Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Herlaadkaart of abonnement kiezen?

Herlaadkaart of abonnement welke is geschikt voor mij? Dat is een goede vraag. We weten dat het erg lastig kan zijn om een goede keuze te maken. De meeste mensen weten namelijk niet waar ze op moet letten. In onze blog leggen we de verschillen uit tussen een prepaid simkaart en sim only abonnement en geven we je meer informatie zodat jij de juiste keuze kunt maken.

Prepaid: werking & voordelen

Het is handig om te weten wat een prepaid simkaart precies inhoudt en wat de voordelen zijn, voordat je een keuze kunt maken tussen een herlaadkaart of abonnement. Bij prepaid moet je, zoals de naam al verklapt, vooraf betalen voor prepaid tegoed. Zodra je over prepaid tegoed beschikt, kun je bellen, SMS’en en internetten totdat het tegoed leeg is. Het voordeel van een prepaid is dat je controle hebt over je eigen kosten. Het is namelijk niet mogelijk om te telefoneren als het tegoed leeg is. Van onverwachte telefoonkosten is dus geen sprake. Een prepaid simkaart heeft daarnaast nog veel meer voordelen, die je hieronder kunt vinden:

Voordelen prepaid

  • Voordelige bel- en internetbundels
  • Alleen betalen als je daadwerkelijk telefoneert
  • Controle over je eigen kosten
  • Flexibel: niet gebonden aan een contract

Ben je op zoek naar een prepaid herlaadkaart voor je mobiel? Kijk dan hieronder, waar we de top 10 prepaid simkaarten hebben uitgewerkt:


Prepaid Provider

BellenSMSPer MB
Mobile Vikings
€25,- herladen= 4GB - 4000 sms - 200 min)

0,1250,0063 (0,6 cent)0,0063 (0,6 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 4000 sms - 100 min)

0,150,004 (0,4 cent)0,0075 (0,7 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€10,- herladen= 500MB - 4000 sms - 50 min)

0,200,0025 (0,25 cent)0,02 (2 cent) Bestellen
Data simkaart - Europa


n.v.t.n.v.t.0,006 / MB (vanaf 0,6 cent) Bestellen
Data simkaart - Wereld


n.v.t.n.v.t.0,018 / MB (vanaf 1,8 cent) Bestellen

Uitleg sim only abonnement

Je hebt de keuze uit twee soorten abonnement, namelijk: sim only abonnement en mobiele abonnement. We zijn van mening dat een sim only abonnement het meest overeenkomt met een prepaid simkaart. Bij een sim only krijg je namelijk geen mobiele toestel geleverd. Dat is de reden dat een sim only veel goedkoper is dan een mobiele abonnement. Bovendien maak je, net als bij een prepaid simkaart, gebruik van je huidige toestel.

Bij een sim only betaal je maandelijks voor een X aantal belminuten, SMS’jes en internetdata per maand die je kunt gebruiken. De meeste providers bieden de mogelijkheid om je eigen abonnement samen te stellen. Een sim only abonnement kun je zien als een goedkope abonnement zonder een mobiel toestel. Het voordeel is dus dat je tegen goedkope prijzen kunt bellen, SMS’en en internetten.

Voordelen abonnement

  • Goedkoop abonnement, zonder toestel
  • Eigen abonnement samenstellen
  • Keuze uit heel veel providers

Conclusie

Herlaadkaart of abonnement? Als het goed is, weet je het verschil tussen een prepaid simkaart en sim only abonnement. Maar welke is geschikt voor jou? Dat is afhankelijk van jouw wensen en behoeften en telefoongebruik. Voor de mensen die minder dan 150 belminuten, SMS’jes en/of internet MB’s per maand gebruiken is een prepaid simkaart erg geschikt. Met een prepaid simkaart kun je tegen voordelige tarieven telefoneren en internetten. Een prepaid is ook geschikt voor mensen die van flexibiliteit houden en niet gebonden willen zijn aan een langdurig contract.

Ben je iemand die meer dan 150 belminuten, SMS’jes en internet MB’s nodig heeft per maand? Dan is een sim only abonnement wellicht verstandig. Je kunt je eigen sim only abonnement samenstellen op basis van jouw maandelijks gebruik. Een sim only abonnement is een goedkope abonnement zonder toestel.

3.3/5 - (6 stemmen)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *