Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Oktober staat in het teken van mobiel internet

In Nederland en veel andere landen is het gebruik van mobiel internet niet meer weg te denken uit de samenleving, onderweg een leuk restaurantje zoeken, de treintijden bekijken en muziek luisteren in de trein. In België daarentegen wordt er veel minder gebruik gemaakt van mobiel internet omdat het tot voor kort erg duur was.

Actie Surf Mobile

Surf-Mobile-logoDe telecomtoezichthouder BIPT is samen met de overheid, telecomproviders en andere organisaties een actie gestart genaamd, Surf Mobile, om mobiel internet op de kaart te zetten. De gehele maand oktober staat in het teken van mobiel internet. Door de hoge kosten van mobiel internet heeft België, Europees en wereldwijd een behoorlijke achterstand op dit gebied. Belgische consumenten maken er door de hoge tarieven nauwelijks gebruik van, maar inmiddels is het aanbod van providers veranderd. De maand oktober moet Belgische consumenten daarom aan het mobiel internetten krijgen. Op de website van Surf Mobile is allerlei informatie over mobiel internet te vinden. Zo is er een pagina van veel gestelde vragen waarin antwoord wordt gegeven op vragen als: “Is een data-abonnement voordeliger?” en “Moet ik een antivirustoepassing downloaden?”. Op deze website kunnen consumenten terecht voor wie het gebruik van mobiel internet nog onduidelijk is. Ook kun je met een speciale tool berekenen hoeveel data je verbruikt.

Het aanbod van providers

Mobiele aanbieders zijn ook aangesloten bij het initiatief en hebben hun eigen acties bedacht. Zo geven Mobistar en Proximus aan prepaid klanten een datategoed van 1 GB cadeau. De klanten met een abonnement bij Mobistar krijgen een gratis databundel van 1,25 GB. Base biedt op 3 en 4 oktober onbeperkt mobiel internet aan alle klanten. Prepaid klanten die al een databundel gebruiken krijgen bij Base in de maand oktober 1 GB extra aan data. Klanten met een abonnement kunnen een actie databundel van 25 GB voor 10 euro. Wij zijn erg benieuwd of deze acties Belgische consumenten aanzet tot het gebruik van mobiel internet.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *