Written by Donat Berisha

Nieuwe simkaart, zelfde nummer?

Wanneer je gebruik maakt van prepaid en dus een simkaart hebt, kan er een moment aankomen dat je op zoek bent naar een nieuwe simkaart. Waar sommigen hierbij hun nummer niet per se hoeven te behouden of juist zelf een nieuw nummer willen, zijn er ook mensen die wel graag hun telefoonnummer willen behouden.

Ben je op zoek naar een nieuwe simkaart met hetzelfde nummer of wil je hier meer informatie over? Lees dan dit artikel!

Waarom een nieuw simkaart met hetzelfde nummer?

Allereerst is het belangrijk om vast te stellen waarom een nieuwe herlaadkaart gewenst is.

  • Nieuwe simkaart aanschaffen van andere provider
  • Je simkaart is kapot
  • Je bent je simkaart kwijtgeraakt

Nieuwe simkaart met zelfde nummer aanschaffen

Indien er niets mis is met je simkaart, wordt er vaak voor een nieuwe simkaart van een andere provider gekozen. Dit kan meerdere oorzaken hebben: tarieven, dekking, service, etc.

Met prepaid is nummerbehoud bij een nieuwe simkaart gewoon mogelijk, ook wanneer je naar een andere provider overstapt. Tijdens het bestellen kun je nummerbehoud aanvragen. Hieronder zie je de beste herlaadkaarten en kun je direct een nieuwe simkaart bestellen.


Prepaid Provider

BellenSMSPer MB
Mobile Vikings
€25,- herladen= 3GB - 4000 sms - 200 min)

0,1250,0063 (0,6 cent)0,0063 (0,6 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 4000 sms - 100 min)

0,150,004 (0,4 cent)0,0075 (0,7 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€10,- herladen= 500MB - 4000 sms - 50 min)

0,200,0025 (0,25 cent)0,02 (2 cent) Bestellen

Je simkaart is kapot

Heb je een kapotte simkaart, en wil je een andere simkaart met hetzelfde nummer? Je kunt in dat geval bij jouw provider gewoon een vervangende simkaart aanvragen. Hier zijn meestal wel eenmalige kosten aan verbonden.

Wil je liever een andere simkaart kopen met nummerbehoud, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Je zou dan direct kunnen kijken of je bij een andere provider niet voordeliger uitkomt. Zo zijn lagere tarieven vaak wel mogelijk. In de bovenstaande tabel zie je de beste herlaadkaarten.

Simkaart kwijt, nummer behouden?

Wil je een nieuwe simkaart met hetzelfde nummer omdat je je simkaart bent kwijtgeraakt? Dat is mogelijk, alleen je moet er hierbij wel rekening mee houden dat je jouw simkaartnummer en PUK-code hiervoor nodig hebt. Zolang je deze gegevens hebt, kun je gewoon een nieuwe simkaart aanvragen.

Kun je deze gegevens niet terugvinden, dan kun je alleen bestellen met een nieuw nummer. Dat geldt voor alle situaties, dus ook wanneer je simkaart kapot is.

Zelfde nummer bij een verlopen simkaart?

Heb je een herlaadkaart dat is verlopen, dan is het helaas niet mogelijk om een nieuwe simkaart met hetzelfde telefoonnummer aan te vragen. Wanneer een simkaart is verlopen en dus komt te vervallen, wordt het nummer van het netwerk gehaald. Daarom kan er dus ook geen nummerbehoud worden aangevraagd voor dit telefoonnummer.

Wanneer je simkaart is verlopen, kan deze dus ook niet meer worden geactiveerd en zal er een andere simkaart met een nieuw nummer moeten worden gekocht.

Conclusie

Een nieuwe herlaadkaart met hetzelfde nummer is in de meeste gevallen mogelijk. Je kunt gewoon een nieuwe herlaadkaart bestellen en nummerbehoud aanvragen of voor een vervangende simkaart bij je huidige provider kiezen. In beide gevallen heb je wel je simkaartnummer en PUK-code nodig. Alleen wanneer je simkaart is verlopen is je nummer behouden sowieso niet mogelijk. Je zult dan een nieuwe simkaart moeten bestellen, waarbij je dus ook een nieuw nummer krijgt.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *