Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Prepaid onbeperkt bellen, kan dat?

Standaard gebruik je een herlaadkaart via beltegoed. Dit betekent dat je opwaardeert met beltegoed, waarna je per belminuut een bepaald tarief betaalt. Wanneer je tegoed op is, moet je eerst opwaarderen (voordat je weer kunt telefoneren). Velen vragen zich hierbij af: is het mogelijk om met prepaid onbeperkt te bellen? In dit artikel bespreken we de mogelijkheden en geven we alle relevante informatie.

Is onbeperkt bellen met prepaid mogelijk?

Ongelimiteerd met een herlaadkaart bellen is mogelijk op twee manieren, afhankelijk van op welke wijze je dit wilt doen. Deze twee manieren zijn:

  1. Gebruik maken van een bundel
  2. Beltegoed opwaarderen (automatisch)

Beide worden hieronder toegelicht.

Belbundels (onbeperkt)

Alle prepaid providers hebben bepaalde bundels als onderdeel van hun aanbod. Dit varieert tussen internetbundels, bel & sms-bundels of een combinatie hiervan. De meeste providers hebben echter geen onbeperkte belbundels.

Met een onbeperkte belbundel kun je voor een beperkte periode ongelimiteerd telefoneren. In de meeste gevallen is dit 30 dagen. Je kunt dan dus voor een periode van 30 dagen bellen wanneer en hoelang je wilt.

Heb je interesse in een onbeperkte belbundel, dan raden we aan om bij je gewenste provider na te vragen of dit mogelijk is.

Fair Use Policy voor ongelimiteerd bellen

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat alle aanbieders een ‘Fair Use Policy’ hanteren. Dit is regelgeving die wordt ingezet om te voorkomen dat iemand het netwerk overbelast. Binnen prepaid onbeperkt bellen dient er dus sprake te zijn van ‘redelijk gebruik’.

Beltegoed opwaarderen (automatisch)

Een tweede manier van onbeperkt bellen via prepaid, is het opwaarderen van beltegoed. Zolang je tegoed op je sim hebt, kun je onbeperkt bellen. In dit geval kun je dus gebruikmaken van iedere prepaid kaart. Wel zul je op bepaalde momenten moeten opwaarderen, zodat je zorgeloos kunt blijven bellen.

Wil je helemaal automatisch onbeperkt bellen, dan kun je automatisch opwaarderen inschakelen. Dit is niet mogelijk bij alle providers, dus als je hiervoor wilt kiezen, is het handig om (bij de aanbieder) even na te vragen wat de mogelijkheden zijn.

Met een herlaadkaart onbeperkt bellen

Natuurlijk heb je een prepaid sim (of eSIM) nodig, zodat je met je telefoon kunt bellen. Op deze kaart zit beltegoed en/of een bundel, waardoor het mogelijk is om van onbeperkt bellen via prepaid gebruik te maken.

Ben je op zoek naar een overzicht van de beste herlaadkaarten, bijvoorbeeld omdat je via het (automatisch) opwaarderen van beltegoed wilt bellen, bekijk dan de volgende tabel.


Prepaid Provider

BellenSMSPer MB
Mobile Vikings
€25,- herladen= 4GB - 4000 sms - 200 min)

0,1250,0063 (0,6 cent)0,0063 (0,6 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€15,- herladen= 2GB - 4000 sms - 100 min)

0,150,004 (0,4 cent)0,0075 (0,7 cent) Bestellen
Mobile Vikings
(€10,- herladen= 500MB - 4000 sms - 50 min)

0,200,0025 (0,25 cent)0,02 (2 cent) Bestellen
Data simkaart - Europa


n.v.t.n.v.t.0,006 / MB (vanaf 0,6 cent) Bestellen
Data simkaart - Wereld


n.v.t.n.v.t.0,018 / MB (vanaf 1,8 cent) Bestellen
Ello Mobile
Alle winst gaat 100% naar goede doelen!
0,140,080,009/MB (per 1GB bundel)
0,14 MB (zonder bundel)
Bestellen

Bestaat onbeperkt beltegoed?

Je kunt onbeperkt beltegoed op twee manieren opvatten:

  1. Altijd beltegoed op je simkaart hebben staan
  2. Tegoed dat onbeperkt houdbaar is

Het eerste is alleen mogelijk wanneer je automatisch opwaarderen hebt ingeschakeld, aangezien er dan zonder handmatige actie altijd beltegoed op je simkaart staat (of wordt toegevoegd).

Wat betreft de houdbaarheid van beltegoed: bij de meeste prepaid aanbieders is het tegoed onbeperkt houdbaar, met de belangrijke voorwaarde dat je er minstens een keer per 3 of 6 maanden (afhankelijk van de provider) gebruik van maakt (door ermee te bellen, sms’en, of internetten).

Waarom prepaid onbeperkt bellen?

Om meerdere redenen kan het handig zijn om met een herlaadkaart onbeperkt te bellen:

  • Altijd bereikbaar zijn en altijd anderen kunnen bereiken.
  • Je hoeft geen abonnement en contract af te sluiten om onbeperkt te kunnen bellen.
  • Je hebt meer flexibiliteit en kunt het dus bijvoorbeeld gebruiken als tijdelijke oplossing.
  • Met prepaid heb je meer kostencontrole en bepaal je zelf hoeveel je per periode uitgeeft.
  • Je kunt niet over je bundel / minuten heen gaan en er is dus geen sprake van bijkomende kosten.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor onbeperkt sms’en? Bekijk dan ons artikel over onbeperkt sms’en via prepaid voor meer informatie.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *