Written by Donat Berisha

Welke herlaadkaart voor het buitenland?

Ga je naar het buitenland op vakantie of voor je werk dan wil je natuurlijk wel bereikbaar kunnen zijn voor vrienden, familie en/of collega’s. Het vinden van een geschikte herlaadkaart is van uiterst belang, want iedereen wilt natuurlijk zo goedkoop mogelijk bellen, sms’en en internetten in het buitenland. In dit artikel geven we je allerlei informatie over een herlaadkaart voor het buitenland, zoals de mogelijkheden en tarieven.

Wat is een geschikte herlaadkaart voor het buitenland?

Met je herlaadkaart kun je overal ter wereld bellen en internetten. Wel verschillen de kosten wanneer je buiten de EU gaat bellen en internetten. Met je herlaadkaart betaal je gewoon hetzelfde binnen de Europese Unie als in België. Door EU-regels is dit gereguleerd en daardoor heb je dus geen extra kosten! Let op wanneer je vanuit België naar het buitenland belt, want dan betaal je namelijk weer andere tarieven. Hieronder hebben we een prepaid tabel opgesteld met de beste herlaadkaarten van dit moment. Vergelijk hieronder alle tarieven en koop een herlaadkaart voor het buitenland door te klikken op de bestelknoppen!


Prepaid Provider

BellenSMSPer MB
Mobile Vikings
€25,- herladen= 3GB - 3000 sms - 200 min)

0,1250,0083 (0,8 cent)0,0083 (0,8 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 2000 sms - 100 min)

0,150,0075 (0,7 cent)0,0075 (0,7 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€10,- herladen= 500MB - 500 sms - 50 min)

0,200,02 (2 cent)0,02 (2 cent) Bestellen
Ello Mobile
Alle winst gaat 100% naar goede doelen!
0,140,080,009/MB (per 1GB bundel)
0,14 MB (zonder bundel)
Bestellen

Alleen internetten? Kies voor onze data simkaart!

Indien je op zoek bent naar een simkaart om alleen mee te internetten, is onze data simkaart de beste optie. Hiermee kom je namelijk voordelig uit. Dit is voor internetten de goedkoopste optie, vooral wanneer je de simkaart buiten de EU wilt gebruiken. Hieronder zie je ons aanbod data simkaarten (zowel voor Europa als Wereldwijd).

Hoe stel ik mijn herlaadkaart voor het buitenland in?

Het instellen van je herlaadkaart voor het buitenland is erg simpel door de volgende drie stappen te volgen:

  1. Stap 1: Zet je ‘roaming’ aan op je telefoon. Dat doe je via instellingen. Roaming betekent eigenlijk bellen en internetten via een andere provider in het buitenland.
  2. Stap 2: Check in de app bij de betreffende provider of je beltegoed hebt opgewaardeerd en zet dit vervolgens op actief.
  3. Stap 3: Geniet van je reis naar het buitenland. Alles is geregeld! Wil je extra internetten in het buitenland (zone 1)? Kies dan voor een prepaid internetbundel.

Waarom een herlaadkaart voor het buitenland kiezen?

In tegenstelling tot een sim only abonnement, heb je met prepaid nooit het probleem dat je kosten krijgt wanneer je buiten je bundel om tegoed gebruikt. Verder zit je met een herlaadkaart voor buitenland niet vast aan een 1 of 2 jarig abonnement, wat wel vaak het geval is bij een sim only. Ga je voor een kortere periode naar het buitenland? Dan doe je er dus goed aan om een herlaadkaart aan te schaffen.

Met een herlaadkaart voor het buitenland heb je zelf de kosten in de hand in tegenstelling tot een sim only, waarmee je al snel een hoge telefoonrekening kunt krijgen.

Tarieven in het buitenland

Zoals we al eerder besproken hebben is het gebruik van een herlaadkaart in EU-landen top, omdat de tarieven hetzelfde zijn als in België. Echter, ga je naar landen buiten de EU dan zouden de kosten wel op kunnen lopen. Deze tarieven lopen bij Mobile Vikings wel op tot € 13,- per MB. Voor het bellen in landen die niet vallen binnen de EU betaal je zo’n 2,50 tot 5 euro per minuut.

Simkaart in het buitenland

Het is tevens nog mogelijk om in het land waar je verblijft een ‘lokale’ herlaadkaart aan te schaffen. Als je hiervoor kiest, koop dan een simkaart in een officiële winkel. Aangezien hiervoor onder andere de kosten en netwerk per land verschillen, is het verstandig dit in het desbetreffende land te controleren.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *