Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Herlaadkaart registreren

Herlaadkaart registreren

Het eerste wat je moet doen nadat je een nieuwe herlaadkaart hebt gekocht, is deze registreren. Je moet je herlaadkaart registreren, omdat je hem zonder registratie niet kunt activeren en dus geen gebruik kunt maken van mobiele diensten. Sinds 17 december 2016 is een nieuwe wet van kracht die het onmogelijk maakt om zonder registratie te kunnen te bellen. Anoniem bellen is hiermee verleden tijd.

België voert verplichte registratie herlaadkaart in

Na recente aanslagen in België en de rest van Europa, heeft de overheid besloten tot een verbod op de anonieme simkaart. De terroristen die de aanslagen hebben gepleegd maakten namelijk veelvuldig gebruik van de anonieme herlaadkaart en konden dus niet getraceerd worden. Het verbod hierop is een stap in de strijd tegen terrorisme. Voortaan moet jij dus bij aankoop je herlaadkaart registreren op jouw naam. Hierbij moet je je ook identificeren. Consumenten die momenteel gebruik maken van een anonieme herlaadkaart hebben een half jaar om deze bij hun provider op de eigen naam te registreren aan de hand van identificatie. Vanaf begin juni moet je simkaart geregistreerd staan, anders wordt deze geblokkeerd en kun je er geen gebruik meer van maken.

Hoe moet ik mijn herlaadkaart registreren?

Heb je een simkaart gekocht na ingang van deze nieuwe wet? Dan heb je je in de winkel moeten identificeren en staat je simkaart automatisch geregistreerd op jouw naam. Je hoeft nu niets meer te doen.
Ben jij in het bezit van een herlaadkaart welke nog niet op je naam geregistreerd staat? Dan zul je dus moeten doen voor 7 juni 2017, om er zeker van te zijn dat je jouw simkaart kunt blijven gebruiken. De providers mogen de procedure rondom de registratie zelf invullen. De registratieplicht is groots aangekondigd door een aantal providers, dus de kans bestaat dat jij al benaderd bent om je te registreren. Ben je dat niet en weet je nog niet hoe je je moet registreren? Lees dan onder het kopje van jou provider hoe dit werkt.

Herlaadkaart registreren bij Orange

Orange geeft je drie opties om je herlaadkaart te registreren:

 • Ga langs in één van de Orange shops: mét een geldig legitimatiebewijs. De medewerkers kunnen je in de shop registreren.
 • Ga langs bij één van de partners van Orange, zoals MediaMarkt of Hypermarkt Carrefour. Breng ook in dit geval een geldig legitimatiebewijs mee.
 • Via je PC of laptop: Het is het makkelijkst om via de Orange website te zoeken naar: Registreren. Vervolgens kom je op de registratiepagina en kun je de volgende stappen volgen:
  Koppel je eID-kaartlezer aan je PC en plaats hier je verblijfsvergunning of eID-kaart in. Klik op eID-kaart lezen en vul vervolgens de gevraagde gegevens in. Wanneer je op valideer klikt, zal je simkaart zijn geregistreerd.

Wanneer je je vòòr 31 maart 2017 registreert krijg je €10,- gratis beltegoed!

Mobile Vikings

Mobile Vikings laat weten dat jij als consument geen initiatief hoeft te nemen om je herlaadkaart registreren. De provider benadert jou als identificeren/registreren nodig is. Wordt je niet benaderd? Dan heb jij je herlaadkaart al geregistreerd.

Herlaadkaart registreren bij Base

Provider Base geeft je zelfs vier mogelijkheden om je voor herlaadkaart registreren:

 • Via de PC: Door je simkaart te herladen met een Belgische bankkaart via de website van Base, kun jij je herlaadkaart registreren.
 • Via de PC: Via de website van Base middels de eID-kaartlezer. Ga op de site naar: Registreer je herlaadkaart en volg de stappen.
 • Via de Base Registration Tour: Bezoek een registratiepunt en neem een geldig legitimatiebewijs mee. Een medewerker zal hier je herlaadkaart registreren.
 • Ga naar een Base shop en neem een geldig legitimatiebewijs mee. In de shop kunnen de medewerkers je registreren.

Lyca Mobile

Nadat gebleken is dat het online registratiesysteem van Lyca Mobile niet waterdicht was, kun je je herlaadkaart alleen nog registreren in een verkooppunt. Vind op de website van Lyca het dichtstbijzijnde punt en neem een geldig legitimatiebewijs mee.

Herlaadkaart registreren bij Proximus

Bij Proximus kun je je herlaadkaart registreren op twee manieren:

 • Via je PC met de eID-kaartlezer: Ga naar de website van Proximus en volg de stappen op de registratiepagina.
 • Bij een verkooppunt: Bezoek een verkooppunt van Proximus en neem een geldig legitimatiebewijs mee. Op de website van Proximus vind je het dichtstbijzijnde verkooppunt.

Tot slot

Zorg er dus voor dat je je herlaadkaart registreert vòòr 7 juni 2017. Kom je er niet uit ondanks de bovenstaande manieren. Neem dan contact op met de klantenservice van je provider. Zij kunnen je verder helpen. Heb je nog vragen? Stel ze dan in een reactie onder dit blogbericht.

Rate this post

28 thoughts on “Herlaadkaart registreren

  1. Beste Donnie,

   Bedankt voor je reactie. We zijn blij dat je er wat van hebt kunnen opsteken!

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaarten.BE

 1. Vorig jaar heb ik een nieuwe herlaadkaart gekocht en me perfect geregistreerd zoals het hoort.
  Nu vraagt men mij om me opnieuw te registreren en moet ik dit ook verplicht doen met te herladen met bancontact ondanks ik vorige week nog maar herladen heb goed voor zon 6maanden zolang de herlaadbeurt heldig is
  Klopt het dat dit verplicht is ?
  Ps ik herlaad altijd met dezelfde bankkaart

  1. Beste Veronique,
   Hoe dit precies zit in jouw situatie weten wij niet. Wellicht heeft je provider hier namelijk een reden voor. Daarom kun je het beste even navraag doen bij hen. Zij kunnen uitleggen waarom ze dit van je vragen en of het wel klopt.

   Succes.

   Met vriendelijke groet,
   Team PrepaidSimkaarten.BE

  1. Beste Renilde,

   Wat vervelend! Je kunt dan het beste even contact opnemen met Carrefour Mobile.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaarten.BE

 2. hallo,
  wat is het nut om prepaidkaart te registreren als je enkel kan registreren als je een identiteitskaart met chip of een reispas hebt ? Wat met alle anderen die die dit niet hebben ? Inderdaad ,dan worden deze nummers geregistreerd dankzij mensen met wél een chip (enige oplossing volgens provider ) en is de registratie niets waard want de echte gsm houder is nog steeds niet geregistreerd ….

 3. ik heb een wikango max flistpaalmelder (tegenhanger van coyote), de website van wikango is al een tijdje onbereikbaar, enkel de spaanse site werkt nog.
  in dit toestel zit volgens mij ook een simkaart, moet deze ook geregistreerd worden en hoe of waar.
  het toestel kan niet geopend worden en ik heb een simnr.

  1. Beste Georges,

   Ook deze simkaart moet inderdaad geregistreerd worden.
   Heb je dit nog niet gedaan? Dan is de simkaart nu geblokkeerd, maar deze blokkade kun je nog opheffen door alsnog te registreren.
   Doe dit echter zo snel mogelijk, want de termijn hiervoor is beperkt.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaarten.BE

 4. Ik probeer al de hele tijd te registreren, op de site van base via herlaadbeurt,maar bij het verzenden bij mijn gegevens, blijft het zandlopertje lopen. Gisteren en vandaag al de ganse dag laten lopen en ook meermaals opnieuw geprobeerd. Helaas! Hoe komt dit? Is er een oplossing voor?

  1. Hoi Isabelle,

   Je zou het nogmaals kunnen proberen.
   Misschien dat het namelijk te druk was op de site.
   Anders zou je het kunnen proberen in een Base Shop, of even contact opnemen met de Base klantenservice.
   Succes.

   Met vriendelijke groet,
   Team PrepaidSimkaarten.BE

 5. Hallo,
  Ik heb een simkaart van lyca, maar het lukt mij niet om deze te laten registreren, heb al verscheidene keren contact gehad met lycamedewerkers en via hun mail maar nog geen oplossing gevonden. de lijst die ik kreeg met verkooppunten diegene dichtsbij in Denderleeuw en Aalst daar willen ze het niet doen en alle andere verkooppunten liggen verweg uit mijn buurt, aangezien ik geen vervoer heb is dit dus niet evident om mij te verplaatsen.Heb nu een registratieformulier van lyca ingevuld met alee gegevens alsook een kopie van mijn IDkaart recto-verso en dit naar de hoofdzetel van lyca zelf gestuurd te brussel, maar mijn simkaart blijft geblokkeerd.Weet echt niet meer wat ik nog kan doen om dit op te lossen, heb wel al gehad dat de ene dag mijn gsm werkt en dat ik de volgende dag terug het bericht krijg dat mijn sim geblokkeerd is.
  De Brauwer Ingrid

  1. Beste Ingrid,

   Wij zouden je graag willen helpen, maar hebben niet de mogelijkheid om precies te zien wat er met jouw simkaart aan de hand is.
   Hij zou nog niet geblokkeerd kunnen zijn in verband met de registratieplicht, want dit zal pas ingaan op 7 juni.

   Simkaarten kunnen ook geblokkeerd worden als ze niet tijdig zijn herladen.
   Misschien is dit dus het geval,
   anders zou je nogmaals contact moeten opnemen met lycamobile, want zij kunnen in hun eigen systemen misschien vinden wat er aan de hand is. Wij hebben hier geen inzicht in.

   Met vriendelijke groet,
   Team PrepaidSimkaarten.BE

  2. Hier het zelfde verhaal met lyca. 1 winkel zegt dat hun computersysteem niet werkt om te regristreren, een andere vraagt 5 euro om te regristeren, wat ik niet wil betalen en een derde zegt dat ik om te regristreren in de Carnotstraat in Antwerpen moet zijn. Als je je nummer wil behouden, dan kan je misschien snel nog bij een andere provider een herdlaadkaart halen.
   Groeten, Frank

 6. Mijn vriendin registreerde op 27/05 haar proximus kaart in een shop ze kreeg een smsje met bevestiging dat deze registratie gelukt was. Blijkt nu dat kaart toch geblokkeerd is.
  Ze belde naar de klantenservice en eerst wordt er gezegd dat men niks voor haar kan doen en dat ze haar bewaarde van 20€ zelf kwijt is.
  Ze gaat deze ochtend terug naar de shop gaan. Intussen belde ik voor haar naar de technische dienst die hadden heel ander verhaal .
  Mochten ze wel al blokkeren?

  1. Beste Patricia,

   Heel vervelend dat de herlaadkaart van je vriendin nu geblokkeerd is.
   Dit kan niets te maken hebben met de registratieplicht, want die gaat pas in vanaf 7 juni.
   Het kan er wel mee te maken hebben dat ze al een tijdje haar kaart niet heeft herladen. Dit moet iedere 6 tot 12 maanden (afhankelijk van je provider). Als je dit niet doet kan de provider de herlaadkaart helaas blokkeren.
   Toch zou Promixus je hierbij het beste kunnen helpen, want wij hebben geen inzicht in hun systemen.
   Hopelijk komt het nog goed.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaarten.BE

  1. Hoi Leen,

   Als je de herlaadkaart in 2017 hebt gekocht is deze geregistreerd, want dan heb je dit bij aankoop gedaan.
   Anders is deze geregistreerd als je jezelf via het internet of in een winkel hebt geidentificeerd.

   Je zou het altijd nog even kunnen testen door je herlaadkaart (nogmaals) te proberen registreren. Dan krijg je vanzelf een melding als de herlaadkaart al geregistreerd is.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaarten.BE

 7. Mijn vader 80 jaar, heeft een oud gsmtoestel en belt zelden met een Proximus herlaadkaart die meerdere maanden meegaat. Hij is niet mobiel en zou zich nu moeten registreren. Hij heeft geen pc. Kunnen wij hem in zijn plaats registreren met zijn identiteitskaart? Mogen wij voor hem handtekenen ? Dank bij voorbaaat.

  1. Beste Jan,

   Vervelende situatie.
   Helaas durf ik hier geen uitspraak over te doen, omdat we hier geen ervaring mee hebben.
   Ik denk dat je dit het beste even kunt voorleggen aan Proximus zelf, via hun klantenservice.
   Zij zullen jullie verder helpen naar een oplossing.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaarten.BE

 8. hallo, medion van aldi-talk stopt ,moet ik me eerst registreren en dan over gaan naar een andere provider met behoud van mijn nummer, simkaart? ik heb een herlaadkaart.
  Kan ik dit via pc of moet er naar een provider gegaan worden.
  Medion stelt Base voor ,maar wat ik meer doe is bellen en sms-en.
  Wat is de herlaadkaart bij welke provider?
  vrgr Ann

  1. Beste Ann,

   Je hoeft je niet eerst bij Aldi Talk te registreren.
   Je kunt het beste een nieuwe herlaadkaart aanschaffen en bij aanschaf direct aangeven dat je je nummer wilt behouden. Bij aanschaf van de nieuwe herlaadkaart word je dan ook direct geregistreerd.
   Je kunt op onze homepage bekijken welke provider het beste bij je past, aan de hand van jouw gewenste gebruik.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaarten.BE

  1. Beste de Cremer,

   Je kunt je bij Proximus registreren via de website.
   Ook kun je ervoor kiezen om langs een proximus verkooppunt te gaan.
   Ze kunnen je daar helpen. Neem dan wel je legitimatiebewijs mee.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaarten.BE

   1. registreren via de website lukt niet. Ik krijg steeds een foutmelding op mijn adresgegevens, terwijl ik toch wel zeker weet dat die juist zijn. Nu is mijn kaart geblokkeerd en ben ik verplicht om het standscentrum in te gaan om mijn kaart te activeren. Slechte punten voor service!

    1. Beste Wendy,

     Wat vervelend dat jouw herlaadkaart is geblokkeerd. Dat is inderdaad niet zo fijn.
     Hopelijk heb je er inmiddels wel gebruik van kunnen maken.

     Met vriendelijke groet,
     Team PrepaidSimkaarten.BE

    1. Beste Kevin,

     Je kunt je nummer laten blokkeren door even contact op te zoeken met de klantenservice van de desbetreffende simkaart.

     Met vriendelijke groet,
     Team Prepaidsimkaarten.be

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *