Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Simkaart kwijt

In dit bericht leggen wij uit wat je moet doen als je simkaart of toestel kwijt (gestolen) is. Wat zijn de belangrijkste stappen? Ook geven wij tips om je telefoon weer terug te vinden!

Stap 1: Blokkeer je simkaart

De eerste stap is het blokkeren van je simkaart, dit kan je helemaal zelf doen. Log in op je persoonlijke account op de website van je provider. Hoe je jouw simkaart blokkeert lees je in dit bericht. Je moet vervolgens ook een nieuwe simkaart aanvragen / bestellen. Dit geeft je de mogelijkheid om eens rond te kijken en verschillende providers opnieuw met elkaar te vergelijken.

Stap 2: Doe aangifte

De tweede stap is aangifte doen bij de politie (wanneer het om een toestel of ander apparaat gaat). De meeste smartphones zijn tegenwoordig voorzien van een code of een vingerafdruk waardoor je toestel niet zomaar door iemand anders gebruikt kan worden. Uiteindelijk kan je code natuurlijk gekraakt worden en dan wordt je privacy geschonden. Daarom is onze derde stap, het online registreren van je toestel / apparaat.

Stap 3: Registreer je apparaat online

Er zijn al meerdere zaken in het nieuws geweest waarbij een toestel toch wordt teruggevonden. In sommige gevallen had de dief selfies gemaakt, waarbij hij/zij zich meteen liet zien op het online account van de rechtmatige eigenaar van het toestel. Veel mensen maken namelijk een back-up van hun foto’s en andere persoonlijke gegevens in de Cloud zodat je deze niet zomaar kwijt bent. Hoe registreer je jouw toestel? Maak een online account aan bij het merk van je smartphone. Dit is bij een iPhone iCloud, bij een Android apparaat Google en bij een Windows telefoon Microsoft. Zorg er vervolgens voor dat je account gekoppeld is aan je telefoon (of aan een ander apparaat, want het is natuurlijk ook mogelijk om je laptop of tablet te registreren).

Met bovenstaande functie traceer je jouw toestel, doordat je op de kaart kunt zien waar je toestel zich bevindt. Maar wat dan? Want het is daarna maar zeer de vraag of je jouw toestel dan ooit nog terugziet. Toch is het verstandig om je apparaat aan dit account te koppelen vanwege twee redenen. Je kunt namelijk de opdracht geven om het toestel geluid te laten maken, ook als deze niet aanstaat. Dit kan handig zijn wanneer je gewoon even vergeten bent waar je toestel precies ligt. De andere optie is om je telefoon terug te brengen naar de fabrieksinstellingen zodat niemand achter jouw persoonlijke gegevens komt! Ook is het soms mogelijk om je toestel op afstand te vergrendelen.

Conclusie

Wij raden aan om je (nieuwe) toestel direct te koppelen aan je online account. Op deze manier voorkom je in ieder geval dat andere mensen aan de haal gaan met jouw persoonlijke video’s, foto’s of berichten EN is er een grotere kans dat je smartphone wordt teruggevonden. Noteer verder ergens het IMEI nummer en het serienummer van je telefoon, dit is handig voor de politie. En tot slot; vergeet nooit je simkaart te blokkeren, je kunt dit altijd nog ongedaan maken door je toestel weer te deblokkeren.

Rate this post

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + 4 =