarmee je jouw belwaarde kunt herladen. Vervolgens ontvang je een herlaadcode per e-mail of sms.

Herladen met gsm

Met je gsm herladen is soms ook een optie, je moet dan een bepaalde code bellen of sms’en. Het is ook mogelijk om je bankrekening te koppelen aan je simkaart zodat je ook met je gsm kunt herladen en meteen al je bankzaken kunt regelen, deze dienst heet m-banxafe.

Wat heb je nodig om je prepaid kaart te herladen?

In de meeste gevallen heb je onderstaande nodig om op te kunnen herladen.

  • Een online account bij je provider;
  • Een account bij je bank;
  • Een kredietkaart.

Kijk bij de desbetreffende provider welke mogelijkheden er bestaan om te herladen en lees op de website van de provider hoe het exact werkt.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *