Written by Mo Maghsoudi

Orange biedt nu eSim aan

Orange is een van de grootste aanbieders op het gebied van telecom in België en Luxemburg. Naast tv, internet, kabel en mobiele services zal Orange vanaf 20 februari ook de eSIM aanbieden als eerste in België. Hieronder zal alles verteld worden wat je moet weten over de eSIM en hoe je zelf gebruik kan maken van de eSIM.

Waarom eSIM

De ingebouwde eSIM heeft vele voordelen tegenover de fysieke simkaart. De grootste voordelen staan hieronder in een rijtje.

  • De eSIM neemt minder ruimte in bij een smartphone
  • De eSIM kan meerdere nummers bevatten voor makkelijk switchen
  • Makkelijk lokale simkaart toevoegen in het buitenland
  • Minder afval

Hoe krijg je eSIM

Bij het activeren van een eSIM komen geen extra kosten kijken. Voor huidige klanten is het dan ook gratis om over te stappen naar eSIM. Om over te stappen naar eSIM moet je eerst naar een Orange Shop gaan. Hier kan een sim swap uitgevoerd worden om de data van de fysieke simkaart over te plaatsen naar de eSIM. Er wordt een account aangemaakt die geactiveerd kan worden met een QR-code. Zodra je de QR-code scant kan je de eSIM activeren.

eSIM ready mobieltjes

Niet elke mobiel kan gebruik maken van een eSIM. Daarom is hieronder een lijst te vinden van mobieltjes die gebruik kunnen maken van een eSIM.

  • Apple: Iphone CS, CS Max, CR en alle iPhone 11 varianten
  • Samsung: Alle Samsung S20 Varianten en de Galaxy Z Flip
  • Google: Pixel 3 en 4

Alleen de nieuwste generatie mobieltjes hebben dus eSIM, maar deze lijst zal blijven groeien. Orange verwacht dat de eSIM in 2025 meer gebruikt zal worden dan de fysieke simkaart. In 2030 verwacht Orange dat bijna alle mobieltje gebruikt zullen maken van eSIM.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *