Written by Mo Maghsoudi

Mobiele internet op je laptop

Ben je op zoek naar een herlaadkaart met mobiel internet voor je laptop? Een prepaid simkaart met mobiel internet stelt jou en jouw laptop in staat om te internetten. Wij kunnen je verklappen dat het op een laptop anders werkt dan op je mobiele toestel. In onze blog leggen we uit wat je nodig hebt om te kunnen internetten met je laptop. Daarnaast bieden we een unieke simkaart, zodat je voordelig kunt internetten. Lees gerust verder.

Internet dongel voor laptop

Mobiel internet op je laptop werkt in de praktijk iets anders dan je gewend bent. Neem je mobiele toestel of tablet als voorbeeld. Beide hebben een ingang voor een simkaart, waardoor je kunt bellen, SMS’en en internetten. Bij een laptop gaat dit anders te werk. Het overgrote deel van de laptop is namelijk niet voorzien van een simkaart ingang. Het is dus niet mogelijk om een willekeurige simkaart in je laptop te steken. Hoe kan ik dan internetten op mijn laptop? Je zult het helaas via een omweg moeten doen. Om te internetten, heb je een dongel nodig. Wat is een dongel? Een dongel is een klein apparaatje die je, via de USB-aansluiting, in je laptop moet steken. Een dongel heeft wel plaats voor een simkaart met mobiel internet. Zodra je de dongel in je laptop steekt en deze verbindt met je laptop kun je internetten!

Als je online gaat zoeken, zie je dat je keuze hebt uit twee soorten dongels, namelijk: een 3G dongel en 4G dongel. Met een 4G dongel heb je uiteraard een snellere internetverbinding dan met een 3G dongel. De meeste providers bieden een dongel aan. Vodafone en T-Mobile zijn de enigste twee providers die een 4G dongel aanbieden. Het is wel belangrijk dat de simkaart en dongel dezelfde internet netwerk ondersteunen. Je kunt je voorstellen dat een prepaid simkaart met 4G internet en een 3G dongel niet optimaal is. Hetzelfde geldt voor een prepaid simkaart met 3G internet en een 4G dongel. Houd hier dus rekening mee. Wij raden om een prepaid simkaart met 3G internet en een 3G dongel aan te schaffen. Hetzelfde principe voor een prepaid simkaart met 4G internet en een 4G dongel.

Data simkaart: perfecte herlaadkaart voor mobiel internet op laptop

Het is belangrijk dat je een dongel voorziet van een herlaadkaart met mobiel internet. Anders kun je namelijk niet internetten. Gelukkig hebben wij een herlaadkaart die uiterst geschikt is voor mobiel internet op je laptop: de data simkaart. Met de data simkaart kun je tegen voordelige internet tarieven internetten, zonder dat je onnodig betaalt voor belminuten en SMS’jes. Bellen en SMS’en op een laptop is zelfs niet mogelijk. Wij gaan ervan uit dat je je laptop voornamelijk gebruikt om te internetten. Met een data simkaart kun je schakelen tussen een 3G en 4G internetverbinding. Een data simkaart is bovendien geschikt voor als je geen WiFi hotspot(s) tot je beschikking hebt. Wil je meer te weten komen over de data simkaart? Bekijk onze data simkaarten pagina voor meer informatie. Hieronder bieden wij twee soorten data simkaarten aan. Een data simkaart die bruikbaar is in Europa en een data simkaart die je wereldwijd kunt gebruiken.

Prepaid simkaart: alternatief voor mobiel internet op laptop

Een internet dongel is, naast een data simkaart, ook te combineren met een prepaid simkaart. Met een prepaid simkaart kun je namelijk tegen relatief voordelige internet tarieven internetten. Wij zeggen relatief, omdat je met een prepaid simkaart voordelig kunt internetten, maar er betere/goedkopere opties zijn, zoals een data simkaart. Met een prepaid simkaart betaal je gemiddeld tussen de 2 en 5 cent per MB. Maar dit is uiteraard afhankelijk van een aantal factoren, zoals: provider en 3G/4G internet. Het voordeel van een prepaid simkaart is dat je jouw beltegoed niet kunt overschrijden. Met mobiel internet op laptop verbruik je al heel snel, te veel internet MB’s. Het is dus belangrijk om jouw gebruik constant in de gaten te houden, omdat zo een boete te vermijden. Uit ervaring weten wij dat de boetes vaak in de tientallen tot honderden euro’s kunnen oplopen. Dit is vaak het geval met de simkaart van een sim only/mobiele abonnement. Wil je een boete voorkomen? Dan raden wij een prepaid simkaart aan met mobiel internet op laptop.

Wil je een prepaid simkaart voor mobiel internet op je laptop, met de goedkoopste internet tarieven? Bekijk dan het onderstaande aanbod!

Prepaid ProviderBellenSMSPer MB
1)Mobile Vikings
0,1250,0083
(0,8 cent)
0,0083
(0,8 cent)
Bestellen
2/5 - (6 stemmen)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *