Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Lycamobile stapt over op netwerk Telenet

Telecomprovider Lycamobile heeft vorige week bekend gemaakt dat zij overstapt naar het netwerk van Telenet. Lyca heeft momenteel een contract lopen op het Orange netwerk tot eind maart. Om de overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen, zal dit contract worden verlengt tot eind september van dit jaar. Daarna zal Lycamobile daadwerkelijk gebruik maken van het netwerk van Telenet.

Lycamobile wordt actief op het netwerk van Telenet

Lycamobile is de grootste MVNO is België. MVNO staat voor Mobile Virtual Network Operator. Hier wordt mee bedoeld dat het een provider is die niet beschikt over licenties voor een eigen netwerk, waardoor het gebruik maakt van het netwerk van een andere provider. In dit geval dus Telenet. Tot voor kort was Telenet ook nog actief als MVNO, maar sinds dit bedrijf ongeveer een jaar geleden Base heeft overgenomen, is het een volwaardige MNO. Lycamobile is de grootste provider in de MVNO markt met een marktaandeel van 37% wat betreft de prepaid simkaart.

Lycamobile koopt Ortel Mobile over van Telenet

Naast de overstap naar Telenet gaan er nog meer zaken veranderen bij Lycamobile. De provider heeft namelijk Ortel Mobile overgekocht, om de handen ineen te slaan. Beiden richten zich namelijk op hetzelfde doel: Het verkopen van herlaadkaarten aan migranten die van over de hele wereld in België komen wonen of verblijven. Met de overname heeft Lyca er direct een groot klantenbestand bij, aangezien Ortel de op één na grootste MVNO provider is.

Het aanbod van Lycamobile

Lyca biedt goedkope prepaid tarieven aan mensen die gebruik maken van een herlaadkaart. Hierin richt Lycamobile zich specifiek op migranten, die dus regelmatig willen bellen naar het buitenland voor een goedkoop tarief. Dit in tegenstelling tot de tarieven bij reguliere providers in België. Naast Lyca richten ook Ortel (binnenkort onderdeel van Lyca) en Lebara zich op deze doelgroep. Lyca biedt naast de prepaid herlaadkaart ook nationale en internationale prepaid bundels. Hiermee bel of sms je extra goedkoop naar het buitenland. Heel handig wanneer je met enige regelmaat naar het buitenland belt. Bij Lycamobile bel je voor slechts 1 cent naar onder andere Marokko, India en China.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *