Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Blijf verbonden op festivals met deze slimme tips

Festivals zijn momenteel op volle gang, en zijn de perfecte gelegenheid om met vrienden eropuit te gaan om te genieten van je favoriete muziek en het creëren van mooie herinneringen. Hoewel je tijdens een festival natuurlijk vooral geniet van het moment, wil je wel verbonden blijven met je gsm of tablet. Dat is door de drukte en mensenmassa’s vaak nog een ware uitdaging. Daarom delen we in dit artikel enkele handige tips om jouw connectiviteit op het festival (of de camping) te behouden, zodat je zorgeloos van het festival kunt genieten!

Verbonden blijven & Connectiviteit

Er komt bij het gebruiken van een internetverbinding (en/of bepaalde offline applicaties) tijdens festivals het een en ander kijken. Bekijk hieronder de lijst met onze tips. Per tip geven we onder de lijst een toelichting en uitleg.

  • Download apps of content vooraf
  • Gebruik hotspots via WiFi of 4G
  • Neem altijd een powerbank mee
  • De levensduur van je batterij verlengen
  • Op een herkenbare locatie afspreken

Download apps of content vooraf

Om overmatig dataverbruik tijdens het festival te voorkomen (of om simpelweg tijd / batterij te besparen), kun je ervoor kiezen om bepaalde content of apps van tevoren te downloaden. Voorbeelden hiervan zijn een festivalapp, schema’s, updates, navigatie, en meer. Hierdoor ben je niet altijd afhankelijk van je verbinding en heb je bovendien altijd bepaalde back-ups.

Gebruik hotspots via WiFi of 4G

Een handige manier om te kunnen internetten op festivals, is door het gebruiken van hotspots. Hierop kunnen meerdere apparaten worden aangesloten. Hierbij is het wel van belang rekening te houden met openbare WiFi hotspots. Deze zijn minder veilig. Het is aangeraden om je persoonlijke 4G of WiFi hotspot te creëren, bijvoorbeeld via een MiFi router of via de data van je prepaid kaart of abonnement. Maak je wel een verbinding met een openbaar netwerk, let dan goed op het delen van bepaalde gegevens en pas hiermee op.

Neem altijd een powerbank mee

Tijdens een festival loop je altijd het risico dat je batterij leeg raakt. Je bent dan afhankelijk van het vinden van een stopcontact. Het liefst heb je echter je eigen oplossing, en dat is mogelijk met een powerbank. Deze is draagzaam en klein, waardoor je het makkelijk mee kunt nemen. Je bent hierbij niet meer afhankelijk van stopcontacten en kunt je gsm (of een ander apparaat) gemakkelijk opladen.

De levensduur van je batterij verlengen

Natuurlijk kun je ook een aantal andere maatregelen nemen om langer met je gsm te doen en dus beter verbonden te blijven. Dit uit zich vooral in bepaalde telefooninstellingen. Zo kun je bijvoorbeeld batterijbesparing inschakelen. Ook kun je de helderheid van je scherm verlagen en apps op de achtergrond afsluiten. Dergelijke maatregelen zorgen ervoor dat je telefoon het langer volhoudt.

Op een herkenbare locatie afspreken

Elkaar kunnen bereiken via het internet is altijd fijn, maar misschien niet op ieder moment mogelijk. Daarom is het sowieso aangeraden om samen met anderen een herkenbare locatie aan te duiden, waar jullie kunnen afspreken.

Waarom is een internetverbinding belangrijk tijdens festivals?

Tegenwoordig kun je veel met het internet. Niet alleen voor jezelf, maar dus ook voor anderen. Denk aan het creëren van een hotspot voor een vriend, of simpelweg een WhatsApp berichtje sturen om ergens op het festival af te spreken. Hoe dan ook, het is altijd aangeraden om bereikbaar en verbonden te zijn.

Conclusie

Met de tips in dit artikel kun je genieten van de sfeer op een festival, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over bereikbaarheid. Zo haal je het meeste uit je festivalervaring. Meer tips en adviezen voor op festivals? Of ben je benieuwd naar beschikbare kortingen? Neem dan snel een kijkje op Kortingscode.be voor exclusieve aanbiedingen en deals die jouw festivalbeleving ongetwijfeld beter zullen maken.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *