Written by Team PrepaidSimkaarten.BE

Data simkaart auto

Een simkaart in je auto gebruiken is handig, onder andere voor navigatie, muziek, en meer. Meerdere moderne auto’s bevatten gewoon een simkaartslot en een ingebouwd systeem / modem, wat een internetconnectie mogelijk maakt. Je hebt dan dus wel een sim nodig. Hiervoor kun je het beste een data simkaart gebruiken. Lees hier meer informatie en de verschillende mogelijkheden!

Simkaart voor auto kopen?

Bekijk hieronder ons aanbod prepaid data simkaarten. Op iedere sim staat alvast data, zodat je direct internet hebt via je auto. Al deze simkaarten zijn onbeperkt geldig. Bovendien is data altijd minstens 1 jaar houdbaar, en kun je ook nog data meenemen door minstens eenmaal per jaar op te waarderen (waardoor data onbeperkt houdbaar blijft).

Kies hieronder de meest geschikte data sim voor jouw situatie en bestel direct of klik op het product om naar de productpagina te gaan.

Waarom een data simkaart in je auto gebruiken?

Wanneer je op zoek bent naar een oplossing voor connectie in je auto, gaat het eigenlijk vooral om mobiel internet. Auto systemen, zoals een ‘infotainmentsysteem’, werken namelijk eigenlijk alleen via data. Het is daarom zonde om voor een standaard simkaart te kiezen, omdat je dan ook voor belminuten en sms’jes betaalt.

Tevens mogen standaard simkaarten (zoals een herlaadkaart of een sim via een abonnement) eigenlijk alleen voor mobiele telefoons worden ingezet, en niet voor apparaten als auto’s. Hoewel je een standaard sim wel in apparaten als auto’s kunt gebruiken, mag een provider dit eigenlijk niet aanbieden, en moet je simkaart volgens de officiële regels dus worden geblokkeerd. Dit komt vooral door het 06-nummer dat aan die sim gekoppeld is (deze mag alleen voor mobiele telefoons worden ingesteld). Met een data simkaart loop je dit probleem echter niet; deze kun je gerust in je auto plaatsen en gebruiken.

Prepaid data simkaarten voor auto’s

Wij bieden uitsluitend prepaid data simkaarten aan voor auto’s. We kiezen hiervoor, omdat we hebben gemerkt dat de meesten geen contract en abonnement willen afsluiten voor het gebruiken van een simkaart in een auto. Bij een abonnement komen namelijk vaste kosten en mogelijk kosten buiten de bundel kijken. Voor slimme systemen, zoals een auto systeem, krijgt een prepaid oplossing vaak de voorkeur.

Daarnaast bevatten onze prepaid data simkaarten de volgende unieke voordelen:

  • Data is altijd minstens 1 jaar houdbaar. Bovendien kun je data meenemen naar de volgende periode van 1 jaar. Dit doe je door minstens eenmaal per 365 dagen op te waarderen. Zo kun je data onbeperkt meenemen.
  • Simkaarten zijn onbeperkt houdbaar. Deze worden nooit afgesloten of geblokkeerd!
  • De internettarieven zijn goedkoper dan de tarieven van standaard simkaarten.
  • Met de internationale kaarten bieden we in de meeste landen internet via twee of meer providers (betere dekking en bereik in de auto).
  • Geen vaste of automatische kosten.

Voor welke auto’s is een LTE simkaart geschikt?

Met LTE wordt een 4G verbinding bedoeld. Onze simkaarten bevatten dus LTE (4G) en zijn geschikt voor iedere auto die dit ondersteunt.

Hieronder zie je twee populaire voorbeelden van hoe onze simkaarten worden ingezet:

Als Audi connect simkaart:
Een van de populairste auto systemen is Audi connect. Soms zit hier een ingebouwde sim in. Je kunt echter gewoon een andere kaart in je Audi plaatsen, en dus onze data sim ook als Audi connect simkaart gebruiken.

Als Volvo simkaart:
Ook in Volvo auto’s zijn onze simkaarten populair. Je kunt deze inzetten als Volvo simkaart voor allerlei modellen, zoals de XC40, XC60, XC90, S90, V90, en nog veel meer.

Zolang jouw auto een modem bevat, en dus eigenlijk een simkaartslot bevat, waardoor een internetverbinding mogelijk is, kun je onze LTE (4G) data simkaart in iedere auto gebruiken. Het maakt dus niet uit welk merk auto je hebt!

Data simkaart auto: Installatie & Gebruik

Het instellen van onze simkaart kent een aantal eenmalige stappen. Deze beschrijven we hieronder:

  1. Plaats de simkaart in het juiste formaat in de simkaarthouder van je auto(systeem). We leveren een nano sim plus adapters (naar micro en naar standaard formaat), waardoor je altijd het juiste formaat hebt.
  2. Stel onze APN in via het dashboard / scherm van je auto (binnen de mobiele netwerk instellingen). Onze APN is het volgende woord: webinternet. Meer informatie hierover krijg je ook met je bestelling meegeleverd.
  3. Zorg ervoor dat dataroaming aan staat.

Hierna kun je de verbinding testen en zou het moeten werken! Via je online account kun je je verbruik inzien en eventueel opwaarderen. Instructies hiervoor leveren we mee.

Je kunt een data simkaart vervolgens gebruiken voor alle internetfuncties van je auto. Navigatie en muziek luisteren (via bijvoorbeeld Spotify) zijn populaire toepassingen, maar er zijn natuurlijk nog meer functies, zoals internetradio, streaming, en zelfs het browsen van de web. Hoe je deze sim inzet, bepaal je dus volledig zelf. Je kunt altijd online je verbruik inzien en opwaarderen.

Tweede simkaart voor auto

Een data only sim wordt vaak gekocht als tweede simkaart voor een auto. Velen willen namelijk niet hun standaard simkaart gebruiken, bijvoorbeeld omdat ze het verbruik gescheiden willen houden, of omdat ze deze gewoon in hun telefoon willen blijven gebruiken. Het is dus logisch dat er vaak gekozen wordt voor een specifieke data simkaart als tweede simkaart voor auto’s. Doordat je gebruikmaakt van prepaid, hoef je je geen zorgen te maken over vaste of automatische kosten.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *