Written by Donat Berisha

MiFi router voor in de auto

Een MiFi router creëert een WiFi-netwerk, zodat iedereen onderweg gebruik kan maken van stabiel internet in de auto. Ben je op zoek naar een geschikte 4G MiFi router voor in de auto? In dit artikel tonen we de mogelijkheden en geven we toelichting op het gebruik.

MiFi router voor de auto kopen?

Een mobiele router kun je met of zonder simkaart aanschaffen. Een simkaart is wel benodigd voor internetconnectiviteit (daarover verder in dit artikel meer). Wil je een geschikte MiFi kopen? Let er dan vooral op dat het werkt in het land of de landen waar jij heen gaat met de auto. Op basis daarvan hebben wij meerdere geschikte routers. Bekijk ze hieronder en ga naar de productpagina voor meer informatie!

Al onze routers hebben in ieder geval de volgende voordelen:

 • Maximaal 15 of maximaal 32 apparaten aansluiten (afhankelijk van router)
 • Hoge maximale download- en uploadsnelheid
 • Alle modellen zijn 4G routers die werken in auto’s
 • Actieve batterijduur van 7 tot 10 uur (afhankelijk van model)
 • Compact en makkelijk mee te nemen

Wil je alles weten over MiFi routers voordat je er een koopt, bekijk dan deze pagina. Hieronder lichten we het gebruik in een auto toe.

Hoe werkt een MiFi / WiFi router in de auto?

Je kunt een MiFi zien als een soort WiFi kastje voor in de auto. Dit kleine apparaat kun je gemakkelijk in de auto plaatsen. Doordat iedereen dichtbij het apparaat zit, kan iedereen gemakkelijk connectie maken en internetten.

De werking is heel simpel:

 1. Noteer het WiFi (SSID) wachtwoord die vaak aan de binnenkant van een mobiele router te vinden is.
 2. Zet de router aan.
 3. Ga op het apparaat waar je op wilt internetten naar de beschikbare WiFi-netwerken.
 4. Selecteer het netwerk van de MiFi en vul het wachtwoord in.

Zo makkelijk is het! Sommige simkaarten dienen eenmalig nog te worden ingesteld, als dat zo is krijg je de instructies hiervoor meegeleverd.

Een MiFi router werkt draadloos, maar heeft natuurlijk wel een beperkte batterijduur. De actieve batterijduur is gemiddeld 7 tot 12 uur (dit verschilt per router). Standby gaat een MiFi natuurlijk wel wat langer mee. Je kunt de USB poort van de auto gebruiken om een MiFi router op te laden, of een 12V adapter / een powerbank gebruiken.

Simkaart voor internetconnectiviteit

Om te kunnen internetten, heb je in een router een simkaart nodig. Deze zorgt ervoor dat er verbinding kan worden gemaakt met een 4G-netwerk van een provider. De opties zijn als volgt:

 • Een data simkaart waar je alleen mee kunt internetten, wat natuurlijk geschikt is voor een MiFi router waar je niet mee kunt bellen of sms’en. Bekijk onze pagina over data only simkaarten voor meer informatie.
 • Een prepaid simkaart (herlaadkaart) waarmee je zelf bepaalt hoeveel je opwaardeert en met welk bedrag. Je kunt bijvoorbeeld ook een tijdelijke (internet)bundel kopen voor tijdens de vakantie. Heb je hier interesse in, bekijk dan onze homepage voor geschikte herlaadkaarten.
 • Een mobiele abonnement waarmee je een maandelijkse bundel ontvangt voor een vaste maandelijkse prijs. Handig voor het gemak, alleen let wel op mogelijke kosten buiten de bundel, vooral bij gebruik in een MiFi.

Is een MiFi router de beste oplossing voor internet in de auto?

Een 4G router in de auto is zeker de meest volledige oplossing voor internet. Iedereen kan hierop aansluiten, en je bent niet beperkt tot de mogelijkheden van je auto of van je telefoon. Mogelijke alternatieven zijn een dongel in de auto plaatsen of het gebruik maken van een telefoonhotspot, alleen beiden zijn niet altijd mogelijk of leveren niet de beste en snelste verbinding.

Al met al is een MiFi router in de auto dus de meest volledige oplossing. Of het de beste keuze voor jou is, hangt natuurlijk af van je eigen situatie. Een mobiele router (in combinatie met een simkaart) voor in de auto is in ieder geval een goede keuze voor stabiel en snel internet!

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *