Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

5 Tips bij het kiezen van een prepaid telefoon

Hoe weet je welke telefoon het beste bij je past? Wil je overstappen naar een ander merk of wil je bij hetzelfde merk blijven? Bij het kopen van een los toestel wil je waarschijnlijk ook rekening houden met je budget, wat zijn de voordelen van een nieuwe/dure telefoon? Op deze vragen geven wij in onderstaand bericht een antwoord.

Merk en besturingssysteem

Als je al jaren hetzelfde merk toestel gebruikt dan is het verstandig om weer voor dat merk te kiezen. Dit kost je namelijk een hoop tijd, omdat je anders veel tijd moet steken in de functies en een ander besturingssysteem. Het gebruik is anders en het kan even duren voordat je dit eigen hebt gemaakt.

Provider

Voor welke operator kies je? Dit is erg lastig, maar de eerste stap is het vergelijken van de prepaid tarieven en de bundels. Sommige providers hebben speciale bundels voor onbeperkt bellen of bieden een voordelige data bundel aan, voor als je veel gebruik maakt van mobiel internet en er geen wifi aanwezig is.

Camera

Tegenwoordig vinden veel mensen de camera op hun gsm erg belangrijk. Het maken van selfies is razend populair en ook het doorsturen van foto’s gaat met een klik via WhatsApp. Met de meeste nieuwe toestellen kun je zelfs een foto maken zonder de telefoon eerst te hoeven ontgrendelen. Meestal blijven de foto’ s digitaal en wordt het afdrukken van foto’s veel minder gedaan. Een camera heb je niet altijd bij je, maar je toestel negen van de tien keer wel. Dit zijn een aantal redenen waarom gebruikers veel waarde hechten aan de kwaliteit van de camera op een toestel. Bekijk daarom vooraf hoeveel megapixels het toestel heeft.

Beeldscherm

Wil je een groot of kleiner toestel. Dit is afhankelijk van hoe jij je toestel gebruikt. Wil je dat het toestel in je zak past? Of stop je jouw telefoon toch altijd in je tas en vind je het belangrijker om video’s te kijken op je mobiel? Dit zijn vragen om je te helpen bij de keuze van de grootte en de kwaliteit van het beeldscherm. Een grote telefoon kan mooi zijn, maar wellicht wel minder handig in gebruik als je het toestel bijvoorbeeld met maar één hand wil bedienen. Ook de scherpte van het beeldscherm zou je belangrijk kunnen vinden wanneer je veel kijkt naar stilstaand of bewegend beeld. Ben je veel in de buitenlucht dan is een scherm dat goed is af te lezen in de zon ook geen overbodige luxe!

Nieuwste van het nieuwste

Tot slot bespreken wij je budget. Hoeveel heb je over voor een smartphone? Bij een nieuwe telefoon maak je gebruik van de nieuwste functies, het toestel heeft (waarschijnlijk) een mooier design dan zijn voorganger, een beter besturingssysteem enzovoorts. Daarnaast kan het toestel ook weer een aantal updates mee, met een wat ouder model stopt dit op een gegeven moment. Wil je het nieuwste van het nieuwste? Dan betaal je ook de volle pond…

Hopelijk helpen deze tips je om een goede keuze te maken voor een smartphone die perfect bij je past! Last but not least kijk niet naar een ander, maar beslis naar aanleiding van jouw wensen. Van welke functies maak jij gebruik en waarvoor gebruik jij je smartphone het meest? Bel je veel, app je voornamelijk of bekijk je graag video’s in HD kwaliteit? Beantwoord deze vragen en bekijk op deze manier welk toestel het beste aansluit op jouw wensen.

Rate this post

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + 20 =