Written by Donat Berisha

Interesse in overstap naar 5G stijgt

Steeds meer mensen willen overstappen naar een 5G-telefoon. Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek van Ericsson. De wil om over te stappen naar 5G stijgt dus, ondanks de pandemie. Onder andere consumenten uit de Verenigde Staten, China het Verenigd Koninkrijk en China zijn betrokken in het onderzoek. Lees hier meer over dit nieuws en wat het betekent voor prepaid.

Overstappen naar 5G

Een groot gedeelte van de ondervraagde consumenten, namelijk 39 procent, geeft aan dit jaar nog van plan te zijn om te overstappen naar 5G. Uiteindelijk zal 21 procent dit ook daadwerkelijk doen.

Zodra in meer landen 5G wordt uitgerold, zullen ook meer mensen wereldwijd naar 5G willen upgraden. Een voorbeeld hiervoor is India. Men wilt daar graag upgraden, maar 5G is in India nog niet beschikbaar.

Uit het onderzoek kan in ieder geval zeker geconcludeerd worden dat de interesse in een overstap naar 5G stijgt.

Gebruik van telecomdiensten met 5G

Wereldwijd worden telecomdiensten anders gebruikt door 5G en wordt 5G vaker ingezet voor bepaalde doeleinden dan 5G. Een overzicht van belangrijke veranderingen:

  • WiFi wordt thuis minder gebruikt door 20 procent van de 5G-gebruikers, omdat er een betere connectie is met 5G via hun telefoon.
  • 5G-gebruikers besteden meer tijd aan cloud gamen (twee uur per week) en AR-apps (1 uur per week) in vergelijking met 4G-gebruikers.

5G telefoons zijn populairder dan 5G abonnementen

De meeste mensen met een 5G-telefoon hebben nog altijd een 4G-abonnement. Slechts een klein deel van de mensen met een 5G-telefoon (gemiddeld 4 procent) heeft ook daadwerkelijk een 5G abonnement.

Een belangrijke reden hiervoor is dat de volledige snelheden van 5G in veel landen nog niet worden gehaald. Dit geldt ook voor Nederland. Er wordt vaak nog niet gebruik gemaakt van de juiste frequentiebanden voor echt snel 5G. De verwachting is dat wanneer 5G volledig is uitgerold en er een sterke landelijke dekking is op de juiste (snelle) frequentieband, steeds meer mensen voor 5G zal kiezen. Er zullen dan ook vaker telefoons worden verkocht met 5G-ondersteuning, aangezien er steeds meer hiervan op de markt worden gebracht en mensen zullen willen upgraden naar nieuwere telefoons (die 5G- ondersteuning hebben).

Tevredenheid 5G

Consumenten met een 5G-telefoon en abonnement blijken meer tevreden (10 procent meer tevreden) te zijn dan 4G-gebruikers. Dit varieerde wereldwijd onder andere op basis van dekking, betrouwbaarheid en snelheid.

Wel geeft 70 procent aan ontevreden te zijn over innovativiteit van 5G en nieuwe apps.

Dekking momenteel belangrijkst

Momenteel is men vooral tevreden wanneer de dekking thuis goed is. Dit blijkt twee keer belangrijker te zijn dan snelheid. Dit komt vooral vanwege het feit dat men vaker thuis zit (door de corona pandemie).

Wat betekent dit voor prepaid?

Er is wereldwijd meer interesse in 5G. Momenteel is 5G voor prepaid nog niet beschikbaar. Dit is ook nog niet echt nodig, omdat een betere dekking gecombineerd met hogere snelheden dan 4G nog op zich laat wachten. Wel is de verwachting dat ook prepaid gebruikers vaker voor 5G zullen kiezen, zodra dit voor prepaid beschikbaar is en providers het gaan aanbieden. Blijf PrepaidSimkaarten.be volgen voor alle nieuws omtrent 5G voor prepaid!

Update juni 2023: Inmiddels is prepaid voor 5G beschikbaar! Bekijk onze prepaid 5G pagina voor alle informatie.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *