Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Prepaid data sim only buitenland

Ga je naar het buitenland? Dan wil je daar natuurlijk ook je mobiele telefoon kunnen gebruiken. Even een berichtje naar familie en vrienden als je gearriveerd bent, of even een mooie vakantiefoto sturen slaan we natuurlijk liever niet over! Dit doen we tegenwoordig zoveel mogelijk via het mobiele internet, dus kunnen we dat eigenlijk niet missen op reis. Toch kun je van een koude kermis thuiskomen, als je niet vooraf even checkt wat jouw provider voor kosten aan je doorrekend als je in het buitenland bent. Soms kan het ook zeker handig zijn om voor je vakantie een andere prepaid simkaart aan te schaffen, die goedkope tarieven rekent in het buitenland. Klaar om te besparen? Lees dan verder!

Goedkope data sim only voor het buitenland

Tegenwoordig zijn er hele handige en goedkope prepaid data sim only’s die je kunt gebruiken in het buitenland. Met een data sim only kun je uitsluitend gebruik maken van mobiel internet. Je kunt hiermee niet bellen, al kun je tegenwoordig ook prima via het internet bellen (Skype, Fiber, WhatsApp etc). Een data sim only zorgt ervoor dat je een goede verbinding hebt in alle landen die de simkaart ondersteunt! Je surft dus altijd via een veilige verbinding, wat op reis heel handig kan zijn wanneer je bijvoorbeeld een betaling moet doen. Een openbaar wifi-netwerk is vaak gratis of anders goedkoop, maar als je hier gebruik van maakt ben je ook een makkelijk doelwit voor hackers.

Beschikbare databundels voor de europa prepaid data sim only:

Data simkaart data only bundels

Beschikbare databundels voor de wereld prepaid data sim only:

Data Simkaart Data Bundels (opwaarderen)


Voordelen prepaid data sim only buitenland

  • VEILIGE verbinding!
  • Simkaart verloopt NOOIT!
  • Data en databundels zijn 365 DAGEN GELDIG. Vervolgens op ieder moment weer opnieuw te activeren.
  • Geldig in HEEL EUROPA of over de HELE WERELD!
  • SNEL & BETROUWBAAR internet! Maakt gebruik van het 4G netwerk met een downloadsnelheid van maximaal 300 mbps.

Blijf je binnen de EU?

Als je binnen de Europese Unie reist, dan kun je sinds vorig jaar in het buitenland gewoon gebruik maken van je standaard bundel of beltegoed. Je betaalt in landen die bij de EU horen dan het standaardtarief! Heel ideaal, lekker goedkoop. Alleen kan het wel zo zijn dat je internetsnelheid door je provider, of door het slechtere netwerk verlaagd wordt. Jouw provider moet namelijk met de buitenlandse provider samenwerken. Hier horen wij regelmatig klachten over. Met een prepaid data sim only voorkom je dit, omdat deze gebruik maakt van het 4G netwerk van het desbetreffende land.

Ga je naar een ander continent? Dan is de data simkaart de oplossing!

Buiten de EU internetten met een Belgische simkaart is tot op heden echt nog onbetaalbaar. Lebara rekent bijvoorbeeld voor internetten op Curacao maarliefst €10,- per MB! Niet te doen dus. Een prepaid data sim only is hiervoor eigenlijk de enige goedkope oplossing! Daarnaast zorgt de data simkaart er ook voor dat je altijd zeker bent van een snel en veilig netwerk!

*Check voor je aankoop wel even het land waar jij heen reist ondersteunt wordt door de data sim.

Bespaar geld met onze bespaartips!

Met een prepaid sim only in het buitenland geld besparen

Geen interesse in de data sim, omdat je bijvoorbeeld maar voor een korte tijd naar het buitenland gaat, maar evengoed geld besparen? Onderstaande tips zorgen ervoor dat je niet met hoge kosten terugkomt:

  • Zet je voicemail uit: Binnen de EU kost het geen verhoogd tarief meer als men je voicemail inspreekt, maar wellicht heb je deze niet eens nodig want je bent toch niet beschikbaar. Scheelt toch weer een aantal belminuten! Buiten de EU wordt er een verhoogd tarief gerekend als men je voicemail inspreekt, omdat je zelf vanaf de Belgische grens tot aan de locatie waar jij je bevindt, betaalt. Dit kan flink in de papieren lopen.
  • Zet je roaming uit buiten de EU: Anders gaat je telefoon (bepaalde apps) vaak op de achtergrond alsnog verbinding zoeken met het mobiele netwerk. Hier zijn hoge kosten aan verbonden, want dit betaal je buiten de EU niet uit je standaard bundel/tarief.
  • Zet je roaming aan binnen de EU: Anders kun je geen gebruik maken van het mobiele netwerk. Jouw Belgische provider heeft namelijk wel het buitenlandse netwerk nodig om een verbinding tot stand te kunnen brengen. Door je roaming aan te zetten kan je telefoon contact maken.
2.3/5 - (3 stemmen)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *