Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Nieuwe simkaart

Je bent op zoek naar een nieuwe simkaart. Misschien wil je een nieuwe simkaart bij een nieuwe provider, of wil je een nieuwe simkaart ter vervanging van je oude. In allebei de situaties ben je hier aan het goede adres, want wij helpen jou op weg met het kopen van een nieuwe simkaart.

Nieuwe simkaart kopen

Voordat je een nieuwe simkaart kan kopen, zul je eerst de tarieven van verschillende providers willen vergelijken, zodat je de beste simkaart kiest voor jouw situatie. De tarieven van deze providers hebben wij voor je op een rijtje gezet op onze homepage. Op deze manier kun je zelf kiezen welke provider het beste bij jou past. Populaire providers onder de Nederlandse prepaid bellers zijn momenteel:

 • Simyo
 • Vodafone
 • AH Mobiel
 • Telfort
 • Lebara
 • KPN
 • Bliep
 • T-Mobile

Onze tips bij het kopen van een nieuwe simkaart

Wanneer je op het punt staat om iets te kopen, in dit geval een nieuwe simkaart, is het altijd handig als een kenner je wat tips geeft. Daarom tonen wij hieronder de belangrijkste tips voor als je een nieuwe simkaart wilt kopen:

 • Let niet op de aanschafprijs van een nieuwe simkaart, maar op de tarieven van de provider. Een nieuwe simkaart kost namelijk (bijna) niets, omdat er vaak meer beltegoed op staat dan dat je voor de simkaart betaald. Wanneer je een provider kiest met goedkope tarieven kun je wel veel geld besparen. Kijk op de homepage voor de goedkoopste tarieven van verschillende providers.
 • Let erop hoe een provider afrekent. Wanneer een provider per minuut of per MB afrekent (bellen & internet) ben je namelijk altijd duurder uit dan wanneer er per seconde en KB wordt afgerekend, omdat er altijd naar boven afgerond wordt. Je betaalt meer dan dat je gebruikt.
 • Echt goedkoop bellen en internetten doe je met prepaid bundels. Kijk daarom ook goed naar de aantrekkelijke bundels die een provider aanbiedt.
 • Wil je gebruik maken van prepaid internet? Betalen per MB is altijd vrij prijzig, daarom is het verstandig om te kijken welke providers goedkope prepaid internet bundels aanbieden.

Hoe moet ik mijn nieuwe Simkaart activeren

Voordat je je nieuwe simkaart in gebruikt kunt nemen, dien je deze altijd eerst te activeren. Gelukkig is dit bij een prepaid simkaart heel makkelijk, maar het werkt bij iedere provider anders. Op de volgende pagina lees je alles over het activeren van je simkaart.

Vervangende simkaart nodig?

In sommige situaties heb je een nieuwe simkaart nodig ter vervanging van je oude. Dit kan zijn omdat je oude simkaart niet meer werkt, niet het juist formaat heeft of misschien wel gesloten is. Gelukkig kun je bij je provider altijd een vervangende simkaart aanvragen in deze situatie. Doe dit via de website of klantenservice van de desbetreffende provider. Je nummer wordt dan overgezet op deze nieuwe simkaart, zodat je deze niet kwijt bent. Houd er wel rekening mee dat sommige providers hiervoor kosten in rekening brengen.

Nu je toch een nieuwe simkaart gaat aanvragen, is het verstandig om direct te kijken of je bij een andere provider niet goedkoper uit bent. Bekijk hiervoor bijvoorbeeld onderstaande aanbiedingen:


Prepaid Provider

BellenSMSPer MB
Mobile Vikings
€25,- herladen= 4GB - 4000 sms - 200 min)

0,1250,0063 (0,6 cent)0,0063 (0,6 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 4000 sms - 100 min)

0,150,004 (0,4 cent)0,0075 (0,7 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€10,- herladen= 500MB - 4000 sms - 50 min)

0,200,0025 (0,25 cent)0,02 (2 cent) Bestellen
Data simkaart - Europa


n.v.t.n.v.t.0,006 / MB (vanaf 0,6 cent) Bestellen
Data simkaart - Wereld


n.v.t.n.v.t.0,018 / MB (vanaf 1,8 cent) Bestellen
Ello Mobile
Alle winst gaat 100% naar goede doelen!
0,140,080,009/MB (per 1GB bundel)
0,14 MB (zonder bundel)
Bestellen

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *