Written by Dylan de Graaff

Omzet Orange Belgium stijgt met 1,9% afgelopen kwartaal

Het voormalige Mobistar, Orange Belgium is een van de drie grootste telecomaanbieders in België. Orange Belgium met zijn hoofdkantoor in Brussel behoort tot de Orange groep. Het moederbedrijf Orange is een Franse multinational.

Stijging omzet Orange België

In heeft in het tweede kwartaal van 2019 heeft Orange Belgium een omzetstijging behaald van 1,9% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2018. In cijfers is de omzet uitgekomen op bijna 319 miljoen euro. Het is het 4e opeenvolgende kwartaal waarin Orange Belgium een bijna verdubbelde groei in omzet wist te behalen.

Groei in klanten de oorzaak

De omzetgroei werd behaald door een flinke groei aan klanten. Het aantal abonnementhouders steeg met 6,8% en het aantal convergente klanten met 57,8%. Orange Belgium mocht 42 duizend nieuwe klanten blij maken met hun diensten. “Wij vervullen onze beloftes aan de klant en doen niet aan onaangename verrassingen.” zo verklaart Michaël Trabbia, de CEO van Orange Belgium. Met deze beloftes duidt hij op de gratis sms dienst en dat je nu overal in Europa gebruik kunt maken van je databundel.

Klantervaring centraal thema bij Orange

Orange België ziet de vraag naar data groeien doordat klanten steeds frequenter gebruik maken van social media en streamingdiensten. Dit resulteerde in de lancering van het eerste abonnement met onbeperkte data in België. “Onze klanten vroegen om meer data en daar hebben wij naar geluisterd” verklaart de CEO. Ook biedt Orange be nu een onbeperkt love alles-in-1 pakket met onbeperkt internet, tv en bellen. “total peace of mind” Naast het love abonnement heeft Orange be nu ook een love-duo abonnement, dit pakket biedt onbeperkt mobiel- en breedbandinternet. “Optimaal genieten zonder beperkingen”

Stijging brutowinst Orange België

Ook de brutowinst laat een stijging zien, met maar liefst 18,2 procent. Orange laat weten dat dit gerealiseerd is door kostenbeheersing en verbeterde omstandigheden in de groeiende kabel activiteiten. Orange geeft aan dat de kabel activiteiten in de eerste helft van het kwartaal van 2019 heeft geresulteerd in een positieve operationele kasstroom van 1,3 miljoen. Dit dankzij de de voortdurende inspanning voor operationele efficiëntie.

Overname van Upsize door Orange Belgium

Orange be maakte eind juli bekend dat de overname van Upsize rond is. Op 2 juli gaf de mededingingsautoriteit Orange Be de onvoorwaardelijke goedkeuring voor de geplande overname van Upsize nv en haar dochterbedrijven BKM nv en CC@PS. Met deze overname hoopt Orange be hun groeiende vraag naar B2B op te lossen. De overname heeft Orange be in totaal 52,4 miljoen gekost.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *